Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Kenijas WRC rallija ceļi pirms sacensībām lietus dēļ daudzviet kļuvuši grūti izbraucami

Juris Grīns
Juris Grīns

Kenijas WRC rallija ceļi pirms sacensībām lietus dēļ daudzviet kļuvuši grūti izbraucami
Foto: Twitter.com/OliverSolberg01

Šajā nedēļas nogalē pasaules rallija čempionāts turpināsies ar trešo posmu Kenijā. Sportisti jau iepazinušies ar trasi, bet spēcīgās lietavas to dažviet padarījušas grūti izbraucamu.

Iepriekšējos gadus leģendārais "Safari Rally Kenya" risinājās jūnijā, bet tagad atkal notiek Lieldienu nedēļā. Tas sakrīt ar lietus sezonu, kas apstākļus trasē var padarīt īpaši sarežģītus. Sportisti pirmdien sāka iepazīt ātrumposmus, un daudzviet tie bija ļoti dubļaini un grūti izbraucami. Vairāki piloti pat iestrēga un pašu spēkiem tālāk netika. Šī brīža prognoze uz nedēļas nogali sola siltu un sausu laiku, tomēr ir iespējamas lietusgāzes, kas ceļus ātri var appludināt.

Komandas šādiem apstākļiem būs sagatavotas, jo pēc daudziem gadiem FIA atkal pieļāvusi izņēmumu un uz posmu Kenijā sacīkšu mašīnas būs aprīkotas ar snorkeļiem, lai varētu braukt arī pa īpaši slapjiem ceļiem un ūdens neiekļūtu motorā. Tādi šajā rallijā tika lietoti arī iepriekš, taču, kad sacensības 2021. gadā atgriezās WRC kalendārā, noteikumi liedza snorkeļu izmantošanu.

Pēc veiktiem diviem posmiem čempionāta vadībā ir "Hyundai" pilots Tjerī Noivils, kurš uzvarēja Montekarlo, bet Zviedrijā finišēja ceturtais. Tikai trīs punktus zaudē Elfins Evanss no "Toyota" vienības, kuram savukārt pirmajos WRC posmos izdevās sasniegt trešo un otro vietu. Pārējiem rezultāti daudz mainīgāki, daži startējuši vienā no posmiem un atstatums līdz abiem līderiem lielāks.

WRC2 kopvērtējumā ar vienādu punktu skaitu vadībā Johans Rosels ("DG Citroen") un Olivers Solbergs ("Toksport Škoda"), kuri abi veikuši pa vienam ieskaites posmam. Rosels uzvarēja Montekarlo, bet Solbergs - Zviedrijā. Septiņus punktus viņiem zaudē Pepe Lopess un Sami Pajari.

Kenijas rallijā "Rally1" klasē brauks deviņas ekipāžas. No tiem, kas neaizvada pilnu sezonu, ierindā būs Esapeka Lapi ("Hyundai") un čempions Kalle Rovanpera ("Toyota"). WRC2 ieskaitē no vadošajiem pilotiem brauks Solbergs un Nikolā Ciamins, tāpat pērnā gada vicečempions Gass Grīnsmits, kuram tas būs pirmais pasaules čempionāta starts sezonā.

Shakedown ātrumposms notiks jau rīt, 27. martā. Ceturtdienas vakarā gaidāms superspeciālais ātrumposms, kam sekos seši dopi piektdien, seši sestdien un vēl seši svētdien. 19 ātrumposmos kopējā distance sastādīs 367 kilometrus, kas ir vairāk nekā visos līdz šim šosezon notikušajos čempionāta rallijos.

WRC kopvērtējums:

WRC2 kopvērtējums:

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv