Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"Volkswagen" boss: "Mīkes uzvara Portugāles rallijā kaitē WRC čempionāta tēlam"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Volkswagen" boss: "Mīkes uzvara Portugāles rallijā kaitē WRC čempionāta tēlam"
Krisa Mīkes ekipāža pēc uzvaras Portugālē
Foto: AFP/Scanpix

"Volkswagen Motorsport" komandas vadītājs Josts Kapito paudis pārliecību, ka tādas lietas, kā Krisa Mīkes uzvara Portugāles rallijā, var kaitēt pasaules rallija čempionāta tēlam.

Kapito uzskata, ka rallija fanus var sarūgtināt tas, kas uzvaras regulāri sāk izcīnīt piloti, kas neaizvada pilnu sezonu pasaules čempionātā. Piemēram, Mīke varēja izmantot izdevīgu starta pozīciju Portugāles WRC pirmajās divās posma dienās, kas viņam palīdzēja nostiprināties sacensību vadībā.

"Ja tāda kalibra piloti kā Kriss Mīke vai Sebastjēns Lēbs ierodas un trim posmiem, ir skaidrs, ka viņi uzvarēs, un tas pazemina visa čempionāta vērtību, jo līdzjutēji var nesaprast, kāpēc čempionāta līderim nav bijusi iespēja uzvarēt," savu nostāju skaidro Kapito. "Skatītāji var padomāt, ka Ožjē nav īsts pasaules čempions, jo kāds cits viņu uzveicis un čempionam būtu jābūt viņam."

Lai novērstu šādas situācijas nākotnē, šonedēļ Kapito ar savu priekšlikumu plāno uzstāties WRC Komisijas sēdē. Tas paredz, ka pilotiem, kas neaizvada pilnu sezonu, bet startē atsevišķos posmos, trasē būtu jādodas pirmajiem, kas grants rallijos nozīmē ceļa attīrītāja lomu un zaudētas vērtīgas sekundes.

"Kad mēs visi ieradāmies Portugālē, jau tobrīd zinājām, ka Kriss uzvarēs," saka Kapito. "Zinājām, ka, ja vien viņš nekļūdīsies, citiem nebūs iespēju. Šis ir jau trešais rallijs pēc kārtas, kad Sebastjēns Ožjē zina, ka nevarēs uzvarēt. Tagad jādodas uz Sardīniju, zinot, ka viņš atkal neuzvarēs, neskatoties uz to, cik labi brauks. Tas nav pareizi. Ja pilots piedalās tikai atsevišķos posmos, viņam būtu jāstartē pirmajam. Tas būtu godīgāk, jo dotu iespēju uzvarēt arī tiem, kas cīnās par čempiona titulu."

"Citroen" rūpnīcas komandas vadītājs Īvs Matons ir sašutis par Kapito izteikumiem.

"Kur ir problēma? Kriss ar Ožjē necīnās par titulu," saka Matons. "Ja Sebastjēns izcīna, piemēram, otro vietu, viņš tāpat saņem vairāk punktus nekā pārējie, kas pretendē uz titulu. Paskatieties uz situāciju kopvērtējumā! Viņiem nevajadzētu sūdzēties."

Portugāles rallijā Ožjē ierindojās trešajā vietā, piekāpjoties ne vien Mīkem, bet arī "Volkswagen" trešajam pilotam Andreasam Mikelsenam. Mīke šogad plānojis startēt arī citos atsevišķos WRC posmos.

WRC kopvērtējums pēc 5. posma

Piloti:

VietaPilotsPunkti
1.Sebastien Ogier114
2.Andreas Mikkelsen67
3.Mads Ostberg58
4.Hayden Paddon57
5.Dani Sordo56
6.Jari-Matti Latvala37
7.Kris Meeke26
8.Ott Tanak24
9.Thierry Neuville23
10.Eric Camilli14
11.Stephane Lefebvre10
12.Martin Prokop10
13.Henning Solberg8
14.Marcos Ligato6
15.Elfyn Evans6
16.Lorenzo Bertelli4
17.Craig Breen4
18.Teemu Suninen3
19.Pontus Tidemand2
20.Esapekka Lappi2
21.Nicolas Fuchs2
22.Armin Kremer1
23.Valeriy Gorban1

Komandas:

vietaKomandaPunkti
1.Volkswagen Motorsport145
2.Hyundai Motorsport96
3.M-Sport World Rally Team82
4.Volkswagen Motorsport II70
5.Hyundai Motorsport N51
6.DMACK World Rally Team30
7.Jipocar Czech National Team12
8.Yazeed Racing4

Izmantotie resursi:
Autosport

  +1 [+] [-]

, 2016-05-24 19:10, pirms 8 gadiem
VW boss pretīgs tipiņš būtu priecājies konkurenci bet nja ko nu viņam jau to nevajag bet nevajag noniecināt citas komandas un pilotus

     [+] [-]

, 2016-05-24 20:20, pirms 8 gadiem
Loeb labākais, jā, bet ne jau Mīkes uzvara liekas pašsaprotama...

  +3 [+] [-]

, 2016-05-24 21:07, pirms 8 gadiem
Nu Mīkes uzvara nelikās pašsaprotama, bet iespēja, ka tieši viņš uzvarēs, bija vislielākā
Man tieši liekās, ka lielāku kaitējumu rada vienas komandas un pilota dominance. Labi, ka kāds pa laikam pakustina to pīļu dīķi t.i. uzvar kāds cits