Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Rovanpera: "Situācija WRC ietekmē manu noskaņojumu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rovanpera: "Situācija WRC ietekmē manu noskaņojumu"
Kalle Rovanpera. Foto: Pavel Jaremenko

Divkārtējais WRC čempions Kalle Rovanpera apstiprinājis, ka nākamgad atkal aizvadīs pilnu sezonu un viņa mērķis ir cīnīties par titulu. Tikmēr soms nav sajūsmā par situāciju, kas šobrīd valda pasaules rallija čempionāta aizkulisēs.

Kad Rovanpera paziņoja par ieceri šogad nepiedalīties visos posmos, jau tobrīd sportists solīja pēc gada atgriezties uz pilnu slodzi. Nākamgad viņš turpinās pārstāvēt "Toyota Gazoo Racing" komandu, kuras sastāvā kļuva par pasaules čempionu 2022. un 2023. gadā.

"Visu šo gadu mans plāns bijis nemainīgs, un tas ir nākamgad atkal braukt pilnu čempionātu," saka Rovanpera. "Tas nav mainījies. Mana mīlestība pret šo sporta veidu nav mainījusies. Aizvien ir tik jauki braukt šajā mašīnā ar pilnu jaudu. Tagad būs vēl lielāka vēlme cīnīties par uzvarām."

Šosezon Rovanpera startējis sešos no aizvadītajiem desmit posmiem, gūstot uzvaras Kenijas, Polijas un Latvijas rallijos.

Tomēr pašlaik aizvien nav skaidrības, kāda izvērsīsies WRC nākotne. Aizvien nav pabeigt darbs pie jaunajiem, 2027. gada tehniskajiem noteikumiem. Tikmēr pastāv iespēja, ka savu "Rally1" programmu neturpinās "Hyundai" rūpnīca, kas jau apstiprinājusi, ka uzsāks dalību Lemānas izturība sacīkstēs un WEC čempionātā. Izskanējušas bažas arī par "M-Sport Ford" nākotni.

"Saprotams, tas ietekmē manu noskaņojumu," neslēpj Rovanpera. "Situācija ar WRC ir nožēlojama. Galu galā, šis ir lielisks čempionāts. Tam vienkārši jākļūst tādam, lai piesaistītu citus ražotājus. Daudzās valstīs rallijs ir liels notikums, ar daudziem faniem. Tas nav mirstošs sporta veids, kā raksta daži mediji. Šogad atkal redzam, ka rallijam seko liels skaits cilvēku. To tikai jāpadara pievilcīgu komandām un ražotājiem. Čempionāts ir lielisks, un faniem patīk sekot tam līdzi."

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv