Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Joss Verstapens avarē rallija pēdējā ātrumposmā

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 čempiona Maksa Verstapena tēvs Joss aizvadījis Beļģijas rallija čempionāta posmu "Sezoensrally", kurā bija ceļā uz trešo vietu un uzvaru "Master Cup" klasē, taču pēdējā ātrumposmā piedzīvoja avāriju.

Beļģijas čempionāta trešajā posmā pamatā pa asfalta segumu dienas laikā ekipāžām bija jāmēro 12 ātrumposmi, kuru kopējais garums sastādīja 139 kilometrus. Uz starta stājās 80 ekipāžas.

Joss Verstapens ("Škoda Fabia RS Rally2") jau ar pirmajiem kilometriem demonstrēja labu ātrumu un kopš pirmā ātrumposma bija iekārtojies trešajā pozīcijā. Līdz noslēdzošajam 12. ātrumposmam holandietis bija sasniedzis "Top 3" rezultātus astoņas reizes. Pirms noslēdzošā dopa Verstapens bija 20 sekundes aiz līdera, 16 sekundes aiz otrās vietas īpašnieka un 38 sekundes aiz sava tuvākā sekotāja. Tomēr pēdējie kilometri izvērsās neveiksmīgi un tika piedzīvota avārija.

Arī iepriekšējā posmā "Rallye de Wallonie" Verstapena ekipāža izstājās - toreiz sanāca divreiz pārplēst riepas. Pirms tam pirmajā posmā "Rally van Haspengouw" tika gūta piektā vieta.

"Šeit bija daudz sarežģītāk," atzina kādreizējais F1 pilots. "Šis bija citāds rallijs nekā Valonijā, kas bija daudz ātrāks. Kad atdot visu, bet neesi pietiekoši ātrs, ir tā kā ir. Mēs izmēģinājām visu, bet tas bija maksimums."

"Sezoensrally" uzvaru svinēja Nīlss Rejnvoets ("Citroën C3 Rally2"), kurš iepriekšējos posmos finišēja trešais un pirmais. Beļģu ekipāža tikai par 3.6 sekundēm uzveica Maksimu Potī ("Citroën C3 Rally2") - šim pilotam sezonas abās pirmajās sacīkstēs bija izdevies ierindoties otrajā vietā. Pirmā posma uzvarētājs un iepriekšējā posma trešās vietas ieguvējs Sedriks Šerēns ("Hyundai i20 N Rally2") šoreiz bija vien devītais.

"Sezoensrally" rezultāti:

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv