Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Pēc gada pauzes pie WRC auto stūres atgriezīsies Hirvonens

Juris Grīns
Juris Grīns

Pēc gada pauzes pie WRC auto stūres atgriezīsies Hirvonens
"Auto-Laca" komandas "Mini Cooper WRC"
Foto: marca.com

Somu autosportists Miko Hirvonens piekritis piedāvājumam pēc aptuveni gada pārtraukuma atkal startēt sacīkstēs ar WRC klases mašīnu.

Šogad Hirvonens piedalījās vairākos rallijos savā dzimtenē Somijā, kur vēsturisko auto klasē pilotēja "Ford Escort RS 1800 MKII" automašīnu. Tomēr galvenais uzsvars Hirvonenam šogad tiek likts uz rallijreidu - viņš aktīvi testē "Mini X-Raid" rūpnīcas mašīnu un startē atsevišķās sacīkstēs, lai jau 2016. gada sākumā būtu gatavs debijai Dakaras rallijā.

Pēdējo reizi ar WRC mašīnu sportists brauca aizvadītās pasaules rallija čempionāta sezonas pēdējā posmā Lielbritānijā.

Tomēr arī šogad Hirvonenu vēl būs iespējams redzēt pie WRC klases auto stūres. Pēdējos gados viņu bija pierasts redzēt braucot ar "Ford" un "Citroen" markas spēkratiem, taču šoreiz soms kāps "Mini" spēkrata salonā, lai piedalītos Kanāriju salu rallija čempionāta pēdējā posmā. Šīs sacensības saucas "Isla de Lanzarote Rally" un notiks 27., 28. novembrī.

Četrkārtējo WRC vicečempionu Hirvonenu Anhela Ramosa rallija komanda "Auto-Laca Competicion" centusies "savervēt" jau kopš pavasara, tomēr soms allaž bijis aizņemts ar citiem plāniem.

"Priecājos par šo uzaicinājumu," saka Hirvonens. "Daudzas reizes esmu dzirdējis par atmosfēru un brīnišķīgajiem ātrumposmiem, kādi ir Kanāriju salās, tāpēc man ilgi nebija jādomā."

Hirvonens brauks ar tādu pašu "Mini Cooper WRC" automobili, kas Luisam Monconam pirms diviem gadiem atnesa uzvaru Spānijas čempionātā.

Vienā komandā ar Hirvonenu startēs arī pieckārtējais Spānijas čempions Migels Fusters, kura rīcībā būs asfalta rallijiem tik piemērotais "Porsche 997 GT3".

Izmantotie resursi:
rajdy.autoklub.pl

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-10-29 12:33, pirms 9 gadiem
Juri!Hirvonenam NAV neviens WRC champion tituls!Makinenam ir četri!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja