Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Īrija plāno atgriezties WRC

Īrija plāno atgriezties WRC
Igaunis Urmo Āva pērnā gada Īrijas rallijā
Foto: AFP/Scanpix

Īrijas rallija bosi paziņojuši, ka ļoti nopietni gatavojas tam, lai Īrija atgrieztos WRC rallija kalendārā. Īri, kuri solījuši veikt krasas izmaiņas posma sagatavošanā, atgriezties WRC apritē cer 2012. gadā.

Līdz šim WRC ietvaros Īrijas rallijs noticis divas reizes – 2007. un 2009. gadā, bet nedz šosezon, nedz nākamsezon rallijs Īrijā nenotiks. Abas reizes rallijs bāzes vieta bija pilsētā ar nosaukumu Sligo, kur ātrumposmi notika gan Sligo, gan nedaudz pāri Ziemeļīrijas valsts robežai. Portugāles WRC ralliju, kurš notika maija beigās, apmeklēja Īrijas motorsporta prezidents Džo Korkorans un viens no Īrijas rallija organizētājiem Gordons Noubls. Pēdējais atzina, ka viņu piedāvājums vairākām komandām šķitis ļoti aizraujošs.

"Vēlamies, lai Īrijas rallijs atgrieztos WRC kalendārā. Esam ļoti vīlušies, ka 2011. gadā pie mums nenotiks WRC. Apmeklējām Portugāles WRC, lai redzētu, kas vēl ir nepieciešams, lai pilnībā noorganizētu posmu arī pie mums. Mūsu mērķis ir būt iekļautiem 2012. gada kalendārā," sacīja Noubls.

Noubls piebilda, ka, ņemot vērā to, ka Īrija neatrodas, piemēram, Dienvidamerikā vai Eiropas nostūros, rallijs daudziem varētu šķist ļoti piemērots, un nevajadzētu veikt tālus pārbraucienus: "Mums tā ir liela priekšrocība. Kā zināms, Īrijas rallijs ir pazīstams kā asfalta posms, taču mēs neizslēdzam arī iespēju, ka varētu noorganizēt jaukto ralliju – gan asfalta, gan grants."

Tāpat Noubls atzina, ka nemeklē nekādas alternatīvas, piemēram, mēģinot varbūt noorganizēt IRC ralliju, jo vēlas tikai un vienīgi WRC: "Tehniskajā ziņā mūsu rallijs ir ļoti labs, jo tā organizēšanā ir iesaistīti ļoti daudz cilvēku, kuriem ir liela pieredze. Pērn mūsu ralliju noraudzījās ceturtais lielākais skatītāju daudzums visas WRC sezonas laikā, un esmu pārliecināts, ka mēs atkal WRC apritei varam piedāvāt diezgan daudz labuma. Mēs negribētu ralliju organizēt janvārī vai novembrī, jo tad bieži līst lietus, bet mēs noteikti neatteiktos no posma vasarā."

Izmantotie resursi:
maxrally.com

     [+] [-]

, 2010-06-23 00:04, pirms 14 gadiem
Latvijā ar derētu! (ja būtu nauda un apņemšanās kādam)

     [+] [-]

, 2010-06-23 00:35, pirms 14 gadiem
Man tāds jautājums: kur īri dabūs kaut pāris kilometrus neasfaltēta ceļa??? Tādu te NAV!!!