Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Seska ekipāža šodien Čīles WRC ralliju neturpinās

Juris Grīns
Juris Grīns

Seska ekipāža šodien Čīles WRC ralliju neturpinās
Foto: dirtfish.com

Mārtiņš Sesks un Renārs Francis pēc trešā ātrumposma bijuši spiesti izstāties no pasaules rallija čempionāta Čīles posma. Sacensības viņi turpinās rīt. Pilots neesot gaidījis, ka līkumā segums būs tik slidens, kas arī noveda pie uztriekšanās valnim.

Izslīdot mašīnas aizmugurei, Seska ekipāža ar savu "Ford Puma Rally1" mašīnas kreiso pusi atsitās pret valni, kā rezultātā cauras palika abas riepas. Tā kā bija tikai viens rezerves ritenis, izdevās sasniegt ātrumposma finišu, bet pārbraucienā uz servisa parku nācās izstāties. Bija jāizstājas. Jau pirms tam latvieši sacensību līderim bija pazaudējuši piecas ar pusi minūtes.

"Mums bija tikai viens rezerves ritenis," skaidroja Mārtiņš Sesks. "Neveiksmīgi. Tas bija labais līkums, gājām tajā labi, bet tad aizmugure norāvās un uztriecāmies valnim. Tika pārsistas abas riepas. Šeit ceļu malās ir tādi diezgan asi vaļņi. Mašīna stūrējas taisni, viss ir taisnes, tikai riepas."

Sesks varēja izvēlēties līdzi divas rezerves riepas, taču pirms starta tā nešķita pareiza stratēģija.

"Risks pārsist riepas bija mazs," viņš saka. "Šis viss atgadījās dēļ pieredzes trūkuma uz slidenām vietām. Dažus līkumus pirms tam viss bija tiešām gludi un jauki, bet tad parādās šie akmeņi. Protams, tā nav patīkamākā daļa no mācīšanās procesa, bet, kamēr viss ir vienā gabalā, ir labi. Tagad zinu, ka uz rītdienu jāatzīmē vietas, kur var būt slidens."

Pirms rallija "M-Sport Ford" komandas vadītājs Ričards Milleners neuzstādīja Seskam augstus mērķus, taču gribēja sagaidīt sniegumu bez kļūdām.

"Es teicu viņam, ka negribu redzēt nekādas kļūdas," atklāj Milleners. "Tu esi šeit, lai izbaudītu braukšanu. Tu nezini šos ātrumposmus, brauc ar jaunu stenogrammu. Tu nezini, vai stenogramma būs tik laba, kā vajag būt, braucot ar šo auto, kā arī apmēram mēnesi neesi ar to braucis. Pirmais solis ir braukt un pārbaudīt stenogrammu. Pēc tam, ja jūties labi un pārliecināti, iet pēc rezultāta. Bet šajā rallijā vienmēr notiek drāmas."

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv

     [+] [-]

, 2024-09-27 22:14, vakar
Nu baigi forši šis nav, cerams ka vairāk kļūdu nebūs. M-Sport noteikti šo ņems vērā, nav jau tik zaļš tas Mārtiņš . Plus acīmredzami ka spiediens lika viņam vairāk riskēt, brīdī kad to varbūt nevajadzēja.

  -1 [+] [-]

, 2024-09-27 23:05, pirms stundas
Izskatās, ka nākošgad nebūs vietas komandās. Talantu visi redz, bet pārāk daudz izstāšanos.

     [+] [-]

, 2024-09-27 23:19, pirms stundas
Galvenais lai nav tā ka viņš rīt izdomā atspēlēt šodien zaudēto un sačakarējas vēl vairāk, tad gan nebūs jauki...

     [+] [-]

, 2024-09-27 23:46, pirms 42 minūtēm
Nu baigi ielika valnī. Labi vēl, ka tur bija tas valnis, kas atmeta atpakaļ uz ceļa.

Sāpīga neveiksme. Pajari Somijā gan noveicās, ka neko daudz nesabojāja, jo epizode bija diezgan smaga.