Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sainss: "Uzvarai Dakaras rallijā vajag pacietību, bet man tās nav"

Juris Grīns
Juris Grīns

Sainss: "Uzvarai Dakaras rallijā vajag pacietību, bet man tās nav"
Karloss Sainss
Foto: AFP/Scanpix

Pieredzējušais un panākumiem bagātais autosportists Karloss Sainss paziņojis, ka pēc 2018. gada Dakaras rallija pieļauj iespēju noslēgt karjeru. Spānis gan atzīst, ka lēmumu pieņems vien pēc janvārī gaidāmo sacīkšu finiša.

Sainsa pārstāvētajai "Peugeot" rūpnīcas komandai nākamā gada janvārī gaidāmais Dakaras rallijs būs pēdējais, jo turpmāk tā lielākus spēkus veltīs dalībai pasaules rallijkrosa čempionātā.

Divkārtējais pasaules čempions rallijā un 2010. gada Dakaras rallija uzvarētājs Sainss atzīst, ka šobrīd vēl nav saņēmis nekādus piedāvājumus, ko varētu darīt pēc tam.

"Ceru sarūpēt "Peugeot" komandai uzvaru tās pēdējā Dakaras rallijā," saka Sainss. "Šobrīd es nedomāju ne par ko citu, kā vien startu, kas gaidāms 6. janvārī. Esmu 55 gadus vecs un esmu tuvu autosportista karjeras noslēgšanai, bet šobrīd domāju tikai par Dakaru. Es šobrīd nedomāju, ka šī būs mana pēdējā Dakara, jo domāju par to, ka gribu tajā uzvarēt. Tikai pēc tam būs pienācis brīdis domāt par nākotni. Nezinu, kādas opcijas būs parādījušās janvārī. Šobrīd nav nevienas rūpnīcas, kas būtu izrādījusi interesi par startēšanu Dakaras rallijā. Paliks tikai "Mini", bet ar viņiem es neesmu runājis."

Iepriekšējos divos Dakaras rallijos "Peugeot" izdevās uzvarēt, abas reizes pirmo vietu izcīnot Stefanam Petranselam. Sainss kopš pievienošanās komandai vēl nav finišējis ne reizi. 2015. gadā viņš avarēja, 2016. gadā bija vadībā, kad pievīla ātrumkārba, bet šogad cīnījās par pirmo pozīciju, kad atkal piedzīvoja avāriju.

"Es vienmēr gribu uzvarēt," saka Sainss. "Varbūt šoreiz jābūt pacietīgākam. Togad, kad uzvarēju rallija kopvērtējumā, biju uzvarējis vismazāk ātrumposmos. Kad esi uzvarējis ātrumposmā, nākamajā dienā trasē dodies pirmais, un tas nedod priekšrocības. Stratēģija ir svarīga. Jāmēģina būt pacietīgākam, tomēr man tas nekad nav bijis viegli."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...