Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Pirmo reizi Latvijā startēs "Ford Fiesta R5" rallija mašīna

Juris Grīns
Juris Grīns

Pirmo reizi Latvijā startēs "Ford Fiesta R5" rallija mašīna
Ford Fiesta R5
Foto: maxrally.com

Ir beidzies pieteikšanās termiņš nedēļas nogalē gaidāmajam rallijam "Kurzeme 2013" un kļuvis zināms, ka uz starta stāsies 105 ekipāžas. Pirmo reizi Latvijā redzēsim arī spēcīgās R5 klases mašīnu.

Jau ziņojām, ka rallijā "Kurzeme 2013", kas vienlaikus būs gan Latvijas, gan Igaunijas čempionāta posms, startēs divas WRC klases mašīnas. Ar "Ford Focus RS WRC 08" brauks igaunis Georgs Gross, savukārt ar Latvijā vēl neredzētu mašīnu "Skoda Octavia WRC" startam gatavojas pieredzējušais Matiass Kāle, kurš ir vairākkārtējs Vācijas čempions.

Šobrīd ir noskaidrotas visas ekipāžas, kas stāsies uz starta. Kā viens no pēdējiem sacensībām apstiprināts igauņu pilots Martins Kangurs, kurš cīņai gatavojas ar jauno "Ford Fiesta R5" automobili. R5 klases mašīnas ātruma ziņā ir kaut kas starp WRC un S2000 agregātiem, tādēļ Kangurs pieskaitāms vienam no šo sacensību favorītiem. Jāpiemin, ka uz starta izies arī divas S2000 automašīnas - krievs Vasīlijs Grjazins ar "Ford Fiesta" un soms Saku Vierimā ar "Skoda Fabia". Šīs trīs ekipāžas cīnīsies R4 ieskaitē, kur kopumā startēs sešas ekipāžas.

Fantastiski spraiga cīņa gaidāma N4 klasē, kur startēt gatavojas 24 sportisti no Latvijas, Igaunijas, Ukrainas un Krievijas. Šeit par uzvaru savā starpā mēģinās sacensties tādi braucēji kā Aivis Egle, Viktors Ļebedevs, Jānis Vorobjovs, Timmu Korge, Ots Tanaks, Rauls Jētss, Sīms Plangi, Egons Kaurs, Rainers Auss un citi.

Abas WRC ekipāžas startēs A+ ieskaitē, kur kopsummā cīņai gatavojas 18 braucēji, arī šobrīd ātrākais Latvijas pilots Mārtiņš Svilis. R2 klasē gaidāma liela cīņa igauņu un latviešu starpā, jo tādiem braucējiem kā Ralfs Sirmacis, Emīls Blūms, Kristaps Feldmanis, Mārcis Ķenavs un Nauris Bruņinieks pretī stāsies Sanders Pārns un citi ātri Igaunijas pārstāvji. Šajā klasē kopā 11 ekipāžas. Savukārt 2WD vērtējumā Andim Neikšānam pretī stāsies 18 braucēji.

Jau ceturtdien gaidāms testu ātrumposms, bet sacensības notiks piektdien un sestdien. 30. augustā risināsies pirmie septiņi ātrumposmi, bet 31. augustā cīņa turpināsies vēl sešos ātrumposmos. Ātrumposmos sportisti veiks 128 km, kamēr kopējā rallija distance sastādīs pat 508 km.

Izmantotie resursi:
LRČ