Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latvijas rallija ekipāžām labi rezultāti Somijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas rallija ekipāžām labi rezultāti Somijā
Emīls Blūms/Didzis Eglītis. Foto: Pille Russi

Somijā aizvadītas rallija sacensības "Mad-Croc Länsirannikon Ralli", kas bija arī Igaunijas čempionāta posms. Emīls Blūms/Didzis Eglītis guvuši septīto vietu absolūtajā ieskaitē, bet Kalvis Blūms/Ralfs Lipstoks ierindojušies desmitajā vietā. Savās klasēs iegūts pjedestāls. Tuvu uzvarai tikmēr bija Madars Dīriņš/Gints Lasmanis.

Turku apkaimē notiekošais rallijs bija Somijas čempionāta ceturtais, Igaunijas čempionāta trešais un Baltijas jūras valstu čempionāta otrais posms. Pirmos divus ātrumposmus dalībnieki veica jau piektdienas vakarā, bet sestdien pa dienu notika vēl seši dopi, viens no kuriem gan tika atcelts. Kopējā distance līdz ar to sastādīja nepilnus 88 kilometrus.

Pēc sacensību pirmās dienas Blūms/Eglītis ierindojās 16. pozīcijā absolūti, taču jau tobrīd bija pacēlušies uz otro pozīciju Igaunijas čempionāta EMV5 grupas ieskaitē, kā arī trešo vietu "4" klasē, kurā tika vērtēti visu čempionātu braucēji. Sestdienas sākumā ekipāža pakāpās uzreiz uz astoto pozīciju, tad atkal atkrita zemāk, bet pēdējā dopā izdevās iegūt vairākas pozīcijas un finišu sasniegt augstajā septītajā vietā.

Blūms/Lipstoks pēc pirmās dienas ierindojās 21. vietā, bet bija trešie EMV5 vērtējumā un piektie klasē "4". Arī viņiem labs progress sestdienas ātrumposmos, bet pēdējā no tiem jau izdevās pakāpties uz desmito vietu. EMV5 klasē Blūms/Eglītis otrajā vietā, bet Blūms/Lipstoks - trešajā. Šādas pašas pozīcijas gūtas arī klasē "4". Par uzvarētāju abās ieskaitēs kļuva Urmo Āva, kurš absolūtajā vērtējumā bija trešais ātrākais šajā rallijā.

Jurģis Meisters/Gints Slaidiņš ieņēma piekto vietu starp EMV5 ekipāžām un devīto klasē "4".

Tikmēr Madaram Dīriņam/Gintam Lasmanim pietrūka vien sekundes līdz uzvarai EMV7 grupā, kur pirmo vietu guva Sanders-Eriks Tītss.

Par "Mad-Croc Länsirannikon Ralli" uzvarētāju kļuva Tēmu Asunmā, ar iespaidīgu 51 sekundes pārsvaru uzveicot Niklasu Gronholmu. Igauņu pilota Āvas ekipāža uzvarētājam piekāpās par nepilnu pusotru minūti.

Pēc pirmās dienas ātrākais no igauņiem bija Egons Kaurs, ieņemot ceturto vietu absolūti, bet sestdienas pirmajā dopā bremžu diska defekta dēļ mašīna nobrauca no ceļa un pat aizdegās. Trešajā ātrumposmā avarēja arī Rope Korhonens un Miko Eskelinens, kuri bija vieni no sacensību favorītiem. Avarēja arī Bendžamins Korhola, taču pēc negadījuma turpināja ralliju un finišēja 12. vietā. Tikmēr EMV4 klases līderis Jaspars Vahers notrieca meža zvēru, avarēja un spēkratu pārņēma liesmas.

"Mad-Croc Länsirannikon Ralli" rezultāti: