Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Tanaks: "Uzvarēt Safari rallijā ir smags uzdevums"

Juris Grīns
Juris Grīns

Tanaks: "Uzvarēt Safari rallijā ir smags uzdevums"
Ots Tanaks. Foto: Marcin Snopkowski

Pēc pirmajiem diviem pasaules rallija čempionāta posmiem Ots Tanaks sezonas kopvērtējumā ieņem piekto vietu, 27 punktus atpaliekot no vadībā esošā komandas biedra Tjerī Noivila. Igauņu pilots cer, ka šonedēļ "Safari Rally Kenya" beidzot izdosies sasniegt labu rezultātu, kas viņa gadījumā nozīmētu uzvaru vai vismaz pjedestālu.

Montekarlo rallijā Tanaks guva ceturto vietu, bet Zviedrijas posmā bija trešais, kad jau ceturtajā ātrumposmā noslīdēja no ceļa.

"Šosezon vēl īsti neesmu ieskrējies un guvis labus rezultātus," saka "Hyundai" pilots. "Ceru, ka šajā rallijā spēšu to mainīt, aizvadot tīru sacīksti un ieņemot labu pozīciju. Man jāuzlabo savs veikums."

WRC kalendārā Kenijas posms atgriezās 2021. gadā. Togad Tanaks finišēja trešajā vietā, 2022. gadā izstājās, bet pērn ierindojās sestajā vietā. Līdz šim par uzvaru te sacensties nav sanācis.

"Safari rallijs ir īpašs izaicinājums," atzīst Tanaks. "Kopumā te uzvarēt ir smags uzdevums. Lai gūtu panākumus, šeit nepieciešama izturība, jo īpaši tāpēc, ka laikapstākļi var būt neparedzami un ceļi ir ļoti nelīdzeni. Ātrumposmos daudz ko nozīmē mašīnas veiktspēja. Protams, ar šīm "Rally1" mašīnām ir vietas, kur nevari visu laiku vienkārši braukt ātri un ar gāzi grīdā, bet veiktspējai aizvien ir nozīme."

Pēc piedzīvotajām problēmām Montekarlo un Zviedrijas posmos, Tanaks ar komandu veica plašu testu programmu, cenšoties novērst "Hyundai i20 N Rally1" tehniskās nepilnības.

"Gatavošanās un testi Spānijā mums bija ļoti svarīgi," saka Tanaks. "Pēdējos divos rallijos bija grūtības ar motora regulējumiem, tāpēc bija svarīgi pastrādāt augstu virs jūras līmeņa, lai justos komfortablāk Kenijā."

Šodien Kenijas posma ietvaros pirmais superspeciālais ātrumpoms.

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv