Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

ERC posmā Igaunijā startēs 51 ekipāža, arī Sesks/Francis un Grjazins/Mālnieks

Juris Grīns
Juris Grīns

ERC posmā Igaunijā startēs 51 ekipāža, arī Sesks/Francis un Grjazins/Mālnieks
Mārtiņa Seska ekipāža. Foto: Photoms Media Agency

Ir publicēts dalībnieku saraksts uz jūlija pirmajā nedēļā notiekošo Eiropas rallija čempionāta posmu Igaunijā un kļuvis zināms, ka uz starta sacensībās izies 51 ekipāža. Divās no tām latviešu braucēji.

Uz starta ar "Toyota GR Yaris Rally2" stāsies Mārtiņš Sesks un Renārs Francis, bet Bulgāriju pārstāvošā Nikolaja Grjazina ekipāžā pirmo reizi startēs Andris Mālnieks, kuri brauks ar "Citroën C3 Rally2". Pēc tam abi kopā plāno startēt pasaules rallija čempionāta posmā "Tet Rally Latvia". Der pieminēt, ka Grjazina/Mālnieka ekipāža iepriekš 2018. gadā ar "Subaru WRX STI" guva trešo vietu minirallijā "Latvija".

No citiem ātrākajiem pilotiem, kas piedalīsies "Delfi Rally Estonia" jāizceļ Haidens Padons, Mateu Frančeski, Simone Tempestīni, Madss Ostbergs, Miko Heikile. Konkurence pirmajā desmitniekā būs ārkārtīgi spēcīga, jo ielauzties starp pašiem ātrākajiem vēlmi un prasmi noteikti izrādīs arī citi, tostarp vietējie braucēji.

Līdzšinējos trīs ERC posmos uzvaras guvušas trīs dažādas ekipāžas. Ungārijā uzvarēja Tempestīni, Kanāriju salās pirmo vietu guva Joans Bonato, bet Zviedrijā savās mājās triumfēja Olivers Solbergs. Sezonas kopvērtējumā, neskatoties uz izstāšanos Skandināvijas rallijā, vadībā atrodas franču pilota Frančeski ekipāža, kas pirms tam notiekošajos posmos guva otrās vietas. Pašreizējais čempions Padons no Jaunzēlandes ar tādu pašu punktu skaitu ieņem otro vietu. Tālāk seko Tempestīni, Solbergs un Bonato.

Vājš sezonas sākums padevies Seskam/Francim, kuri ar jauno "Toyota GR Yaris Rally2" automašīnu vēl nav spējuši sasniegt iespējami augstākos rezultātus, bijušas dažādas ķibeles, ieskaitot tehniskas problēmas. Pirmos punktus izdevās gūt ar izcīnīto sesto vietu trešajā posmā Zviedrijā, un tagad mūsu sportisti ieņem 18. pozīciju kopvērtējumā. Nav šaubu, ka sezonas turpinājums būs labāks!

"Delfi Rally Estonia" sāksies ar shakedown treniņu 5. jūlija rītā, kam sekos superspeciālais ātrumposms Tartu tās pašas dienas vakarā. 6. jūlijā tiks veikti deviņi, 7. jūlijā vēl četri ātrumposmi. To kopējais garums būs nepilni 188 kilometri.

Dalībnieku saraksts: https://www.ewrc-results.com/entrie...

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv