Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Nākamgad WRC čempionātā varētu atgriezties "Toyota" satelītkomanda

Juris Grīns
Juris Grīns

Nākamgad WRC čempionātā varētu atgriezties "Toyota" satelītkomanda
Takamoto Katsuta un Jari-Mati Latvala. Foto: Honza Fronek

"Toyota" komandas vadītājs Jari-Mati Latvala nesen atzina, ka nākamgad pasaules rallija čempionātās būtu jāstartē ar trim ekipāžām, kas piedalās visos posmos. Tikmēr šobrīd parādījusies informācija, ka vienība atsevišķās sacīkstēs varētu startēt pat ar piecām "Rally1" mašīnām. Iespējams, kādu no tām izmantos satelītkomanda.

Ņemot vērā "Hyundai" veikumu šajā sezonā un "Toyota" nonākšanu iedzinējas lomā, uz nākamo sezonu Somijā bāzētā komanda vēlas kļūt spēcīgāka. Latvala jau apstiprinājis, ka pēc vienas daļēji iepauzētas sezonas uz pilnu slodzi WRC atgriezīsies 2022. un 2023. gada čempions Kalle Rovanpera. Noprotams, ka visos posmos turpinās startēt arī Elfins Evanss.

Arī "Toyota" rūpnīcas protežē Takamoto Katsuta turpinās dalību čempionātā un vēlmi turpināt braukt atsevišķos posmos izteicis Sebastjēns Ožjē. Komanda arī grib dot iespēju jaunajam talantam Sami Pajari. Šobrīd vēl nav skaidri zināma "Toyota" nākamā gada WRC programma, bet pie tā šobrīd tiek aktīvi strādāts.

"Šobrīd tiek apsvērtas visas iespējas," intervijā "Dirtfish.com" atzinusi kāda anonīma, tuvu komandai stāvoša persona. "Protams, "Toyota" ir potenciāls startēt ar piecām mašīnām, bet varbūt būtu labāk, ja ar vienu vai divām no tām brauktu satelītkomanda, kas strādātu "Toyota" servisa zonā. Nevajag aizmirst, ka vēl ir apsverama startēšana ar "Rally2" auto. Vai "Toyota" liktu Takam iet atpakaļ uz WRC2? Grūti iztēloties, ka tas varētu notikt. Bet, ja būtu kādi sarežģījumi loģistikā ar "Rally1" mašīnām, labāk, lai Sami brauc "Rally2" klasē un gūst pieredzi, nevis sēž mājās un nebrauc."

Intervētā persona arī atklāja, ka turpmākajos WRC posmos tiks analizēti ekipāžu uzrādītie rezultāti, pēc kā pieņemts galīgais lēmums par nākamā gada programmu. Jāpiebilst, ka pirms dažiem gadiem Katsuta jau brauca "Rally1" klasē satelītkomandas sastāvā, bet viņa mašīnas telts atradās līdzās "Toyota" rūpnīcas teltīm."

Kā zināms, Katsuta uz nākamo WRC posmu Čīlē nedosies, tā vietā "restartējoties" pēc ne tik laba veikuma pēdējā laikā. Viņa vietā brauks Pajari, kuram līdz šim pieredzes kontā tikai viena sacīkste ar "Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid" automašīnu. Tāpat somu pilots ar šo auto startēs pēc tam notiekošajā Centrāleiropas posmā.

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv

     [+] [-]

, 18:21, pirms 3 stundām
"Bet, ja būtu kādi sarežģījumi loģistikā ar "Rally1" mašīnām, labāk, lai Sami brauc "Rally2" klasē un gūst pieredzi, nevis sēž mājās un nebrauc."

Par šo (nebraukšanu) sezonas otrā pusē bieži aizdomājos Seska sakarā. Bet nu jā, budžets ir tāds, kāds ir

Interesanti, kā Pajari ies uz asfalta.