Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Vorobjovs plāno palīdzēt Eglem cīņā par čempiona titulu

Juris Grīns
Juris Grīns

Vorobjovs plāno palīdzēt Eglem cīņā par čempiona titulu
Jāņa Vorobjova ekipāža
Foto: Mārtiņš Jankovskis

Divkārtējais Latvijas čempions N4 grupā Jānis Vorobjovs rallijā "Kurzeme 2013" iecerējis palīdzēt pašreizējam Latvijas čempionāta kopvērtējuma līderim Aivim Eglem cīņā par čempiona titulu, informē sacensību preses sekretāre Linda Brūdere.

"Mērķis ir braukt ļoti ātri, lai neatdotu liekos punktus konkurentiem," sacīja Vorobjovs, kurš vienā čempionāta posmā izcīnījis uzvaru un vēl vienā - otro vietu, taču kopvērtējumā atrodas piektajā vietā un ir zaudējis pat teorētiskas izredzes šosezon kļūt par čempionu.

Vorobjovs uzskata, ka rallijā vajadzētu uzvarēt ar "Ford Focus RS WRC 08" braucošajam Georgam Grosam, un septiņkārtējais Vācijas čempions Matiass Kāle, kaut arī trasē dosies ar spēcīgo "Skoda Octavia WRC" automašīnu, baltiešiem nopietnu konkurenci izrādīt nespēs.

"Viņš ir ļoti labs un ātrs braucējs, taču Baltijas valstīs rallijs ir ļoti labā līmenī," neslēpj Vorobjovs. "Ja viņš iebrauks labāko desmitniekā, būs ļoti labi."

N4 grupā rallijā "Kurzeme 2013" gaidāma ļoti sīva spēkošanās par uzvaru, jo pie favorītiem pieskaitāmi uzreiz seši sportisti. Bez Egles un Vorobjova uz uzvaru centīsies pretendēt arī liepājnieks Viktors Lebedevs, Ots Tanaks, kurš ieguva trešo vietu 2012. gada WRC posmā Sardīnijā, un šīs sezonas Igaunijas čempionāta līderis Timmu Korge. Ļoti ātra arī Kurzemes ceļos būs patlaban Latvijas čempionāta otrajā vietā esošais krievs Aleksejs Lukjaņuks, kurš augusta sākumā notikušajā pasaules čempionāta posmā Somijā finišēja 16. vietā absolūtajā ieskaitē, bet pēc pirmajām divām dienām atradās pat augstajā 12. vietā.

Pēc aizvadītiem sešiem posmiem šosezon ļoti stabili braucošais Egle atrodas Latvijas čempionāta kopvērtējuma pirmajā vietā, taču tikai par deviņiem punktiem apsteidz savu tuvāko sekotāju Lukjaņuku, kurš ir ļoti ātrs braucējs, taču ne vienmēr savu ātrumu spēj pārvērst finišēšanā uz goda pjedestāla.

Lukjaņuks šosezon uzvarējis trīs sacensībās un vienu reizi finišējis ceturtais, taču divreiz nācies izstāties (LRČ dubultposmā rallijā "Liepāja-Ventspils" dzinēja defekta dēļ), savukārt iepriekšējā posmā, pēc desmit ātrumposmiem atrodoties rallija vadībā, tika piedzīvota avārija. Tikmēr Egle trīs reizes finišējis otrais, divas reizes trešais, vienu reizi ierindojies ceturtajā vietā.

Kopumā rallijam pieteikušās 105 ekipāžas, no kurām 37 startēs Latvijas, bet 34 – Igaunijas čempionāta ieskaitē. Vēl 27 ekipāžas veiks saīsinātu distanci kā rallijsprinta dalībnieki.

Sacensību oficiālā atklāšana paredzēta piektdien, 30. augustā, plkst. 16:00 Liepājā. Pēc tās rallisti dosies uz starta, lai pirmajā sacensību dienā kopā veiktu septiņus rallija ātrumposmus Aizputes un Skrundas novadā.

Sestdien, 31. augustā, Liepājas Ostas promenādē pulksten 10:00 tiks dots starts rallija otrajai dienai. "Ātruma Festivāla" noslēdzošajā dienā skatītāji varēs vērot piecus rallija grants ātrumposmus - Nīcas un Rucavas novadā, kā arī Aizputes un Durbes novadā. Rallija noslēgumā sportisti vēl pēdējo reizi mērosies spēkiem pilsētas ātrumposmā Liepājas ostā.

  +2 [+] [-]

, 2013-08-30 18:03, pirms 11 gadiem
Interesanti kā tas izpaudīsies. Ātruma ziņā ne viņš, ne Egli īsti turēt līdzi Lukjaņukam nespēj un vai tiešām ja Vorobjovs būs teiksim otrais un Egle trešais, Jānis ļaus sevi apdzīt pēdējā dopā?