Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ziemas rallijā Igaunijā startēs 86 ekipāžas, arī Tanaks un latviešu braucēji

Juris Grīns
Juris Grīns

Ziemas rallijā Igaunijā startēs 86 ekipāžas, arī Tanaks un latviešu braucēji
Foto: Pirelli Motorsport Baltics

Igaunijas rallija čempionāta pirmajā posmā “Otepää talveralli 2023”, kas norisināsies jau šīs nedēļas nogalē, piedalīsies 86 ekipāžas. Starp dalībniekiem arī braucēji no Latvijas un arī pasaules rallija čempionāta.

Pēc tam, kad “Rally Alūksne” neatbilstošu laikapstākļu dēļ tika pārcelts uz februāri, Igaunijas čempionāta sezona startēs Otepē. Sacensības norisināsies sestdien, 4. februārī, un dalībniekiem būs jāveic astoņi ātrumposmi, kuru kopējais garums sastādīs 110 kilometrus.

Piektdien noslēdzās dalībnieku pieteikšanās un šobrīd jau sadalīti starta numuri. Kopumā piedalīsies 85 ekipāžas un patīkami, ka trasē varēs redzēt arī pasaules rallija čempionāta komandu “M-Sport Ford” ar pilotiem Otu Tanaku un Džourdanu Serderidisu. Viņi pilotēs “Ford Puma Rally1” automašīnas, kādas šogad tiek izmantotas arī WRC posmos.

Dalību apstiprinājušas arī astoņas latviešu ekipāžas. Spēcīgākās no tām cīnīsies par uzvaru EMV5 ieskaites grupā – tie būs Emīls Blūms/Didzis Eglītis (“Mitsubishi Lancer Evo IX”) un Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns (“Mitsubishi Lancer Evo VIII”). Tāpat startēs Kristers Cimdiņš/Renārs Šķenders (EMV5, “Mitsubishi Lancer Evo X”), Mārtiņš Ločmelis/Harijs Vējiņš (EMV5, “Subaru Impreza STi”), Kristaps Dzīvītis/Mārtiņš Rudevičs (EMV1, “Audi 80 quattro”), Viesturs Tilgass/Jānis Puķītis (EMV6, BMW), Madars Dīriņš/Gints Lasmanis (EMV7, “Honda Civic”) un Ivo Ķilpis/Artis Ceriņš (EMV8, “Toyota Corolla”).

Kamēr favorīti uz uzvaru absolūtajā ieskaitē, ņemot vērā tehnisko pārsvaru, būs Tanaks un Serderidiss, arī pārējo braucēju starpā gaidāmas spraigas cīņas. Startēs tādi ātri piloti kā Gregors Jētss (“Škoda Fabia Rally2 evo”), Prīts Koiks (“Volkswagen Polo Proto”), Georgs Linnamae (“Hyundai i20N Rally2”), Vlads Jurkevičs (“Škoda Fabia Rally2 evo”), Timmu Korge (“Mitsubishi Lancer Evo X”), Kaspars Kasari (“Škoda Fabia R5”), Roks Stepanovičs (“Ford Fiesta N5”), Marguss Murakas (“Audi S1 Proto”) un Kajs Samsons (“Volkswagen Polo N5”).

Dalībnieku saraksts: https://racingtiming.com/estonia202...

Izmantotie resursi:
4rati.lv

     [+] [-]

, 2023-01-31 12:21, pirms gada
Serderidiss un uz uzvaru, labrīt, viņs zaudēs ātrākajām R5 mašinām