Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Tanaks ar ātrāko rezultātu shakedown ātrumposmā atklāj jauno WRC sezonu

Juris Grīns
Juris Grīns

Tanaks ar ātrāko rezultātu shakedown ātrumposmā atklāj jauno WRC sezonu
Ots Tanaks. Foto: wrc.com

Ar Montekarlo rallija shakedown sesiju šodien startēja pasaules rallija čempionāta 2024. gada sezona. Nomainot komandas un pievienojoties "Hyundai", ar ātrāko rezultātu treniņa ātrumposmā izcēlās igauņu pilota Ota Tanaka ekipāža.

Shakedown notika 3.28 km garajā "Route de la Garde" ātrumposmā, ko visi astoņi "Rally1" klases auto izbrauca trīs reizes.

Tanaks par tikai 0.1 sekundi pārspēja pērnās sezonas vicečempionu Elfinu Evansu, kurš tagad kļuvis par "Toyota" komandas līderi. Kalle Rovanpera šosezon visos posmos nepiedalīsies un šonedēļ nav uz starta. Trešo vietu ieņēma Tanaka komandas biedrs Tjerī Noivils, kurš savukārt bija 0.8 sekundes lēnāks. Šis pilots, kopā ar Tanaku un Evansu, tiek pieskaitīts galvenajiem WRC titula pretendentiem šogad.

Tikmēr ceturtais bija Sebastjēns Ožjē, kurš jau ne pirmo gadu aizvadīs daļēju sezonu. Šonedēļ viņš mērķē izcīnīt jau desmito uzvaru Montekarlo rallijā.

Adrijēns Furmo, nomainījis Tanaku "M-Sport Ford" vienībā, jau pirmajā braucienā piedzīvoja tehniskas problēmas, iespējams, ar difereciāli.

No WRC2 ekipāžām ātrākais bija Nikolajs Grjazins - viņš šogad startē zem Bulgārijas karoga un pirmo reizi sezonu "Citroen" rūpnīcas vienībā. Otrais šī čempionāta ieskaitē bija viņa komandas biedrs Johans Rosels, bet trešajā vietā ierindojās Olivers Solbergs, kurš savukārt turpina startēt ar "Škoda" rūpnīcas atbalstu.

Lielie notikumi risināsies turpmākajās četrās dienās. Ceturtdien vakarā notiks pirmie divi ātrumposmi pa tumsu, bet kopumā tiks veikti 17 dopi, kopējam to garumam pārsniedzot 324 kilometrus.

Shakedown rezultāti:

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv