Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Noivils: "25 punktu pārsvars pirms pēdējā WRC posma - tas ir daudz"

Juris Grīns
Juris Grīns

Noivils: "25 punktu pārsvars pirms pēdējā WRC posma - tas ir daudz"
Tjerī Noivils. Foto: Hyundai Motorsport

Lai gan Tjerī Noivilam neizdevās izcīnīt WRC titulu jau priekšpēdējā posmā Centrāleiropas rallijā, pirms sezonas pēdējām sacīkstēm, kas notiks novembrī Japānā, beļģu pilots nejūtas satraukts.

Par sacensību uzvarētāju kļuva cits "Hyundai" braucējs Ots Tanaks, bet Noivils finišēja trešajā vietā, ar ko nepietika, lai priekšlaicīgi kļūtu par čempionu. Tomēr viņa pārsvars ir gana iespaidīgs - 25 punkti vairāk nekā igaunim, kurš vienīgais vēl saglabā matemātiskas izredzes. Pēdējā posmā būs pieejami maksimums 30 punkti.

"Kopumā laba nedēļas nogale," secina Noivils. "Ieradāmies ar cerību nodrošināt titulu jau šeit. Te bija visi mūsu līdzjutēji un atbalstītāji. Diemžēl tas nenotika. Neskatoties uz to, aizvien laba situācija kopvērtējumā. Galvenajam konkurentam Tanakam zaudējām tikai četrus punktus, arī ražotāju ieskaitē "Toyota" komandai pazaudējām vien divus punktus. Doties uz pēdējo posmu ar 25 punktiem vairāk, tas ir labs pārsvars. Tomēr nepieciešams rallijs bez problēmām un uzticama mašīna, sevišķi svētdienas ātrumposmiem. Tādā gadījumā varēsim nodrošināt pelnīto čempiontitulu. 25 punkti ir daudz."

Noivils bija līderis, taču jau sestdien divas reizes izbrauca no trases, pēc kā arī pazaudēja vairākas pozīcijas. Tanaks atzina, ka šajā rallijā atslābt nevarēja, jo bija liela konkurence, bet ceļu segums - neprognozējams. Viņam izdevās nobraukt līdz galam bez lielas aizķeršanās.

"Spraigas cīņas un nebija īsti laika uzelpot šajā rallijā," sacīja Tanaks. "Ļoti pozitīva sacīkste un ļoti spraiga. Atvieglojums, ka spējām noturēties uz ceļa. Šis bija ļoti prasīgs rallijs, ar intensīvām cīņām jau kopš paša sākuma. Četras ekipāžas visu laiku bija ļoti cieši un apstākļi nevienā brīdī nebija viegli. Svētdienā bija vislabākie laikapstākļi, bet apstākļi uz ceļa vienalga bija izaicinoši. Bija grūti prognozēt, kur būs saķere, kur nebūs. Japānā neklāsies viegli."

Ožjē vadību zaudēja, kad, līdzīgi kā daudzi citi, izbrauca ārpus trases. Savukārt priekšpēdējā ātrumposmā "Toyota" pilots avarēja, kad līkumā saslīdēja un pēc tam ietriecās stabā. Pirms tam bija izredzes pārspēt Tanaku. Šis bija jau trešais WRC posms pēc kārtas, kurā astoņkārtējais WRC čempions piedzīvojis avāriju.

"Līkums zem koku zariem bija daudz dubļaināks nekā gaidīju, tāpēc mašīnu vienkārši nevarēja iegriezt tajā un aizķēru ārmalas kokus," skaidro Ožjē. "Izlūku komandai nebija iespēja izbraukt šo ātrumposmu pirms mums, tāpēc tādas informācijas manā stenogrammā nebija. Taču tas nav attaisnojums, jo pie stūres biju es, un citi piloti tādu kļūdu nepieļāva. Esmu ļoti sarūgtināts, jo šī mums līdz tam bija laba nedēļas nogale. Šis bija jau trešais posms pēc kārtas, kurā bija redzams, ka mums ir ātrums, bet beigās nesanāk rezultāts."

WRC kopvērtējums:

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv