Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sesks/Francis sāk ar sensāciju - otrie pēc četriem WRC ātrumposmiem

Juris Grīns
Juris Grīns

Sesks/Francis sāk ar sensāciju - otrie pēc četriem WRC ātrumposmiem
Mārtiņa Seska ekipāža. Foto: Facebook.com/motoreporter24

Pēc veiktiem četriem ātrumposmiem pasaules rallija čempionāta septītajā posmā "Orlen Rally Poland" sensacionālu otro vietu ieņem Mārtiņš Sesks un Renārs Francis. No līdera Andreasa Mikelsena mūsu ekipāža piektdienas pusdienlaikā kopvērtējumā atpaliek 7.4 sekundes.

Seska/Franča ekipāža dienu uzsāka nevainojami, sacensību otrajā ātrumposmā negaidīti šokējot ar otro labāko rezultātu. Vakar latvieši superspeciālajā ātrumposmā bija devītie, bet šodien grants ceļos tiem bija izdevīga starta pozīcija. Ātrāks 29.4 km garajā dopā bija tikai "Hyundai" pilots Andreass Mikelsens, turklāt Seska pilotētā ekipāža zaudēja vien 0.3 sekundes.

Nedrīkst aizmirst, ka "M-Sport Ford" komandu pārstāvošie braucēji vienīgie no "Rally1" klases startē ar mašīnu, kas nav aprīkota ar hibrīda sistēmu, līdz ar to ir mazjaudīgāka, bet tikpat smaga. Pats pilots, uzzinot savu rezultātu, bija ļoti pārsteigts.

Jau dienas pirmajā ātrumposmā lielu neveiksmi piedzīvoja šo sacensību favorīts Ots Tanaks, ar ātrumu 189 km/h notriecot briedi. Rezultātā izstāšanās no sacensībām jau pašā to sākumā. Kā pēc tam atzina pats sportists, dzīvnieks esot uzlēcis mašīnai, līdz ar to izvairīties nebija iespējams. Turklāt viņa "Hyundai" bija apgādāts ar jaunu motoru, tādēļ igauņu pilots bija īpaši satraukts un uzreiz devās aplūkots, vai tas nav cietis. Noteikumi nosaka, ka katra mašīna sezonas laikā var izmantot tikai divus motorus.

Trešo ātrumposmu nobrauca tikai četras ekipāžas, kad tas tika atcelts skatītāju drošības dēļ. Dažviet līdzjutēji stāvēja vietās, kur tas nav atļauts.

Sacensību ceturtais ātrumposms bija 13.2 km garš un tajā atkal ātrākais bija Mikelsens, kamēr Seska/Franča duets vēlreiz apliecināja savu fenomenālo ātrumu un uzrādīja ceturto rezultātu, zaudējot 5.2 sekundes. Pilots atzina, ka šis tas mašīnā neesot darbojies viņiem par labu. Priekšā finišēja vēl arī Greguārs Munsters un Elfins Evanss.

Līdz ar to pirms pēcpusdienas cīņām Seska pilotētā ekipāža aizvien atrodas otrajā pozīcijā, bet aizmugurē seko tādi pieredzējuši un panākumiem bagāti braucēji kā "Toyota" rūpnīcas komandas piloti Evanss un pašreizējais WRC čempions Kalle Rovanpera. Sezonas līderis Tjerī Noivils jau zaudējis vairāk par pusminūti, bet tas izskaidrojams ar viņa neizdevīgo starta pozīciju, kā arī rokasbremzes problēmām. Turpinājumā ātrumam jābūt daudz labākam.

Dienas otrajā pusē jāveic vēl četri ātrumposmi.

Rezultāti pēc SS4:

Visi rezultāti: https://www.wrc.com/live-timing?liv...

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv

  -1 [+] [-]

, 2024-06-28 13:58, aizvakar
Munsters, lai saka paldies Seskam, izskatās, ka nevēlas to kaunu - palikt aiz džeka, kurš brauc bez hibrīda un pirmo reizi, tāpēc brauc tā kā to darīja ar Rally2 pagājušajā gadā

     [+] [-]

, 2024-06-28 14:02, aizvakar
Cik saprotu tad Mārtiņš pieminēja ka kaut kas neesot darbojies mašīnā un tik un tā nokapāja fenomenāli....

     [+] [-]

, 2024-06-28 14:10, aizvakar
crazy

     [+] [-]

, 2024-06-28 14:11, aizvakar
wizzy888 rakstīja: Cik saprotu tad Mārtiņš pieminēja ka kaut kas neesot darbojies mašīnā un tik un tā nokapāja fenomenāli....
Manuprāt nepareizi iztulkots ... teica, ka ir lietas, kuras īsti nestrādājot viņiem par labu ... tik pat labi iztrūkst kaut kur tā hibrīda jauda un tas tā domāts ... p.s. rezultāts fantastisks ... cerams,ka iet savā tempā

  -2 [+] [-]

, 2024-06-28 14:12, aizvakar
Iespaidīgi. Nu labi, pirmajā šodienas ātrumposmā, kā sapratu, pirmajiem bija problēmas ar saķeri grants dēļ. Bet arī trešajā ātrumposmā pieklājīgs rezultāts.

  -1 [+] [-]

, 2024-06-28 14:28, aizvakar
Līdz dienas beigām atkritīs uz 6.7. pozīciju, būsim reāli, jo tā mašīna ir jāizved līdz finišam taisna un vienā gabalā. Galvenais starts būs Latvijā un šajos divos ātrumposmos ir izdarīts maksimums un šaubas par to vai šī iespēja ir pelnīta, nevienam vairs nav.

  -2 [+] [-]

, 2024-06-28 15:56, aizvakar
Neskatijos gonku, jo neinterese sitie hobijsporti!

     [+] [-]

, 2024-06-28 16:02, aizvakar
Labākais Fitnesa Kanāls rakstīja: Neskatijos gonku, jo neinterese sitie hobijsporti!
Tad trin uz daiļslidošanas sadaļu un komentē

p.s.

Martinam atkal labs dops

  -3 [+] [-]

, 2024-06-28 16:04, aizvakar
dsks rakstīja: Tad trin uz daiļslidošanas sadaļu un komentē

p.s.

Martinam atkal labs dops
hokejs un basis labaks par sito hobijsportu!

  +1 [+] [-]

, 2024-06-28 16:30, aizvakar
Labākais Fitnesa Kanāls rakstīja: hokejs un basis labaks par sito hobijsportu!
Katram savs un savas intreses tapēc nevajag citiem uzspiest savējās, bet vienkārši izvēlēties tas kas intresē. Nosaukt sportu ,kur masīna maksā miljonu, un vadošie sportisti pelna tik pat par hobijsportu iz maigi izsakoties savas nekompitences izrādīšana.
P.S. protams arī hokejs un basketbols ir forš

  +1 [+] [-]

, 2024-06-28 16:52, aizvakar
Liels pluss Mārtiņam ir šīs dienas starta pozīcija. Rīt redzēsim patieso aptuveno ātrumu-vietu starp regulārajiem WRC pilotiem. Turās!!!!

  -2 [+] [-]

, 2024-06-28 17:01, aizvakar
GTD2 rakstīja: Katram savs un savas intreses tapēc nevajag citiem uzspiest savējās, bet vienkārši izvēlēties tas kas intresē. Nosaukt sportu ,kur masīna maksā miljonu, un vadošie sportisti pelna tik pat par hobijsportu iz maigi izsakoties savas nekompitences izrādīšana.
P.S. protams arī hokejs un basketbols ir forš
tā mašina nemaksā miljonu noteikti

     [+] [-]

, 2024-06-28 18:06, aizvakar
Jau otrais atrumposms atcelts Polijas WRC dēļ skatītājiem, vai nu organizātorī kārtīgi kļūdījušies vai fani ir galīgii traki, cerams ka uz LV posmu nebūs šādu pārsteigumu

     [+] [-]

, 2024-06-28 18:28, aizvakar
wizzy888 rakstīja: Jau otrais atrumposms atcelts Polijas WRC dēļ skatītājiem, vai nu organizātorī kārtīgi kļūdījušies vai fani ir galīgii traki, cerams ka uz LV posmu nebūs šādu pārsteigumu
cik skatījos, tad malās tikai latvieši. Bet pie mums organizācija būs labāk. Cik būts Polijā uz sporta pasākumiem - visam personālam ir diezgan liels poo uz jebko, kas notiek apkārt.

     [+] [-]

, 2024-06-28 18:43, aizvakar
Būtu ar Kadiju maucis, būtu uzvarējis.

     [+] [-]

, 2024-06-28 18:48, aizvakar
Tiko paskatījos internetā. Seska Puma maksā no 16000 EUR. Hibrīds par 900EUR vairāk. Žēl, ka nav sanākusi nauda tam otram, jo hibrīds lieki noderētu.

     [+] [-]

, 2024-06-28 18:54, aizvakar
Labākais Fitnesa Kanāls rakstīja: tā mašina nemaksā miljonu noteikti
Kārtīgs rallija autiņš maksā tuvu ap miljonu
https://www.worldrally.info/the-new...

     [+] [-]

, 2024-06-28 18:54, aizvakar
Osiic rakstīja: Būtu ar Kadiju maucis, būtu uzvarējis.
Robert, tu?

     [+] [-]

, 2024-06-28 20:12, aizvakar
Man tikai nesaprotami kā Mikelsenam iedeva to rezultātu(no pārtrauktā ātrumposma)?
Ok tur var kaut ko aprēķināt, bet riepas tad Mikelsens vispār nenoplēsa braucot uz 70kmh