Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Arī Kopeckis tiek pie K.Makreja un IRC apvienības fonda balvas

Arī Kopeckis tiek pie K.Makreja un IRC apvienības fonda balvas
Jans Kopeckis saņem balvu no Džima Makreja
Foto: ircseries.com

Svētdien Čehijā ar beļģu pilota Fredija Loiksa uzvaru noslēdzās ''Intercontinental Rally Challenge'' (IRC) seriāla šīs sezonas devītais posms. Čehu pilots Jans Kopeckis, kurš šajā rallijā bija galvenais favorīts uz uzvaru, avārijas dēļ bija spiests izstāties rallija pēdējās dienas izskaņā, taču tas nav traucējis viņam tikt pie leģendārā braucēja Kolina Makreja un IRC apvienības fonda balvas, kā braucējam, kurš parādījis visiespaidīgāko sniegumu.

Jau vēstījām, ka svētdien ar beļģu pilota Fredija Loiksa uzvaru noslēdzās šīs sezonas IRC seriāla devītais posms, kurš norisinājās Čehijā. Otrajā vietā palika Juho Hanninens, bet trešajā – pašmāju sportists Pavels Valušeks. Vietējo līdzjutēju lielākā cerība Jans Kopeckis avārijas dēļ bija spiests izstāties trīs ātrumposmus pirms rallija beigām. Jāatzīmē, ka līdz avārijas brīdim jau no pirmā dopa čehu braucējs bija līderis, taču vienā no trases kreisajiem līkumiem Kopeckis par vēlu bremzēja, kā rezultātā auto noskrēja no ceļa un ekipāža ralliju vairs turpināt nespēja.

Lai nu kā, neveiksme nav traucējusi Kopeckim tikt pie Kolina Makreja un IRC apvienības fonda balvas, kura gan čeham būs kā mazs mierinājums salīdzinājuma ar viņa mērķi (uzvara) šajā rallijā. Kopeckis kā balvas ieguvējs ticis izvēlēts balsojumā, kurā piedalījās īpaša tiesnešu komisija, ieskaitot IRC motorsporta attīstības menedžeri Žanu Pjēru Nikolā, ''Eurosport'' televīzijas bosu Žilbēru Ruā, kā arī leģendārā skotu rallija pilota Kolina Makreja (gāja bojā helikoptera avārijā 2007. gadā) tēvu Džimu Makreju.

''Abās dienās biju klāt pāris ātrumposmos. Laika apstākļi nebija no tiem labākajiem (lija lietus), bet Jans brauca ļoti labi, un tikai neveiksmes dēļ netika pie uzvaras. Viņš parādīja labu sniegumu, tāpēc arī nolēmām balvu piešķirt tieši viņam,'' sacīja Džims Makrejs.
''Jāatzīst, ka tas ir liels gods saņemt šo balvu. Viņš (K.Makrejs) bija oficiāls ''Škoda'' komandas braucējs. 2005. gadā mēs kopā ar viņu braucām Lielbritānijas rallijā. Viņš bija ļoti labs cilvēks, un ir tik tiešām žēl, ka ar viņu tā notika...'' piebilda Kopeckis.

Balvu, kura pēc Portugāles rallija Azoru salās tika pasniegta pirmo reizi, katrā nākamajā posmā tiek braucējam, kurš trasē parādījis visiespaidīgāko un atraktīvāko sniegumu. Šī trofeja ir daļa no IRC un Makreja labdarības fonda apvienības. Pēc uzvaras Azoru salās kā pirmais šo balvu savā īpašumā ieguva portugālis Bruno Magalešs, kuram šis panākums bija pirmā uzvara karjerā IRC rallija ietvaros, bet Madeirā pie balvas tika tā rallija uzvarētājs Loikss.

Atgādināsim, ka jūlija sākumā "Intercontinental Rally Challenge" (IRC) seriāls apvienojās ar leģendārā skotu rallija pilota Kolina Makreja labdarības fondu "Colin McRae Vision" ar mērķi palīdzēt bērnu veselības un izglītības jomā. "Colin McRae Vision" labdarības fonds strādās kopā ar IRC rallija konkrētu posmu organizatoriem. Šo posmu laikā abas puses rīkos dažādus labdarības pasākumus. Jaunās apvienības galvenais mērķis ir koncentrēties uz bērnu veselības un izglītības jomām.

Nākamais posms, kurš tiks aizvadīts Itālijā (Sanremo), norisināsies no 23. līdz 25. septembrim.

Čehijas IRC rallija kopvērtējums

VPilotsMašīnaLaiks
1.Freddy LoixŠkoda Fabia S20002:31:31.0
2.Juho HanninenŠkoda Fabia S2000+25.0
3.Pavel ValoušekŠkoda Fabia S2000+1:20.2
4.Kris MeekePeugeot 207 S2000+1:57.6
5.Andreas MikkelsenFord Fiesta S2000+2:33.9
6.Vaclav PechMitsubishi Lancer Evolution IX+3:07.4
7.Guy WilksŠkoda Fabia S2000+3:41.1
8.Jaromir TarabusFord Fiesta S2000+5:18.0

IRC rallija kopvērtējums pēc deviņiem posmiem

Pilotu ieskaite

VPilotsMašīnaPunkti
1.Juho HANNINENŠkoda Fabia S200062
2.Jan KOPECKYŠkoda Fabia S200047
3.Freddy LOIXŠkoda Fabia S200030
4.Bruno MAGALHAESPeugeot 207 S200030
5.Kris MEEKEPeugeot 207 S200028
6.Guy WILKSŠkoda Fabia S200027
7.Andreas MIKKELSENFord Fiesta S200013
8.Thierry NEUVILLEPeugeot 207 S200011

Konstruktoru kauss

VKomandaPunkti
1.ŠKODA140
2.PEUGEOT87
3.M-SPORT31
4.RALLIART22
5.SUBARU11

Izmantotie resursi:
www.maxrally.com
www.ircseries.com