Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Smiltenē ar vērienu startē autokrosa sezona, Nitišs un Baumanis sāks Portugālē

Juris Grīns
Juris Grīns

Smiltenē ar vērienu startē autokrosa sezona, Nitišs un Baumanis sāks Portugālē
Autokross
Foto: autocross.lv

Ilgi gaidītais Latvijas krosa sporta veidu sezonas sākums ir klāt. Turklāt sākums nāk kā komēta – liels un spēcīgs, dažāds un apjukumu izraisošs.

Svētdien Smiltenē startē Latvijas un Baltijas autokrosa sezona, tikmēr Portugālē latvieši dodas cīņā pasaules un Eiropas rallijkrosā. Tikai nedēļa, kad 333 trasē rūks vietējais rallijkross un startēs folkreisa sezona, cīņās dosies arī kroskarti. Un jau atkal būs skati pasaules virzienā – Reinis Nitišs turpinās Vācijā… Sākam!

Šī nedēļas nogale Smiltenē būs īpaša, dalībnieku saraksts un sastāvs par to liecina. Drīzumā būs LAF oficiālā preses relīze par Baltijas sezonas sākumu, kurā būs aprakstīts par to, kas kurā klasē varētu diktēt toni, ko aptuveni gaidīt. Taču karstākajiem krosa līdzjutējiem ir skaidrs, ka nav klases, kura Tepera trasē būs garlaicīga. Intrigu var pārvērst uzvārdos un apzīmējumos: 1600 Bogens pret Stoni un Kļavu, 2000 Super – pārāk daudzi, lai prognozētu, Open – Evo pret Evo, VAZ – kurš no miljons pretendentiem? B600 – patīkami daudz, Buggy 1600 un Mini – tieši tāpat, daudz! Plus Boks un Grencis juniors, kurus jāpavada uz Eiropu. Viss, citu pirmssacīkšu aprakstu krosa daudzajiem dūžiem nemaz nevajag. Taču LAF savu sacerējumu rakstīs – pārējiem, lai nāk un vēro!

Portugālē sāksies pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāts. Reinis Nitišs uz starta SuperCar, Jānis Baumanis – Super 1600. Tik daudz labu emociju un tik daudz saliektu īkšķu abu virzienā! Smiltenes tūkstoši būs par šiem puišiem, kuri pērn ar savu darbu un panākumiem pacēla visu Latvijas autosportu gandrīz nebijušos popularitātes augstumos. Jābūt reāliem – abos čempionātos konkurence ir augusi un kļuvusi niknāka. Tāpēc aizstāvēt abas bronzas būs grūti, bet uzlabot šos rezultātus varēs tikai supercilvēki. Slepenais plāns ir tas, ka līdzjutēji tic Reiņa un Jāņa superspējām!

Nedēļu vēlāk 333 trasē norisināsies Autocross.lv Rallijkrosa kausa izcīņa. Zem šī nosaukuma slēpjas rallijkrosa pilnpiedziņas, vienas ass piedziņa, folkreiss un kroskartu klases. Pieteikumu termiņš ir otrdiena pēc Smiltenes, tāpēc lielākais uzbrukums dalībnieku sarakstam vēl priekšā. Taču jau šobrīd jāsaka, ka šis ir viens no dīvainākajiem krosa sastāviem pēdējos gados, kad sajaukušies ārzemju viesi (būs vairāki), Latvijas čempionāta dalībnieki, izteiktie Latvijas rallijkrosa braucēji, izteiktie LAF Krosa komisijas braucēji… Kārtīgs, neprognozējams sportistu rosols. Arī tas būs īpaši. Īpaši tas jau ir SK Autocross.lv rīkotāju komandai – debijas sacīkste. Tāpēc paldies tiem, kas jau metušies palīgā un vēl plāno to darīt! Par šo pasākumu daudz tiks rakstīts nākamnedēļ. Taču definīcija vienkārša – skatītāji par nieka 3 eiro redzēs ļoti neparastu sacīksti, savukārt sportisti par niecīgām dalības maksām var izmēģināt rallijkrosa sporta veidu.

Arī tajā nedēļas nogalē skati Eiropas virzienā – Hokenheimā turpināsies iesāktais pasaules čempionāts, tātad, uz starta Nitišs. Baumanim jāatrod, ar ko nodarboties 333 trasē!

Izmantotie resursi:
Autocross.lv