Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sešas nianses pēc rallijkrosa Biržu posma

Juris Grīns
Juris Grīns

Sešas nianses pēc rallijkrosa Biržu posma
Foto: Rallycross.lv

Svētdien aizvadītais Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionāta posms devis kārtējo interesantu nianšu devu šajā sezonā. Ko rādīja otrais posms Biržos, Baronu trasē?

1.KVORUMA SITUĀCIJA KĀ TRADĪCIJA

Baronu trase Latvijas rallijkrosā allaž bijusi specifiska, atšķirīga no pārējo posmu norises ietām. Tā šķiet šaurāka, piņķerīgāka, kas daļai sportistu patīk, bet daļai nē. Daļai tik ļoti nepatīk, ka šis posms tiek izlaists. Līdz ar to Biržu sacīkste mēdz būt cīņu vieta, kurā ne visās klasēs savācas nepieciešamais dalībnieku kvorums. Sauksim to par tradīciju.

Rallijkrosa kontekstā kvoruma trūkums šķiet pieņemama situācija. Lai gan rallijkross Latvijā atdzimis jau daudzus gadus, dažas no klasēm – Xtreme, Supercar – šķietami meklē veidu, kā stabili iesakņoties, lai kļūtu par pašsaprotamu seriāla sastāvdaļu. Klases ir neprognozējamas – sezonas laikā posmos var būt gan padsmit dalībnieku, gan nebūt vispār. Un šķiet, ka šīs klases tā arī jāuztver – kā dažu sacensību papildu izrādi, bonusu, kuru, ja sastāvs ir labs, papildu pabaudīt. Ja nav – nu tad nav.

Šajā ziņā tradicionālākajā un dziļām saknēm esošajā autokrosā kādas klases kvoruma trūkums šķiet gluži vai kā grēks! Rallijkrosā šādas situtācijas tiek uztvertas vieglāk.

2.LIELAIS YARIS IZAUGS

Vēl viena klase, bez Super 1600, Supercar un Xtreme, kurai nav kvoruma, turklāt jau otro posmu pēc kārtas, ir Yaris 1300. Taču šī klase ir jaunpienācēja rallijkrosā, tāpēc norakstīt to ir pāragri. Pirmajā posmā cīņai bija gatavi divi braucēji, Biržos jau trīs. Teorijā klasei kā Yaris 1000 turpinājumam vajadzētu darboties, taču tam nepieciešams laiks, kamēr pirmā Yaris 1000 paaudze izaugs līdz atbilstošajam vecumam un pieredzei.

3.MAZAJĀ YARIS VEIDOJAS LĪDERU GRUPA

Pagaidām šķiet, ka starp daudzajiem Yaris 1000 klases dalībniekiem veidojas izteikta līderu grupa. Vairāki braucēji ir stabilās pozīcijās rezultātu tabulas augšgalā gan pirmajā posmā Rīgā, gan Biržos. Līderis ir lietuvietis Kerņus Šulinsks, kurš Biķerniekos uzvarēja, bet Baronos finišēja otrajā vietā. Viņu būs grūti apturēt, kas gan izdevās viņa tautietim Darvidam Šarkūnam. No mūsējiem par līderiem veidojas nu jau pieredzējušie Toms Bumbiers un Roberts Purmalis, spēcīgie debitanti Magnuss Baumanis un Pēteris Nebars, kā arī Hanna Mūrniece, kura ar stabilu braukšanu abos posmos ielauzusies sešiniekā.

Tiesa, divu posmu rezultāti vēl var radīt sakritības, tāpēc jāgaida trešais posms, lai jau varētu runāt par likumsakarībām.

4.KRASTIŅŠ PAGAIDĀM NEAPTURAMS

Lada RX klasē pirmajā posmā Rīgā Andris Krastiņš guva uzvaru situācijā, kad kvalifikācijās dominējošais Niks Mežiņš finālā piedzīvoja sāpīgu izstāšanos. Tomēr Biržos Krastiņš visu izdarīja pats – uzvara kvalifikācijas summā un arī finālā. Abu duelis sezonas turpinājumā būs interesants. Klase nav daudzskaitlīga, bet pagaidām šķiet, ka cīņa par čempiontitulu būs aizraujoša.

Abus vaktē Rolands Bružāns, kurš, gluži kā Krastiņš, abos posmos bijis uz pjedestāla.

5.AKTIERI CITI, JEZGA PAMATĪGA

Jau iepriekšējos gados Super 2000 klase bija tā, kuru gaidīja ar nepacietību, jo allaž bijuši vairāki spēlētāji, kuri sadala uzvaras. Šogad dažs spēlētājs no klases ir prom. Taču pārsteigums: nav tā, ka palicējiem Ivo Gabrānam un Kristapam Kasparovičam ir brīvs ceļš uz panākumiem. Pirmie posmi noslēgušies šokējoši: Biķerniekos pirmā uzvara Lenardam Patrikam Lepsim, bet Biržos pirmā uzvara Jānim Saulītem! Sezona sākusies iespaidīgi, un šobrīd grūti teikt, vai kādā brīdī viss atkal būs “normāli” (ar Gabrānu un Kasparoviču), vai šis ir jaunais “normāli”. Lepsis zināmā mērā apstiprināja, ka pirmā posma uzvara nebija nejaušība – uz pjedestāla arī Biržos, aiz Saulītes un Kasparoviča. Vai Saulīte pēc šīs uzvaras pratīs aizķerties līderu pulkā un būs reāls medaļu dalītājs?

6.TIEŠĀM TIK VIENKĀRŠI?

Klase, no kuras tika gaidīts vislielākais haoss, pamanījusies sarūpēt visai īsu šā gada posmu uzvarētāju sarakstu – pagaidām pie uzvarām BMW RX 3000 klasē ticis vien Kristaps Kronbergs. Turklāt panākumi saražoti visai pārliecinoši: Kristaps no divos posmos sasniedzamiem 70 punktiem guvis 69. Tiešām šosezon viss būs tik vienkārši, viens dominējošs līderis? Iespējams. Taču klasē ar tik lielu dalībnieku sastāvu un tik līdzīgiem tehnikas principiem var gadīties arī lūzums. Šo būs interesanti vērot!

Izmantotie resursi:
Autocross.lv