Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Rīt startē jaunā WRC sezona

Rīt startē jaunā WRC sezona
Trīs galvenie pretendenti uz titulu
Foto: www.rallybuzz.com

Rīt ar Īrijas WRC ralliju sāksies jaunā sezona, kura solās būt tikpat spraiga un interesanta, cik iepriekšējā. Lai arī atkal daudzi prognozē, ka uzvarēs Sebastiens Lēbs, citās domās ir Miko Hirvonens, kurš šogad apņēmies lauzt šo tradīciju.

Pagājušā sezonā, tāpat kā četrās iepriekšējās, uzvaru izcīnīja "Citroen" komandas pilots Lēbs ar stūrmani Danielu Elenu. Vēl līdz priekšpēdējam posmam, Japānas rallijam, sīva cīņa norisinājās starp Lēbu un Hirvonenu, taču Lēbs, īpaši neriskējot, finišēja trešajā vietā, ar ko pietika, lai kopvērtējumā izcīnītu piekto titulu.

Sākoties pasaules finanšu krīzei no WRC rallija aizgāja "Suzuki", bet dienu vēlāk tādu pašu lēmumu pieņēma "Subaru". Daudziem tas bija šoks, jo uzreiz četri spēcīgi braucēji palika bez darba un bez komandas. Daudzi bija neziņā, kādu lēmumu pieņems "Citroen" un "Ford", taču abas komandas paziņoja, ka turpinās braukt rallijā arī šogad, piedevām, "Citroen" paziņoja, ka tā WRC rallijā brauks ar divām komandām, kurā viena vieta atradās arī bijušajam "Subaru" komandas braucējam Krisam Atkinsonam. Taču "Subaru" vārds no WRC kalendāra nepazudīs, jo "Adapta World Rally Team" paziņoja, ka tā startēs WRC rallijā. Šīs komandas sastāvā brauks divi perspektīvi un jauni piloti - Mads Ostbergs un Andreas Grondāls.

Šajā starplaikā, kamēr daudzi izbaudīja atvaļinājumu un paralēli gatavojās jaunajai sezonai, bieži vien tika pieminēts Petera Solberga vārds, jo 2005.gada pasaules čempions joprojām bija bez komandas un mašīnas. Lai arī presē izskanēja daudz un dažādu pieņēmumu, beigās kļuva skaidrs, ka Solbergs WRC rallijā startēs tikai sezonas otrajā posmā – Norvēģijas rallijā, kur viņa rīcībā būs 2006.gada ''Citroen Xsara WRC'' automašīna.

Sezonas pirmais posms jau rīt sāksies Īrijā. Šis rallijs, lai arī vēl nav sācies, būs ļoti grūts, jo jau dažos posmos ir sniegs un ceļi ir slideni. Ātrumposmi ir kalnaini, grūti, šauri un, pats galvenais, nelīdzeni, kas bieži vien pilotiem liek kļūdīties. Bieži vien ceļi ir netīri, tāpēc, kad Īrijā līst lietus, kas notiek visai bieži, tad ceļi kļūst slideni. ''Jau 2007.gadā Īrijas rallija bija grūts, taču šogad tas būs vēl grūtāks,'' saka Hirvonens. ''Dažās vietās ceļu klāj sniegs, tāpēc braukšana būs vēl sarežģītāka.''

Trīs dienu laikā pilotiem būs jāveic 19 ātrumposmi, kas kopumā sastādīs 350 kilometrus. Lai arī kopumā uz starta izies tikai 43 ekipāžas, prognozēt uzvarētāju ir ļoti grūti.

Komandu sastāvi 2009. gadam

KomandaPilotsPilotsPilotsPilots
Citroen Total WRT (Citroen C4 WRC)Sebastien LoebDani Sordo--
BP Ford Abu Dhabi WRT (Ford Focus RS WRC 08)Mikko HirvonenJari-Matti LatvalaKhalid Al-Qassimi (AAE)-
Stobart VK M-Sport Ford RT (Ford Focus RS WRC 08)Matthew WilsonUrmo AavaHenning Solberg-
Citroen Junior Team (Citroen C4 WRC)Sebastien OgierChris AtkinsonConrad RautenbachEvgeny Novikov
Munchi's Ford WRT (Ford Focus RS WRC 08)Federico Villagra---
Adapta WRT (Subaru Impreza WRC S14)Mads OstbergAnders Grondal--

2009. gada WRC kalendārs

PosmsDatumsValstsSegums
1.30. janvāris - 1. februārisĪrijaAsfalta
2.13. - 15. februārisNorvēģijaZiemas
3.13. - 15. martsKipraGrants
4.3. - 5. aprīlisPortugāleGrants
5.24. - 26. aprīlisArgentīnaGrants
6.22. - 24. maijsItālijaGrants
7.12. - 14. jūnijsGrieķijaGrants
8.26. - 28. jūnijsPolijaGrants
9.31. jūlijs - 2. augustsSomijaGrants
10.4. - 6. septembrisAustrālijaGrants
11.2. - 4. oktobrisSpānijaAsfalta
12.23. - 25. oktobrisLielbritānijaGrants

Izmantotie resursi:
rally-live.com
wrc.com