Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ožjē pēc negadījuma uz ceļa atsauc dalību Polijas WRC rallijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Ožjē pēc negadījuma uz ceļa atsauc dalību Polijas WRC rallijā
Sebastjēns Ožjē. Foto: wrc.com

Sebastjēns Ožjē ar stūrmani Vinsentu Landē otrdien trases iepazīšanas laikā piedzīvoja ceļu satiksmes negadījumu. Lai gan abi nav nopietni cietuši, ekipāžai nāksies izlaist šonedēļ gaidāmo pasaules rallija čempionāta posmu Polijā. Ožjē vietā dalību jau apstiprinājis Kalle Rovanpera.

Polijas posms bija vienas tām nepilno WRC sezonu aizvadošās "Toyota" ekipāžas sacensībām, kurās tai bija plānots braukt. Pēc tam Ožjē gatavojas startēs tam sekojošajā čempionāta posmā Latvijā.

Tomēr iepazīstoties ar trasi Ožjē un Landē vakar piedzīvoja ceļu satiksmes negadījumu, frontāli saduroties ar kādas sievietes vadītu automobili. Incidents notika uz ceļa, pa kuru vedīs "Orlen Rally Poland" desmitais un 14. ātrumposms. GPS dati rāda, ka neviens maksimālo atļauto ātrumu nebija pārkāpis.

Pēc notikušā cietušie tika nogādāti slimnīcā, ieradās arī glābēju helikopteri. Komanda uzreiz izplatīja paziņojumu, ka sportisti nogādāti uz veselības pārbaudēm, neminot neko vairāk. Neoficiāli tika pausts, ka braucēji varētu būt guvuši muguras un kakla traumas.

Tagad zināms, ka neviens no cietušajiem nav guvis nopietnus savainojumus. Landē jau palaists mājās, bet Ožjē vēl palika pa nakti slimnīcā uz novērošanu. Pieņemts lēmums šonedēļ sacensībās nepiedalīties.

Uzreiz pēc tam Kalla Rovanpera paziņoja, ka stāsies Ožjē vietā šajās sacensībās. Viņa ekipāžai būs maz laika, lai sagatavotos startam, taču sportists sola darīt visu, lai palīdzētu "Toyota" komandai. Iepriekš Polijas posmā aktuālajam WRC čempionam nebija plāns startēt.

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv

  -1 [+] [-]

, 2024-06-26 11:09, pirms 3 mēnešiem
Labi, ka tantei tāds liels auto. Izskatās, ka nekļuva par rallistu upuri.

     [+] [-]

, 2024-06-26 12:57, pirms 3 mēnešiem
Damokla_zobens_23 rakstīja: Labi, ka tantei tāds liels auto. Izskatās, ka nekļuva par rallistu upuri.
Tikai nevajag, rallija braucēji pierakstot trasi brauc lēnāk un kārtīgāk par vietējiem džigitiem. Pašam ir lauki pie Vecpils ātrumposma un tas, kādā ātrumā tiek braukts nepārredzamā līkumā, par ceļa vidu, nav normāli.