Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Zināmi "Tet Rally Latvia" dalībnieki, uz starta visi aktīvie WRC čempioni

Juris Grīns
Juris Grīns

Zināmi "Tet Rally Latvia" dalībnieki, uz starta visi aktīvie WRC čempioni
Mārtiņa Seska auto dizains. Foto: X.com/MSesks

Dalību FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) Latvijas posmā Tet Rally Latvia pieteikušas 40 ekipāžas, tostarp visas aktīvo pasaules čempionu – Sebastjēna Ožjē, Kalles Rovanperas un Ota Tanaka ekipāžas.

Kopumā desmit ekipāžas startēs ar pilnvērtīgām Rally1 HYBRID automašīnām, tai skaitā, pašmāju skatītāju klātbūtnē, arī liepājnieki Mārtiņš Sesks / Renārs Francis. Vēl 24 ekipāžas, ar Oliveru Solbergu priekšgalā, startēs ar Latvijā ilggadīgi notikušā FIA Eiropas rallija čempionāta posma norises laikā labi iepazītajām Rally2 automašīnām – ar kādām Tet Rally Latvia redzēsim vēl divu latviešu pilotu – Matīsa Mežaka un Artura Priednieka ekipāžas.

Pirmo reizi 2024. gada sezonā WRC augstākās klases pārstāvniecība sasniegs 10 ekipāžas, kuru vidū būs arī visi trīs aktīvie pasaules čempioni rallijā. Čempiontituliem bagātākais sastāvs būs Toyota Gazoo Racing World Rally Team komandai, kuras sastāvā Kurzemes ceļos un Biķernieku trasē startēs jaunāko laiku franču rallija leģenda, astoņkārtējais pasaules čempions, Sebastjēns Ožjē. Tāpat Toyota vienības sastāvā būs pēdējo divu gadu pasaules čempions Kalle Rovanpera – soms savas karjeras gaitas sācis tieši Latvijā, divkārt kļūstot arī par Latvijas čempionu. Tāpat ar Toyota Yaris GR Rally1 HYBRID automašīnu startēs arī brits Elfins Evanss un japānis Takamoto Katsuta.

Hyundai Shell Mobis World Rally Team sastāvā ar Hyundai i20 N Rally1 HYBRID automašīnu startēs 2024 FIA pasaules rallija čempionāta sezonas kopvērtējuma līderis, beļģis Tjerī Noivils, kā arī vēl viens pasaules čempions, igaunis Ots Tanaks, kurš nepārspēts palika WRC 2019. gada sezonā. Hyundai komandai uz sacensībām Latvijā pievienosies arī soms Esapeka Lapi, kurš strādā kopā ar latviešu sacīkšu inženieri Arturu Ozoliņu un ziemā notikušā Zviedrijas rallijā izcīnīja uzvaru. Jāpiemin, ka Lapi savas karjeras laikā arī uzvarējis FIA Eiropas rallija čempionāta posmā Rally Liepāja.

Pēc debijas posma Polijā, pilnvērtīgu WRC posmu ar hibrīda piedziņas automašīnu izbaudīt varēs Latvijas ekipāža Mārtiņš Sesks / Renārs Francis, kuri startēs ar M-Sport Ford World Rally Team komandas sagatavoto Ford Puma Rally1 HYBRID automašīnu. Tāpat britu komandu pārstāvēs tās pamatsastāva braucēji – francūzis Adriens Formo un luksemburgietis Greguārs Munsters.

Aizraujošu spēkošanos par Tet Rally Latvia uzvaru paredz arī WRC2 ieskaites dalībnieku sastāvs, kur viens no līderiem noteikti būs Olivers Solbergs, kurš līdzīgi kā Rovanpera, savu karjeru aizsāka tieši Latvijā – no priekšpiedziņas automašīnām izaugot līdz pat augstākajam WRC līmenim. Starp Solberga galvenajiem konkurentiem var minēt somu Sami Pajari, kuram drīzumā paredzēta debija pie Rally1 automašīnas stūres, un iepriekš ar Rally1 startējušais pilots Gass Grīnsmits.

Bez Seska / Franča ekipāžas vadošajā ieskaites klasē, Tet Rally Latvia pārstāvēs vēl divas Latvijas ekipāžas. WRC2 ieskaitē ar Škoda Fabia Evo Rally2 uz sacensībās piedalīsies Matīss Mežaks / Arnis Ronis, bet ar Škoda Fabia RS Rally2 auto – Arturs Priednieks / Jānis Kirkovalds.

Jāpiemin, ka Tet Rally Latvia dalībniekiem netiek piešķirts 42. starta numurs, pieminot pāragri bojā gājušo īru rallija braucēju Kreigu Brīnu, kurš 2015. gadā izcīnīja uzvaru ERC posmā Rally Liepāja.

“Desmit Rally1 automašīnas, starp kurām būs redzami visu trīs aktīvo pasaules čempionu un liepājnieka Mārtiņa Seska ekipāža. Nezinu vai mūsu debijas sacensībām varētu iedomāties vēl labāku scenāriju,” iesāk Tet Rally Latvia direktors Raimonds Strokšs. “Šīm desmit pievienosies ļoti plašs loks prasmīgu Rally2 ekipāžu, kuras skatītājiem ļaus pilnvērtīgi izbaudīt pasaules rallija čempionāta burvību. Gan Biķernieku trasē, gan Tukuma, Talsu, Kuldīgas un Dienvidkurzemes novados, gan rallija pilsētā Liepājā rallija skatītāji varēs novērtēt jaudīgāko pasaules līmeņa tehniku ar pasaules ātrākajiem rallija pilotiem pie stūres. Un līdzās pasaules vadošajām rallija ekipāžām – arī trīs Latviešu pilotu ekipāžu!” tā Raimonds Strokšs.

“Mūs ar Tet Rally Latvia vieno enerģija, spēja radīt un realizēt idejas, kā arī nepadoties šajā procesā. Kopā ar īstajiem partneriem varam radīt pasaules līmeņa risinājumus, tehnoloģijas un arī – notikumus, ko pierāda FIA pasaules rallija čempionāta posms Latvijā. To var panākt, tikai veltot visu savu sirdi šim mērķim. Paldies Tet Rally Latvia direktoram Raimondam Strokšam un viņa komandai par to, ka varam Latvijā pieredzēt šādu pasaules līmeņa pasākumu, kas ir vēsturisks notikums Latvijas sportā. Kopā mēs ar darbiem pierādām, ka Latvija var! Tādēļ aicinu ikvienu izmantot iespēju un klātienē vērot pasaules meistarīgāko rallija braucēju cīņu par uzvaru, piedzīvojot varenas emocijas kopā ar pārējiem atbalstītājiem grunts ceļu malās, kā arī pilsētu ielās gan Rīgā, gan visā Kurzemē!” saka Uldis Tatarčuks, Tet galvenais izpilddirektors.

     [+] [-]

, 2024-06-25 16:33, pirms 3 dienām
Ko tik maz?

     [+] [-]

, 2024-06-25 19:31, pirms 3 dienām
Ja Mežaks tomēr vēl ir manīts dažādos mačos, tad par Priednieku gan ļoti ilgi nekas nav dzirdēts.

Kas vēl fantazēja par dalību? Atmiņā nāk tikai Sirmacis, bet šķiet, ka bija vēl daži tēli.

     [+] [-]

, 2024-06-25 19:36, pirms 3 dienām
@VDD @AndaČakša @Tviterkonvojs @ReinisPozņaks

Andris Mālnieks startēs kopā ar krievu Grjazinu!

     [+] [-]

, 2024-06-26 11:24, aizvakar
H.E.N.R.Y. rakstīja: Ko tik maz?
Maz, bet ar kvalitāti ... nav pilnīgi vajadzīgs, lai vēl 50 plus amatieri sajāj trasi līdz nepazīšanai, kad otrais aplis būs jāiet visiem ...

     [+] [-]

, 2024-06-26 12:50, aizvakar
10 Rally1 mašīnas ir bijušas vispār šogad? 20 Rally2, nu ļoti zolīdi.
Novēlu abiem Latvijas rallija čempioniem uzvaras savās klāsēs un Seskam cienīgi nostartēt.