Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

''Ford'': ''Mēs zaudējām Velsā, nevis Sardīnijā''

''Ford'': ''Mēs zaudējām Velsā, nevis Sardīnijā''
Miko Hirvonens un Malkolms Vilsons
Foto: www.mikkohirvonen.com

Lai arī daudzi uzskata, ka ''Ford'' vajadzēja ļaut Sardīnijas rallijā uzvarēt Miko Hirvonenam, kas somu sportistam dotu papildus divus punktus, ''Ford'' komandas šefs absolūti nepiekrīt šim viedoklim.

Pēc Velsas rallija, kad par čempionu kļuva franču sportists Sebastiens Lēbs, daudzi uzskata, ka ''Ford'' komandai Sardīnijas rallijā vajadzēja ļaut Hirvonenam finišēt pirmajam (Viņš palika otrais aiz sava komandas biedra – aut.). Tie būtu papildus divi punkti, kas nozīmētu to, ka par čempionu šogad tiktu kronēts somu sportists. Taču ''Ford'' komandas šefam šāds scenārijs neliekas pareizs.

''Man nav nekādu iebildumi pret Sardīnijas rallija rezultātiem,'' saka Malkolms Vilsons. ''Tajā brīdī mums likās, ka Latvalam ir jāuzvar tajā rallijā. Ja kāds uzskata, ka tas ir nepareizi, lai viņš tā domā. Mēs uz Velsas posmu atbraucām ar vienu domu – pārspēt Sebastienu Lēbu. Pat pēc Sardīnijas rallija mēs necerējām, ka mums tas izdosies, jo tobrīd Hirvonens kopvērtējumā zaudēja 17 punktus. Ja man tagad būtu iespēja kaut ko mainīt Sardīnijas rallija rezultātos, es to nedarītu.''

''Ir daudzas citas lietas, dēļ kurām mēs varējām uzvarēt. Piemēram, Latvalas kļūda Polijas rallijā, kad viņš pēdējā posmā pamanījās avarēt, tādejādi izstājoties no pārliecinošas otrās vietas, kas nozīmēja to, ka Lēbs rallija beigās ieguva divus punktus, bet, ja Latvala finišētu otrais, tad franču sportista kontā būtu viens punkts. Uzskatu, ka šis atgadījums ir daudz svarīgāks. Pirms Sardīnijas rallija Latvalam bija virkne neveiksmju, tāpēc viņam vajadzēja sajust uzvaru garšu. Pēc šī panākuma mēs kļuvām spēcīgāki.''

Arī Hirvonens piekrīt komandas šefa viedoklim. ''Visu sezonu braucām godīgi, un esmu lepns par to. Vairs nav variantu, ko mēs varētu tagad mainīt, un es arī to negribu darīt. Mums beigās ar Lēbu abiem bija vienāda situācija. Viņš bija ātrāks un šis stāsts līdz ar to ir beidzies.''

Izmantotie resursi:
autosport.com

  +5 [+] [-]

, 2009-10-27 14:06, pirms 15 gadiem
Šo es saprotu, nevis F-1 komandas pavēles, mistiskas avārijas, un pusgāze pēdējos līkumos, kā arī novilcināti dopi, utt.!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-10-27 14:20, pirms 15 gadiem
Nu ko gan citu Vilsonam teikt

Poliju piemineet shajaa kontekstaa vispaar nevietaa. Ja Latvala buutu finisheejis un Loebs dabuutu 1 nevis 2 punktus, tad finaalaa Hirvonenam buutu vienaads punktu skaits ar Loebu un par chempionu shaa vai taa kljuutu Loebs, jo vinneejis 7 rallijus pret Hirvonena 4 vinneetiem rallijiem.

"Fords" strateegjiski ljoti ciniski pashi sevi paimeeja. Sezonas viduu nospriezhot, ka nav izredzhu uz individuaalo chempja titulu, cerot, ka nu beidzot Latvala "ir atpakalj" un liekot uz stavku uz razhotaaju ieskaiti... Un teksta "visu sezonu braucaam godiigi" mesidzhs peec buutiibas ir - "mums nemaz nebija iespeeju dod komandas riikojumus, jo komandas liideris taaapat visu laiku brauca pa priekshu otram komandas un tajaa vieniigajaaa reizee, kad taada iespeeja radaas, noravaam tuuku"

  -1 [+] [-]

, 2009-10-27 14:26, pirms 15 gadiem
RIO75 rakstīja: Šo es saprotu, nevis F-1 komandas pavēles, mistiskas avārijas, un pusgāze pēdējos līkumos, kā arī novilcināti dopi, utt.!
Nevis pusgaaze peedeejos liikumos.. Ha!
Samekleet un paraadiit shii gada posmu pirmo dienas peedejos dopus, kur peedeejos metros Hirvonens atmetas un peeta laika starpiibu starp sevi un Loebu, lai tikai pakaastu vinjam un naakamaajaa dienaaa vareetu starteet kaa otrais un "netiiriit" celju?

Veelreiz saku - buutu bijusi kaut mazaakaa iespeeja, "Fords" peec pilnas programmas ieruubiitu komandas paveelju taktiku.

  +2 [+] [-]

, 2009-10-27 14:50, pirms 15 gadiem
sindroms rakstīja: Nevis pusgaaze peedeejos liikumos.. Ha!
Samekleet un paraadiit shii gada posmu pirmo dienas peedejos dopus, kur peedeejos metros Hirvonens atmetas un peeta laika starpiibu starp sevi un Loebu, lai tikai pakaastu vinjam un naakamaajaa dienaaa vareetu starteet kaa otrais un "netiiriit" celju?

Veelreiz saku - buutu bijusi kaut mazaakaa iespeeja, "Fords" peec pilnas programmas ieruubiitu komandas paveelju taktiku.
Tieši tāpat kā Loebs ar Citroen!
Taktiskas viltības ir un būs. Kur liela nauda, tur nekas tā pa riktīgam godīgi nenotiek.

  +1 [+] [-]

, 2009-10-27 15:46, pirms 15 gadiem
Visiem tiem, kas runā, ka Fords nolaida ūdeni un ka Hirvonens būtu dabūjis titulu - jā, bet vai tas būtu labāk? Man piemēram patīk hirvonena attieksme - čalis saprot, ka viss bija pašu rokās Velsā un ka tomēr izrādījās lēnāks - nu neko, jāturpina strādāt. Kas var būt vēl skaistāks kā īsta klasika - 16 dopi, kurš pirmais finišā tas čempions. Nu vienkārši lieliski, nevis tur meklēt kkur kkādas komandas pavēļu iespējas. Ok, ja tajā brīdī būtu dota tā pavēle, būtu viss puslīdz saprotami un ok, bet nu tagad kko spriedelēt un štukot redz ka vajadzēja tā un tā un tad būtu tas un tas ir muļķīgi