Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sesks/Francis finišē Čīles rallijā, uzvaru gūst Rovanpera

Juris Grīns
Juris Grīns

Sesks/Francis finišē Čīles rallijā, uzvaru gūst Rovanpera
Mārtiņš Sesks/Renārs Francis. Foto: Facebook.com/MartinsSesksRallying

Mārtiņa Seska un Renāra Franča ekipāža Čīles rallija priekšpēdējā ātrumposma finišā pazaudēja aizmugures spoileri, ko pat nepamanīja, pēc tam veiksmīgi sasniedzot sacensību finišu. Par pasaules rallija čempionāta 11. posma uzvarētāju kļuva "Toyota" komandas pilots Kalle Rovanpera, bet Latvijas ekipāža ierindojās 24. vietā.

Šodienas plānā bija "Laraquete" (18.62 km) un "Bio Bio" (8.78 km) ātrumposmi, ko sportisti mēroja divreiz. Rovanpera dienu uzsāka 15 sekundes priekšā komandas biedram Evansam, kamēr 33 sekundes zaudēja "Hyundai" pārstāvis Ots Tanaks. Sesks/Francis, pēc sacensību sākumā piedzīvotās izstāšanās divu plīsušu riepu dēļ, turpmāk par augstām vietām kopvērtējumā nesacentās, taču izmantoja iespēju gūt pieredzi pie "Ford Puma Rally1" auto stūres kaujas apstākļos.

13. ātrumposmā Sesks/Francis sasniedza desmito rezultātu, 14. ātrumposmā ierindojās 12. vietā, bet 15. ātrumposmā bija devītie, taču īsi pirms finiša šķērsošanas pēkšņi nolūza mašīnas aizmugurējais spoileris. Intervijas laikā pilots atzina, ka to pat nebija pamanījis. Pēdējo ātrumposmu nācās veikt bez spoilera, taču zaudētas netika ļoti daudz un uzstādīts desmitais ātrākais laiks "Power Stage" ātrumposmā.

"Bija liels prieks būt šeit, liela pateicība "M-Sport" komandai," sacīja Sesks. "Es tiešām ceru, ka šī nebija pēdējā reize. Būšu ļoti priecīgs kādā brīdī atgriezties. Tas bija kaut kas vienreizējs. Šajā nedēļas nogalē ļoti daudz iemācījāmies. Tas bija grūti, bet ļoti noderīgi nākotnei."

Sebastjēns Ožjē savas izredzes šogad uzvarēt WRC čempionātā krietni pabojāja sestdien, kad uzbrauca akmenim un palika trases malā ar salauztu stūres iekārtu. Šodien pieredzējušais un titulētais pilots atgriezās trasē un uzvarēja visos četros ātrumposmos, nopelnot svarīgus čempionāta ieskaites punktus.

Trijos no šodienas četriem ātrumposmiem piekāpjoties tikai Ožjē, par sacensību uzvarētāju kļuva divkārtējais WRC čempions Rovanpera, bet Evanss viņam piekāpās par 23 sekundēm. Tanaks tā arī palika trešais, 43 sekundes aiz uzvarētāja. Čempionāta līderis Tjerī Noivils ierindojās ceturtajā vietā un vēl vairāk pietuvojies pirmajam titulam. Tālāk finišēja Adriens Furmo, kurš šajā posmā saņēma minūtes sodu. Sami Pajari savās otrajās sacensībās ar "Rally1" auto izcīnīja sesto vietu. Septītais finišā Greguārs Munsters, bet, atrodoties ceļā uz astoto vietu, tehniskas problēmas dēļ pēdējā ātrumposmā izstājās Esapeka Lapi.

Kopējos rezultātos Sesks/Francis finišējuši 24. vietā, bet "Supersvētdienas" kopvērtējumā ir devītie, par ko punkti nepienākas.

WRC2 klasē Olivers Solbergs, pēc sestdien riepas maiņas dēļ zaudētā laika, šodienas četros ātrumposmos paveica visu iespējamo, bija ātrākais tajos visos, taču augstāk par ceturto vietu nepacēlās. Tas arī nozīmē, ka WRC2 čempions vēl nav noskaidrots. Uzvaru Čīlē sasniedza Johans Rosels, aiz kura ierindojās Nikolajs Grjazins un Gass Grīnsmits.

WRC3 klasē Čīles posmā uzvarēja un par 2024. gada čempionu kļuva paragvajietis Djego Domingess.

Šogad pasaules čempionātā atlikuši divi posmi, kas notiks pa asfalta ceļiem. Nākamais būs Centrāleiropas rallijs, kas risināsies no 17. līdz 20. oktobrim, bet sezona finišēs mēnesi vēlāk Japānā.

Čīles rallija rezultāti:

Pilni rezultāti: https://www.ewrc-results.com/result...

     [+] [-]

, 2024-09-29 20:59, vakar
Kaut kā tāda skumīga sajuta. Varbūt pat vilšanās, ka nevienā brīdī Sesks nelika par sevi runāt pozitīvi (shakedown neskaitu).

  -1 [+] [-]

, 2024-09-29 21:13, vakar
Bez hibrīda šādā rallijā nav iespējams sacensties par kaut ko līdzīgu kā Polijā. Viņa uzdevums bija mācīties. M-Sport mēģina saprast nākotnes vārdā, kāds varētu būt Mārtiņa potenciāls.

     [+] [-]

, 2024-09-29 21:26, vakar
trieciens07 rakstīja: Bez hibrīda šādā rallijā nav iespējams sacensties par kaut ko līdzīgu kā Polijā. Viņa uzdevums bija mācīties. M-Sport mēģina saprast nākotnes vārdā, kāds varētu būt Mārtiņa potenciāls.
Tieši tā.. Ja LV posmā varēja maukt uz maksimumu,tad šeit drošvien bija citas taktikas un citi uzdevumi no komandas.. Droši vien komanda rēķinas ar Mārtiņu nākotnē…

  +1 [+] [-]

, 2024-09-29 21:39, vakar
Bonifācijs_135 rakstīja: Tieši tā.. Ja LV posmā varēja maukt uz maksimumu,tad šeit drošvien bija citas taktikas un citi uzdevumi no komandas.. Droši vien komanda rēķinas ar Mārtiņu nākotnē…
Stipri šaubos, bez spalvainas rokas ar piķi nekas nespīd...

  +1 [+] [-]

, 2024-09-29 21:39, vakar
Saprotams, ka šeit hibrīds svarīgs un grūti pret pārējiem. Bet dažos posmos arī zaudēja pāris RC2 ekipāžām, kā uz to skatīties?

     [+] [-]

, 2024-09-29 21:56, vakar
kart1ba rakstīja: Saprotams, ka šeit hibrīds svarīgs un grūti pret pārējiem. Bet dažos posmos arī zaudēja pāris RC2 ekipāžām, kā uz to skatīties?
Visi plāni sabruka piektdien. Pēc tam jau hardcore - pašam pirmais čīles rallijs, trešais vispār pie wrc stūres, nav hibrīda un kas domāju ļoti stipri ietekmēja - jāstartē pirmajam, kur līdz ar ro nav līnijas kurām sekot. Tur bij bezjēdzīgi kko mēģināt izspiest. Labāk maksimāli droši nobraukt ralli līdz beigām.

     [+] [-]

, 2024-09-29 22:12, vakar
Piektdien sabruka tikai plāns par pieklājīgu turēšanos Rally1 astē. Tāpat sestdien būtu bijis jāstartē pirmajam, jo bez hibrīda šajā rallijā nebija iespējams cīnīties ar pārējiem.

     [+] [-]

, 2024-09-29 22:27, vakar
Nedomāju, ka Mārtiņš izmantoja doto iespēju. Pārējais ir pieklājības vārdi bez jebkāda seguma.

     [+] [-]

, 2024-09-29 22:36, vakar
Ja neskatījāties ralliju vīkendā,tad gudri nespriežat. Seskam no komandas tika dots uzdevums lēnākā režīmā nobraukt līdz galam, pēc piektdienas abu riepu nomaukšanas. Hibrīds te, ne līdz galam ,ir iemesls sliktajam laikam. Nebija virs jūras līmeņa tik augstu,lai dzinējam nepietiktu gaiss! Hibrīdu braucēji full power izmantoja tikai piektdien,kad trase nebija dubļu vanna. Centrāleiropas vai Japānas posmā sesks būs uz strīpas. Visticamāk,ka Eiropas posmā.

     [+] [-]

, 2024-09-29 23:09, vakar
Impērija rakstīja: Ja neskatījāties ralliju vīkendā,tad gudri nespriežat. Seskam no komandas tika dots uzdevums lēnākā režīmā nobraukt līdz galam, pēc piektdienas abu riepu nomaukšanas. Hibrīds te, ne līdz galam ,ir iemesls sliktajam laikam. Nebija virs jūras līmeņa tik augstu,lai dzinējam nepietiktu gaiss! Hibrīdu braucēji full power izmantoja tikai piektdien,kad trase nebija dubļu vanna. Centrāleiropas vai Japānas posmā sesks būs uz strīpas. Visticamāk,ka Eiropas posmā.
Ja tā, tad jau sanāk, ka Sesks samaksājis milzīgu naudu par pavizināšanos, nevis braukšanu sacensību režīmā. Ja tas palīdzēs tikt pie vietas Ford komandā, tad viss kārtībā.

Neko daudz nesaprotot no rallija virtuves, bet vienkārši papētot rezultātus, pa lielam tikai otrais ātrumposms būtu vērtējams ar plus zīmi.

Tu saki, ka būs vēl viens rallijs. Tātad, asfalta segums. Būs iespēja līdz tam treniņa nolūkos nobraukt kādu asfalta ralliju? Tā jau maz startu sezonas otrajā daļā, un ar asfaltu, kā zinām, Seskam ir īpašas attiecības.

Ceru, ka Seskam viss izdosies!

     [+] [-]

, 2024-09-29 23:12, vakar
Jautājums ekspertiem - kā esmu novērojis, gan Seskam, gan arī tagad Pajari labāki rezultāti ir rallija pirmajā dienās. Pēc tam atpalikšana no ātrākajiem pieaug. Ar ko tas ir saistīts?

     [+] [-]

, 2024-09-29 23:46, vakar
Damokla_zobens_23 rakstīja: Jautājums ekspertiem - kā esmu novērojis, gan Seskam, gan arī tagad Pajari labāki rezultāti ir rallija pirmajā dienās. Pēc tam atpalikšana no ātrākajiem pieaug. Ar ko tas ir saistīts?
Starta pozīciju. Par cik viņi kopvērtējumā ir zemu, tad pirmā diena ir visizdevīgākā pozīcija (grants rallijos). Tālāk jau visi vairāk vai mazāk blakus viens otram. Redzēs kā Pajari ies pirmā diena centrāleiropas rallī.

     [+] [-]

, 00:23, pirms 2 stundām
killo2000 rakstīja: Starta pozīciju. Par cik viņi kopvērtējumā ir zemu, tad pirmā diena ir visizdevīgākā pozīcija (grants rallijos). Tālāk jau visi vairāk vai mazāk blakus viens otram. Redzēs kā Pajari ies pirmā diena centrāleiropas rallī.
Skaidrs, paldies par atbildi.