Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Liepājas kanālā atgriežas "Formula 2" ātrumlaivas

Jānis Pārums

Liepājas kanālā atgriežas "Formula 2" ātrumlaivas
Foto: www.rallykurzeme.lv

Jau šajā nedēļas nogalē Liepājā norisināsies ātruma festivāls rallijs Kurzeme 2010. Lai gan nosaukums liecina, ka centrālās sacensības šajās dienās būs saistītas ar autoralliju, vienlaikus notiks arī citi ļoti svarīgi sporta sarīkojumi.

Pirmkārt jau jāatzīmē, ka ātruma festivāla rallija Kurzeme 2010 laikā norisināsies arī Latvijas ūdens motosporta čempionāta noslēdzošais posms ātrumlaivām. Sezonas piektajā, pēdējā un arī ļoti nozīmīgajā posmā, kurš sestdien tiks aizvadīts Liepājas Tirdzniecības kanālā, startēs ūdens motosportisti septiņās dažādās klasēs, turklāt ļoti daudziem no viņiem tas būs māju posms. Sacensību rozīnīte būs trīs Formula 2 klases ātrumlaivu cīņa Tirdzniecības kanālā.

Intrigu uztur fakts, ka patlaban tikai vienā klasē ir zināms uzvarētājs – tas ir O-500 klases braucējs un Liepājas UPB Energy komandas kapteinis Ērkis Ķiepe-Kipge. Pārējās klasēs čempiona titula ieguvēji tiks noskaidroti tieši Liepājas posmā, kas pēc Latvijas Ūdens motosporta federācijas izpilddirektores Ievas Tauniņas teiktā būs sarežģītāks nekā citi, jo sportistiem nāksies uzmanīties ne tikai no sāncenšiem, bet arī kanālam raksturīgajiem atpakaļejošajiem viļņiem.

Motoru sporta fanus noteikti priecēs daudzu pasaules atzinību ieguvušu Latvijas ūdens motosportistu piedalīšanās ātrumlaivu sacensībās. Starp viņiem jāmin jauniešu JT-250 klases titulētie braucēji – Nikita Lijcs, kas ir pašreizējais pasaules čempions savā klasē, kā arī 2010.gada JT-250 Eiropas čempions Maksimiliāns Tučkovs.

Liepājniekiem gandarījumu sagādās mājinieku parādīšanās kuplā skaitā. Te jāmin S-550 klases braucējs Artūrs Brolītis, kurš šogad kļuva par Eiropas vicečempionu, viņa sāncensis Pēteris Pelnēns, kura kontā šogad Eiropas čempiona un pasaules vicečempiona tituls, Formula 4S klases braucējs Mārtiņš Morozs, kā arī vecākais sacensību dalībnieks – UPB Energy komandas O-500 klases sportists Oļegs Kutepovs, kurš šā gada sākumā atzīmēja savu 73.dzimšanas dienu.

Latvijas ūdens motosporta čempionāta noslēdzošā posma ātrumlaivām sākums paredzēts plkst. 12. Sacensību gaitā katras klases pārstāvji vispirms veiks divus iebraucienus, bet pēc tam izšķirošo trešo, kurā saņems dubultu punktu skaitu.

Ātruma festivāls Rallijs Kurzeme 2010 notiks augusta pēdējā nedēļas nogalē. Tas sāksies ar testa ātrumposmu jeb tā dēvēto shakedown Kalvenē 26. Turpināsies ar diviem ātrumposmiem Liepājas ielās 27. augusta pievakarē un noslēgsies pēc tam kā sestdien, 28. augustā būs aizvadīti atlikušie septiņi grants ātrumposmi.

Ieejas kartes par iepriekšpārdošanas cenu Ls 4,90 uz ralliju un visiem ātruma festivāla pasākumiem var iegādāties Skandi Motors Ģimenes autocentrā (Rīgā, Lielirbes ielā 32 un Liepājā, Brīvības ielā 146c). Savukārt visi, kas veiks remontdarbus Skandi Motors servisos vismaz 50 latu vērtībā, saņems divas ieejas kartes bez maksas (akcija spēkā no 05.08.-26.08.2010). Vairāk informācijas Skandi Motors un Skandi Motors Liepāja

LMT klienti uz ralliju Kurzeme 2010 var iegādāties biļetes par trešdaļu lētāk, 7 latu vietā maksājot 4.90 latus. Vēl bez tam LMT klientiem būs iespēja arī savā mobilajā telefonā redzēt labākos rallija momentus no pilsētas ātrumposma Liepājā 27.augustā.

Rallija norises laikā divu dienu skatītāju kartes cena būs 7 lati. Ar to varēs apmeklēt visus piektdienas un sestdienas ātruma festivāla pasākumus – rallija ātrumposmus, ātrumlaivu sacensības, noslēguma ceremoniju, Labvēlīgā tipa koncertu un Radio 101 dīdžeju šovu. Ieejas maksa uz atsevišķiem ātruma festivāla pasākumiem – 3 lati.

Informāciju sagatavoja:
Rallija Kurzeme 2010 Preses centra vadītājs Roberts Jansons

  +1 [+] [-]

, 2010-08-26 08:02, pirms 14 gadiem
buus labs pasakums.