Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ožjē pārņem vadību saspringtajā Spānijas rallijā, Latvala un Tanaks seko

Juris Grīns
Juris Grīns

Ožjē pārņem vadību saspringtajā Spānijas rallijā, Latvala un Tanaks seko
Sebastjēns Ožjē
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Spraiga cīņa par uzvaru norisinās pasaules rallija čempionāta posmā Spānijā, kur pēc sacensību pirmās dienas vadībā ir Sebastjēns Ožjē, bet, tālu neatpaliekot, seko Jari-Mati Latvala un Ots Tanaks.

Sezonas priekšpēdējais posms iesākās ar ātrumposmu Barselonā, kas norisinājās jau ceturtdienas vakarā. Sebastjēns Ožjē ("Volkswagen") jau tobrīd kļuva par līderi, taču piektdien, kad tika veikti vēl astoņi ātrumposmi, viņam bija jāiztur nopietna konkurence.

Līderi piektdien Spānijas rallijā mainījās vairākas reizes. Ožjē vadību noturēja līdz ceturtajam ātrumposmam, kad pēkšņi atkrita uz sesto vietu, bet pirmo pakāpās Roberts Kubica ("RK Ford"). Tiesa, Kubicu atkal piemeklēja ķibeles, jo viena ātrumposma laikā divas reizes plīsa riepa, kā arī vēlāk radās problēmas ar ātrumkārbu.

Tikmēr Ožjē atguva vadību piektajā ātrumposmā, sestajā to atkal pazaudējot. Šoreiz par līderi kļuva Jari-Mati Latvala ("Volkswagen"), kurš kādu laiku noturējās pirmajā vietā. Tikai devītajā, dienas noslēdzošajā ātrumposmā Ožjē izdevās atkarot pirmo vietu.

Līdz ar to, pēc pirmās pilnās sacensību dienas Ožjē ir vadībā, kamēr Latvala ieņem otro vietu, zaudējot komandas biedram tikai 4 sekundes. Lieliskā trešajā vietā dienu pabeidzis igaunis Ots Tanaks, kuram šobrīd ir īpaši svarīgi rādīt labu sniegumu - viņš cer, ka "M-Sport Ford" komanda pagarinās līgumu uz 2016. gadu. Tanaks pēc piektdienas ātrumposmiem ir 11 sekundes aiz Ožjē.

Rallijs turpināsies sestdien, kad tiks veikti nākamie astoņi ātrumposmi Katalonijas reģionā.

Spānijas rallija rezultāti pēc SS9

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Sebastien OgierVolkswagen Polo R WRC1:24:58.4
2.Jari-Matti LatvalaVolkswagen Polo R WRC+4.0
3.Ott TanakFord Fiesta RS WRC+11.3
4.Dani SordoHyundai i20 WRC+26.9
5.Mads OstbergCitroën DS3 WRC+29.7
6.Andreas MikkelsenVolkswagen Polo R WRC+37.4
7.Hayden PaddonHyundai i20 WRC+38.3
8.Kris MeekeCitroën DS3 WRC+59.4
9.Thierry NeuvilleHyundai i20 WRC+1:03.8
10.Elfyn EvansFord Fiesta RS WRC+1:09.2

Izmantotie resursi:
WRC.com®| FIA World Rally Championship |...