Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

''Rally Talsi'' uzvarētājs Samsonas: ''Tik interesantā rallijā sen nebijām startējuši''

''Rally Talsi'' uzvarētājs Samsonas: ''Tik interesantā rallijā sen nebijām startējuši''
Martinas Samsonas
Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Svētdien ar finišēja Latvijas un Lietuvas rallija čempionāta posma Rally Talsi 50 gadu jubilejas sacensības, kurās uzvaru izcīnīja lietuvieši Martinas Samsonas / Mindaugas Varža, kuri aiz sevis atstāja somu Kalli Rovanperu un vēl vienu ekipāžu no Lietuvas – Vitautu Švedu, kurš izcīnīja ne tikai trešo vietu Rally Talsi absolūtajā ieskaitē, bet arī Čempionu Kausu jeb Rally of Champions apbalvojumu. Šveds šo kausu izcīnīja trešo reizi – tādējādi paturot kausu savā īpašumā uz visiem laikiem.

Lai arī Samsonas pirmajā dienā saņēma minūtes sodu, turpinājumā viņš atspēlēja šo pārsvaru un pēdējā posmā izrāva uzvaru. Finišā viņš par 9,23 sekundēm apsteidza Rovanperu, bet Švedas zaudēja 30,28 sekundes.

''Sacensības bija lieliskas! Tik sarežģītā un interesantā rallijā sen nebijām startējuši! Kvalifikācijas posmā uzrādījām ātrāko laiku un daudz domājām, kuru starta pozīciju izvēlēties. Pēc pirmās dienas bijām līderi, bet tad saņēmām sodu, noslīdot uz piekto vietu. Nezinājām, kā īsti atspēlēt zaudēto, bet paļāvāmies, nestartēsim pirmie, un tas varētu dot kādas priekšrocības. Svētdienas rītā izrādījās, ka Lietuvas un Latvijas rallija noteikumi ir mazliet atšķirīgi, un mums piešķirta pirmā starta pozīcija. Lai vai kā mums gāja, mēs esam ārkārtīgi priecīgi, jo izrāvām uzvaru pēdējā ātrumposmā – vai var vēlēties vēl labāku svētdienas noslēgumu!?” pacilātā noskaņojumā pēc finiša bija Samsons / Varža, kuri uzrādīja ātrāko laiku visos vienpadsmit Rally Talsi ātrumposmos.

''Šī bija ļoti laba rallija diena! Ceļi šeit ir mazliet citādi, un guvu ļoti nozīmīgu pieredzi! Varbūt šoreiz neizcīnīju uzvaru, bet mūsu galvenais uzdevums bija krāt zināšanas un iegūt maksimālu skaitu Latvijas rallija čempionāta punktus, kas šodien arī izdevās. Vēlos uzslavēt sacensību uzvarētājus ar BMW, kuri šeit bija ļoti, ļoti ātri un demonstrēja ļoti prasmīgu braukšanu!” apmierināts ar rezultātu un uzvaru Latvijas rallija čempionāta posmā bija Kalle Rovanpera.

''Šis mums bija ļoti labs rallijs! Tik daudz spēcīgu konkurentu, ka ne piektdien, ne sestdien īsti nevarēju aizmigt. Vēlos uzteikt sacensību organizatora Raimonda Strokša komandu, kura katru gadu ir izdomas bagāti, lai rastu jaunus piegājienus, lai sarīkotu skatītājiem atmiņā paliekošas sacensības! Patīkami, ka īpaši tiek padomāts arī par mums, dalībniekiem, kas Talsos vienmēr jūtas kā goda viesi – es Talsos vienmēr atgriežos lielu prieku! Lai gan mūsu mērķis bija uzvara rallijā, savu uzvaru mēs tik un tā izcīnījām, un tā šoreiz pat ir nozīmīgāka, jo trešo reizi vedīsim mājās Čempionu Kausu – un šoreiz uz palikšanu!” pēc Čempionu Kausa saņemšanas saviļņots bija Vitautas Švedas.