Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

''Proton'' rallija komanda arī nākamsezon plāno startēt IRC seriālā

''Proton'' rallija komanda arī nākamsezon plāno startēt IRC seriālā
Toms Keivs Skotijas IRC rallijā
Foto: ircseries.com

''Proton R3 Rally Team'' rallija komanda paziņojusi, ka arī nākamajā sezonā tā plāno piedalīties ''Intercontinental Rally Challenge'' (IRC) seriāla ietvaros, startējot ar divām ''Satria Neo S2000'' automašīnām.

Šogad, kad līdz sezonas beigām atlicis vairs tikai viens posms (4.-6. novembris), ''Proton'' komanda IRC rallija ietvaros piedalījusies tikai četros (Beļģija - Ipra, Čehija - Zlīna, Itālija – Sanremo, Skotija) no līdz šim 11 aizvadītiem posmiem. Lielākoties komanda šosezon uzmanību koncentrēja Āzijas un Klusā okeāna rallija čempionātam. ''Proton'' komandas vadītājs Kriss Mellors paziņojis, ka IRC seriālā komanda plāno piedalīties arī nākamajā sezonā.

''Kā jau varēja redzēt, mašīnai ir milzīgs potenciāls. Zinām, ka priekšā vēl ir daudz darba ar mūsu ''Satria'' spēkratiem. Bet vienu zinām skaidri – galvenā lieta ir tā, ka mums ir ļoti stipra bāze gan šasijai, gan dzinējam. IRC seriāls ir galvenais čempionāts, kur sacenšas ''S2000'' automašīnas, un tas ir tieši tas, uz ko raugāmies arī nākamajā sezonā,'' tā ''Proton'' vadītājs.

Komandu šajā sezonā IRC ietvaros pārstāvēja Alisters Makrejs (39), Toms Keivs (18), Kriss Atkinsons (30), Žils Panici (45), Kīts Kronins (24) un Naels Makšī (37).

Ipras rallijs ''Proton'' komandai izrādījās pagalam neveiksmīgs - visu triju (Atkinsons, Keivs, Makrejs) ekipāžu auto jau pirmajā rallija dienā piemeklēja tehniskas ķibeles – problēmas ar dzinēju. Čehijas rallijā neviena (Kroninam avārija, Makšī tehniskas ķibeles) no ekipāžām finišu nesasniedza, bet Sanremo rallijā piedalījās tikai leģendārais francūzis Panici, kopvērtējumā ierindojoties 22. vietā, kamēr Makšī uz starta tā arī neizgāja. Arī iepriekšējā posmā Skotijā finišu ''Proton'' nesasniedza, lai gan bija tuvu tam. Proti, Makrejs izstājās ģeneratora defekta dēļ, Kronins auto defektu dēļ izstājās pirmās dienas beigās, bet vistuvāk finišam bija ar Latvijas automobiļu federācijas izsniegto licenci startējušais britu talants Keivs, taču jaunais sportists piedzīvoja avāriju pēdējā dopā.

Izmantotie resursi:
www.ircseries.com