Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Čagins: "Bija bažas, ka "Kamaz" vairs nevarēs atļauties četras ekipāžas"

Juris Grīns
Juris Grīns

Čagins: "Bija bažas, ka "Kamaz" vairs nevarēs atļauties četras ekipāžas"
Foto: kamazmaster.ru

Četru ekipāžu sastāvā arī 2021. gada janvārī Dakaras rallijā startēs spēcīgā " Kamaz" rūpnīcas komanda. Sastāvā notikušas izmaiņas, jo vairs cīņā nedosies četras reizes uzvarējušais Eduards Nikolajevs.

Šajā gadsimtā notikušajos Dakaras rallijos “Kamaz” vienības braucēji nav uzvarējuši tikai četros gadījumos – pēdējos reizi 2016. gadā, kad triumfēja Žerārs de Rojs ar “Iveco”. Nikolajevs pirmo reizi karjerā par uzvarētāju kļuva 2013. gadā, pēc tam panākumu atkārtojot 2017., 2018. un 2019. gadā. Tagad viņš braukšanai pielicis punktu un komandā pildīs citus pienākumus.

Līdera lomu nu uzņemsies Andrejs Karginovs, kurš Dakarā triumfējis 2014. gadā un arī šogad, kad sacensības pirmo reizi norisinājās Saūda Arābijā. Pārējās ekipāžas mašīnas stūrēs 2015. gada uzvarētājs Ajrats Mardījevs, kā arī šī gada otrās vietas ieguvējs Antons Šibalovs un komandas jaunākais pilots Dmitrijs Sotņikovs, kurš 2017. un 2019. gadā finišēja otrais.

“Bija bažas, ka finansiālu grūtību dēļ, kas gan mūsu valstī, gan visā pasaulē ietekmējušas arī sportu, nevarēsim startēt ar četrām ekipāžām, ka būs jāstartē ar trim vai divām,” stāsta “Kamaz-Master” komandas vadītājs Vladimirs Čagins. Lielo, profesionālo sportu atbalsta partneri – mēs esam pateicīgi visiem saviem partneriem, ka, neskatoties uz grūto finansiālo situāciju un zaudējumiem biznesā, viņi necentās ietaupīt uz mums. Patiecoties viņiem, varēsim startēt ar četrām mašīnām.”

Visas četras ekipāžas startēs ar “Kamaz 43509” modeļa smagajiem auto, kas sevi pierādījis jau iepriekš un atkal ticis uzlabots, lai gan ne tādos apmēros, kā bija plānots gada sākumā.

Smago automobiļu kategorijā dalībai Dakaras rallijā pieteikušās 42 ekipāžas. Starp vadošajiem braucējiem solās būt baltkrievu MAZ rūpnīcas komandas piloti Sjarhejs Vjazovičs un Aljaksejs Višņevskis, tāpat arī Martins Maciks, kurš startēs ar “Iveco” un Alešs Lopraiss, kurš brauks ar “Praga” markas auto.

Smago auto klases dalībnieki: https://storage-aso.lequipe.fr/ASO/...

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati