Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ožjē avārija noslēdzošajā ātrumposmā ļauj Mikelsenam izcīnīt pirmo WRC uzvaru karjerā

Ožjē avārija noslēdzošajā ātrumposmā ļauj Mikelsenam izcīnīt pirmo WRC uzvaru karjerā
Ožjē pēc avārijas
Foto: wrc.com

Pēc Sebastjana Ožjē avārijas Spānijas WRC rallija noslēdzošajā ātrumposmā pie savas pirmās uzvaras WRC karjerā tika norvēģis Andreas Mikelsens.

Spānijas WRC rallija noslēdzošajā dienā sportistiem bija jāveic seši ātrumposmi. Atgādināsim, ka pēc divām dienām līderis bija Sebastjans Ožjē, kurš Jari Mati Latvalu apsteidza par 54 sekundēm. 56,9 sekundes zaudēja vēl viens VW komandas braucējs Andreas Mikelsens.

Ātri nolēdzošajā dienā bija visi trīs VW komandas piloti. Kamēr Ožjē bija pārliecinošs līderis, tikmēr Latvala un Mikelsens sīvi cīnījās par otro un trešo vietu. Pēc Latvalas pārsistā riteņa Mikelsena pārsvars pār somu braucēju sasniedza astoņas sekundes, taču priekšpēdējā posmā Mikelsens sagriezās un pieļāva kļūdu. Līdz ar to pirms izšķirošā posma abus sportistus, cīņā par otro vietu, šķīra vairs tikai pusotra sekunde.

Pēdējā Power Stage posmā vispirms finišēja Latvala, bet pēc viņa - Mikelsens, kuram izdevās nosargāt tobrīd otro vietu. Taču pēkšņi noskaidrojās, ka rallija līderis Ožjē, kura pārsvars tobrīd bija ļoti liels, ir piedzīvojis avāriju, kas nozīmēja to, ka Mikelsens izcīna nevis otro, bet gan pirmo vietu, kas bija sportista pirmais panākums WRC karjerā. Līdz ar to otrais beigās palika Latvala, bet trešais - Dani Sordo no ''Hyundai'' vienības.

Sīva cīņa norisinājās arī par ceturto un piekto vietu, kur šoreiz nedaudz ātrāks bija Mads Ostbergs, kurš par nepilnām divām sekundēm apsteidza komandas biedru Krisu Mīki.

WRC2 klasē uzvarēja Pontus Tīdemans, aiz sevis atstājot Janu Kopecki un Naseru Al-Atiju.

Sezonas noslēdzošais WRC posms norisināsies Velsā

Spānijas WRC rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Mikkelsen AndreasVolkswagen Polo R WRC3:21:04.8
2.Latvala Jari-MattiVolkswagen Polo R WRC+3.1
3.Sordo DaniHyundai i20 WRC+21.2
4.Østberg MadsCitroën DS3 WRC+1:06.3
5.Meeke KrisCitroën DS3 WRC+1:08.2
6.Paddon HaydenHyundai i20 WRC+1:23.3
7.Prokop MartinFord Fiesta RS WRC+4:14.2
8.Neuville ThierryHyundai i20 WRC+8:01.9
9.Tidemand PontusŠkoda Fabia R5+10:18.0
10.Kubica RobertFord Fiesta RS WRC+12:15.0

Izmantotie resursi:
WRC.com®| FIA World Rally Championship |...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-10-25 18:22, pirms 9 gadiem
Jāskrien bija tāpēc-ka čempiona raksturs:visur jābūt pirmajam. Un viņš kolekcionē Power Stage uzvaras. Negaidita uzvara Mikelsenam. Nebutu vakar Tanaks nolažojis,iespejams viņš šodien būtu uzvarētājs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja