Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sesks/Francis Čīles ralliju turpina piesardzīgi, vadībā Evanss

Juris Grīns
Juris Grīns

Sesks/Francis Čīles ralliju turpina piesardzīgi, vadībā Evanss
Mārtiņš Sesks/Renārs Francis. Foto: M-Sport

Čīlē šodien turpinās pasaules rallija čempionāta 11. posms un, pēc piektdien piedzīvotās neveiksmes, trasē atgriezušies Mārtiņš Sesks/Renārs Francis, kuri bet liekām intrigām aizvadījuši dienas pirmos trīs ātrumposmus. Izstāšanos tikmēr piedzīvoja Sebastjēns Ožjē.

Lai gan Ots Tanaks kā līderis noslēdza piektdienas ātrumposmus, sakarā ar atcelto pirmo dopu, tiesneši veica korekcijas rezultātos. Līdz ar to uz pirmo vietu pirms šodienas cīņām pacēlās "Toyota" pilots Elfins Evanss, atrodoties trīs sekundes priekšā igaunim. "Hyundai" komanda iesniedza protestu par veiktajām izmaiņām, taču tas tika noraidīts.

Dienas pirmajā ātrumposmā "Pelun 1" (15.65 km) uzvarēja Evanss, palielinot pārsvaru pār Tanaku līdz 7.1 sekundei. Pēc tam sekojošajā "Lota 1" (25.64 km) ātrākais bija Kalle Rovanpera, atstājot Evansu otrajā pozīcijā. Tanaks saslīdēja un pazaudēja ap desmit sekundēm, kopvērtējumā tobrīd atkrītot uz trešo vietu, kamēr otro pacēlās Rovanpera.

Titula pretendents Ožjē jau piektdien piedzīvoja neveiksmi, kad trasē bija spiests mainīt cauro riepu. Pēc septiņiem ātrumposmiem viņš bija devītais, bet šodienas otrajā dopā avarēja, iespējams, salūzušas stūres iekārtas rezultātā.

Diena noslēdzās ar "Maria las Cruces 1" (28.31 km) ātrumposmu. Atkal visātrākais bija Evanss, līdz ar to Čīles rallija kopvērtējumā šobrīd atrodas 11.3 sekundes priekšā Rovanperam un 17.4 sekundes priekšā Tanakam.

Piektdien izstājušies pēc pieļautās kļūdas un divām pārplēstām riepām, kad neļāva aizbraukt līdz servisa parkam, šodien Sesks/Francis turpināja ralliju. "M-Sport Ford" komandu pārstāvošajai ekipāžai, kas startē ar "Rally1" mašīnu bez hibrīda sistēmas, trasē bija jādodas pirmajiem, un šāda pieredzi sportistiem iepriekš WRC augstākajā kategorijā nebija gūta. Šodienas pirmajos trīs ātrumposmos, kur ceļa segums bieži bija slidens, latvieši brauca piesardzīgi, ieņemot vienpadsmito un pēc tam divas devītās vietas. Kopvērtējumā Seska ekipāža un augstu rezultātu vairs nepretendē.

Spraiga cīņa par uzvaru turpinās WRC2 klasē. Dienas sākumā par līderi bija kļuvis Johans Rosels, to saglabājot arī pēc astotā dopa, bet Olivers Solbergs vispirms tika priekšā Nikolajam Grjazinam, bet pēc priekšpusdienas izskaņā pārņēma vadību šajā klasē. Rosels pašlaik viņam zaudē 4.1 sekundi, bet Grjazins ir 15.7 sekundes aizmugurē. Visi trīs vēl saglabā izredzes uz titulu, bet, ja Solbergs šajā posmā uzvarēs, viņam pirmā vieta sezonas kopvērtējumā jau būs nodrošināta.

Šodien tie paši trīs ātrumposmi jāaizvada vēlreiz.

Rezultāti pēc SS9:

Pilni rezultāti: https://www.ewrc-results.com/result...

     [+] [-]

, 2024-09-28 19:11, vakar
Lai brauc un mācās. Galvenais, lai dod Mārtiņam iespējas arī turpmāk. Neko baigi ārā nekrīt pret lielajiem dūžiem. Tikai 3. sacīkste mūžā. Priecājamies par katru Mārtiņa staru un pieveikto ātrumposmu 💪

  +1 [+] [-]

, 2024-09-28 19:59, vakar
Ar šo iespējams sapņi par WRC ir beigušies. Ja kļūdos, būšu tikai priecīgs.

     [+] [-]

, 2024-09-28 20:32, vakar
knaible rakstīja: Ar šo iespējams sapņi par WRC ir beigušies. Ja kļūdos, būšu tikai priecīgs.
Viss kartībā, kļūdīties ir cilvēcīgi, arī tavs tēvs kļūdijās neuzvelkot gumiju, kad radies tu

     [+] [-]

, 2024-09-28 20:46, vakar
knaible rakstīja: Ar šo iespējams sapņi par WRC ir beigušies. Ja kļūdos, būšu tikai priecīgs.
Būsim reāli šis neko viņam nemainīja. Neko nemainītu arī labi aizvadīts rallijs. Neviens viņam par 3 labiem aizvadītiem WRC posmiem apmaksātu vietu nedotu. Pat Kalle, kurš jau sen skaitījās super talants, izbrauca un novinnēja wrc2-pro klasi, pirms pārsēdās uz WRC. Seskam uz apmaksātu vietu principa tas pats ceļš. To šogad iet arī Solbergs. A tā uz kkādu posmu, ja Sesks savāc piķi viņam baigās problēmas tikt domāju nebūs arī pēc šīs Čīles nosacītās neveiksmes.

     [+] [-]

, 2024-09-28 23:22, vakar
Runā,ka Sesks brauks vēl vienu ralliju.