Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Mikelsens apmierināts ar aizvadīto ralliju Azoru salās

Mikelsens apmierināts ar aizvadīto ralliju Azoru salās
Andreass Mikelsens
Foto: ircseries.com

Neskatoties uz trim notriektām govīm, kuru iznāciena dēļ pat tika atcelts dops, un stūres pastiprinātāja defekta dēļ divus ātrumposmus pirms finiša, norvēģu talantīgais braucējs Andreass Mikelsens atzinis, ka ir apmierināts ar sasniegto aizvadītajā nedēļas nogalē Portugālē, Azoru salās, notikušajā IRC rallijā, kurā viņš izcīnīja augsto 4. vietu.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Portugālei piederošajās Azoru salās ar portugāļu pilota Bruno Magaleša pirmo uzvaru karjerā noslēdzās ''Intercontinental Rally Challenge'' (IRC) seriāla šīs sezonas diezgan dramatiskais septītais posms. 4. vietu šajā rallijā izcīnīja norvēģu jaunais talants Andreass Mikelsens, kurš šogad ar savu klātbūtni pagodināja arī Talsu rallija līdzjutējus.

Jāatzīmē, ka rallija otrajā dienā Mikelsens 14. dopā bija spiests nobraukt no trases, jo ceļu bija okupējušas vairākas govis. Trīs no tām, norvēģis, nespējot izvairīties, pavizināja uz priekšējā pārsega. ''Braucām ar sesto ātrumu pa diezgan taisnu ceļa posmu. Pēc palielas kalna grēdas ceļa vidū bija uzgājušas kādas astoņas līdz 10 govis. Bijām spiesti iebraukt grāvī, kur uztriecāmies divām govīm, bet pēcāk, kad uzbraucām uz ceļa, - vēl vienai. Tas bija bailīgs brīdis,'' pēc ātrumposma finiša toreiz teica Mikelsens, kurš gan īpašus bojājumus savam auto nenodarīja, tikai vizuālus.

Neskatoties uz tikšanos ar govīm un to, ka divus ātrumposmus pirms finiša Mikelsena vadītajam ''Ford Fiesta S2000'' sabojājās stūres pastiprinātājs, 20 gadus vecais sportists ir apmierināts ar sasniegto Portugāles rallijā: ''Viss ir kārtībā, jo esam iemācījušies vēl vairāk un ieguvuši milzu pieredzi. No šā skatupunkta viss ir pozitīvi,'' iesāk Mikelsens. ''Taču mums bija nelielas problēmas, tai skaitā pēdējos divos dopos bija ļoti grūti braukt bez stūres pastiprinātāja. Manas rokas bija tik ļoti nogurušas, ka palūdzu savam stūrmanim (Ola Flēne), lai līdz servisa parkam brauc viņš,'' piebilda Mikelsens.

Nākamo posmu, kurš arī notiks Portugālē, tikai šoreiz Madeirā (5.-7. augusts), norvēģu pilots izlaidīs, bet piedalīsies nākamajā, kurš no 27 .līdz 29. augustam notiks Čehijas pilsētā Zlīnā.

Šosezon Mikelsens IRC ietvaros piedalījies jau trīs posmos. Sardīnijā norvēģis izstājās jau pirmās dienas pirmajā dopā, taču otrajā dienā viņš atgriezās atpakaļ Sardīnijas ceļos pēc "SuperRally" sistēmas un allaž finišēja starp ātrākajiem pieciem pilotiem. Beļģijas pilsētā Iprā jaunais talants izcīnīja augsto 5., bet Azoru salās – 4. vietu.

IRC rallija kopvērtējums pēc septiņiem posmiem

Pilotu ieskaite

VPilotsMašīnaPunkti
1.Juho HANNINENŠkoda Fabia S200048
2.Jan KOPECKYŠkoda Fabia S200039
3.Bruno MAGALHAESPeugeot 207 S200030
4.Guy WILKSŠkoda Fabia S200025
5.Kris MEEKEPeugeot 207 S200023
6.Thierry NEUVILLEPeugeot 207 S200011
7.-8.Freddy LOIXŠkoda Fabia S200010
Mikko HIRVONENFord Fiesta S200010
9.Andreas MIKKELSENFord Fiesta S20009
10.Paolo ANDREUCCIŠkoda Fabia S20008
11.Nicolas VOUILLOZŠkoda Fabia S20006

Konstruktoru kauss

VKomandaPunkti
1.ŠKODA104
2.PEUGEOT73
3.M-SPORT26
4.RALLIART14
5.SUBARU11

Izmantotie resursi:
IRC Intercontinental Rally Challenge