Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Vorobjova ekipāža "Orlen Lietuva Rally" cīnās par uzvaru un finišē otrajā vietā 2WD klasē

Juris Grīns
Juris Grīns

Vorobjova ekipāža "Orlen Lietuva Rally" cīnās par uzvaru un finišē otrajā vietā 2WD klasē
Jāņa Vorobjova ekipāža. Foto: Alfonsas Rakauskas Photography

Jāņa Vorobjova un Guntara Zicāna ekipāža izcīnījusi otro vietu savā klasē Lietuvas rallija čempionāta sacensībās "Orlen Lietuva Rally", kas sestdien, 23. jūlijā, tika aizvadītas Viekšņu apkaimē. Rallijā bija jāaizvada 12 ātrumposmi, kuru kopējais garums bija nedaudz virs 92 kilometriem.

Jau pēc otrā ātrumposma vadībā nonāca Dominiks Butvils (“Škoda Fabia R5”), kurš kopumā bija ātrākais septiņos dopos un kļuva par Lietuvas čempionāta trešā posma absolūtās ieskaites un LARČ2 klases uzvarētāju. Sākotnēji līderis bija Martins Samsons (“Škoda Fabia N5”), bet pēc otrā ātrumposma viņš atkrita uz trešo pozīciju, pēc tam pacēlās uz otro un finišā zaudēja Butvilam 36 sekundes, uzvarot LARČ1 klasē. Trešais absolūtajā ieskaitē un pirmais LARČ5 klasē bija Giedrjus Firants (“Mitsubishi Lancer Evo VIII”), kurš savukārt Butvilam zaudēja nepilnas divas minūtes.

Vorobjovs/Zicāns šogad apvienojuši spēkus pēc daudzu sezonu pārtraukuma un “Orlen Rally Lietuva” startēja ar aizmugures piedziņas “BMW 320i E36” automašīnu, cīnoties par uzvaru LARČ6 un 2WD klasēs. Starp visām 2WD ieskaites ekipāžām latvieši ieņēma otro vietu (sešas sekundes ātrāks bija uzvarētājs Roks Stepanovičs ar “BMW M3 E46”), lai gan pēc pirmajiem diviem ātrumposmiem latvieši bija vadībā. LARČ6 grupā izcīnīta uzvara, bet absolūtajā ieskaitē tika sasniegta astotā pozīcija.

“Vorobjovs Racing” komanda sociālajos tīklos ziņo: “Pāragrs starts vienā no ātrumposmiem ekipāžu atmeta uz otro pozīciju klasē, bet komandas sportisti par uzvaru klasē spēkojās līdz pēdējam brīdim. Vorobjovs/Zicāns pirms falšstarta bija klases vadībā. Šis rallijs, lai arī ar visai taisniem trases ceļiem, bija sarežģīts, Jānis Vorobjovs norādīja, ka “lai arī taisni ceļi, ātrums ir liels un vajag braukt precīzi, klases uzvarētājs brauca ātri visu nedēļas nogali un mēs centāmies cīnīties ar viņu”. Tāpat ekipāža norādīja, ka šis rallijs parādīja – konkurence Lietuvā ir ļoti liela un čempionāta līmenis pēdējos gados pamatīgi audzis.”

Lietuvas rallija čempionāta ceturtais posms “CBet Rally Rokiškis” notiks 13. un 14. augustā.

"Orlen Lietuva Rally" rezultāti:

VietaPilotsAutoIeskaiteRezultāts
1.Dominiks ButvilsŠkoda Fabia R5AWD/LARČ247:27.5
2.Martins SamsonsŠkoda Fabia N5AWD/LARČ1+36.5
3.Giedrjus FirantsMitsubishi Lancer Evo VIIIAWD/LARČ5+1:52.4
4.Vitauts ŠvedsMitsubishi Lancer Evo IXAWD+2:35.8
5.Jonass SluckusŠkoda Fabia R5AWD/LARČ2+3:16.8
6.Roberts KociksFord Fiesta Rally2AWD+3:41.3
7.Roks SteponavičsBMW M3 E462WD+3:54.3
8.Jānis VorobjovsBMW 320i E362WD/LARČ6+4:00.5
9.Serhijs PotīkoŠkoda Fabia Rally2-KitAWD/LARČ3+4:27.5
10.Tomass ŠmagarisMitsubishi Lancer Evo IXAWD/LARČ3+4:31.1