Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Baumanis: "Biķernieku trasē nav vietas, kur atpūsties"

Juris Grīns
Juris Grīns

Baumanis: "Biķernieku trasē nav vietas, kur atpūsties"
Jānis Baumanis Biķerniekos
Foto: Baumanis Motorsport Photography

Pasaules rallijkrosa čempionāta dalībnieks Jānis Baumanis jaunuzbūvēto Biķernieku rallijkrosa trasi novērtējis kā patīkamu, turklāt tajā neesot posmu, kuros būtu kaut nedaudz iespējams atvilkt elpu. Kā zināms, pagājušās nedēļas nogalē Biķerniekos notika pirmās rallijkrosa sacīkstes, sportistiem aizvadot NEZ čempionāta posmu, kurā startēja arī Baumanis.

Šoruden Biķerniekos pirmo reizi notiks pasaules čempionāta posms, kurā uz starta stāsies gan Jānis Baumanis, gan Reinis Nitišs. Lai gan abi šo trasi jau iemēģinājuši, Baumanis uzskata, ka lielas priekšrocības tas nedos.

"Jaunā trase ļoti patīk," intervijā ziņu aģentūrai LETA pauž Baumanis. "Jau ceturtdien, kad pirmo reizi braucu, no pirmajiem apļiem sapratu, ka trase patīk un visu laiku tajā jāstrādā. Nav tādas vietas trasē, kur varētu atpūsties. Man visvairāk patīk sarežģītās trases, kurās nav 200-300 metrus garas taisnes. Šajā trasē ir divas mazas taisnes, kurās pat divreiz nevar ievilkt elpu. Daudz jāstrādā gan braucējam, gan inženieriem, lai dabūtu ļoti labus regulējumus."

Viņš turpina: "Tuvākajā laikā trasi iemēģinās ar citi sportisti, līdz ar to grūti prognozēt, cik lielas priekšrocības būs pasaules čempionātā, jo mājiniekiem daudz grūtāk startēt savu skatītāju priekšā nekā citur. Arī NEZ posmā bija daudz darba. Laikā, kad nenotiek braucieni, daudzi cilvēki nāk pie telts. Pasaules čempionātā noteikti būs daudz grūtāk, jo būs krietni vairāk apmeklētāju, lielāka uzmanība no medijiem, skatītājiem un atbalstītājiem. NEZ posma sacensības nelielu pieredzi dos, bet nebūsim galvas tiesu pārāki pār pārējiem braucējiem. Citiem arī gribas atbraukt uz šo trasi un uzvarēt. Ja citur mērķis piedalīties sacensībās ir prieka pēc, tad pasaules čempionāta līmenī neviens tā nedara. Ir jāiziet uz augstāko mērķi un jādara maksimāli daudz."

NEZ posms Baumanim izvērtās neveiksmīgs tehnisku problēmu dēļ. Latvietis guva iespēju startēt "SuperCar" klases finālā, taču uz starta iziet nevarēja.

Viņš uzskata, ka pirms pasaules čempionāta Latvijas posma Biķerniekos vēl dažas nianses varētu pamainīt: "Ir lietas, kuras, domāju, pēc pirmajām pārbaudes sacensībām ņems vērā. Pirmā pagrieziena sasaistē, precīzāk, izejā uz lielo taisni labajā pagriezienā betona mala varbūt ir nedaudz par garu. Domāju, ka vajadzētu nedaudz līdzenāku pagriezienu, lai pasaules čempionāta posmā neveidojas kontakti, jo starti tāda līmeņa sacensībās ir daudz vienlīdzīgāki. Tā ir viena lieta, ko vajadzēt izmainīt. Tāpat, braucot automašīnā, nevar redzēt nākamo pagriezienu, jo visur priekšā ir betona vai metāla borti. Ir jāadaptējas tam un jāizdzīvo, jāiemācās viss no A līdz Z, kaut vai ar aizvērtām acīm jābrauc."

Izmantotie resursi:
LETA