Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

''Volkswagen Motorsport'' cer Argentīnā sasniegt jaunu rekordu

''Volkswagen Motorsport'' cer Argentīnā sasniegt jaunu rekordu
Sebastjans Ožjē
Foto: www.fia.com

Pēc pasaules rallija čempionāta (WRC) Argentīnas rallija pirmā ātrumposma vadībā izvirzījušies divi piloti – Dani Sordo no ''Hyundai'' vienības un Sebastjans Ožjē no ''Volkswagen Motorsport''.

Šajās dienās Argentīnā startē ceturtais pasaules rallija čempionāta posms. Kopvērtējumā pēc trīs posmiem pārliecinošs līderis ir Ožjē (77), kuram seko Mads Ostbergs (42) un Andreas Mikelsens (33).

Argentīnas rallija treniņos ātrāko laiku ceturtdien uzrādīja Jaunzēlandes pilots Heidons Padons, kuram sekoja Jari Mati Latvala un Ožjē. Tieši VW pilotiem šajā rallijā tiks pievērsta lielākā uzmanība. Vispirms uz uzvaru šajā posmā cer Ožjē, jo šis ir vienīgais WRC rallijs, kurā Ožjē vēl nav uzvarējis. Tikmēr VW šobrīd izcīnījuši uzvaras jau 12 WRC rallijos pēc kārtas, tāpēc komanda cer, ka kādam no VW braucējiem izdosies uzvarēt, kas VW ļautu izcīnīt jaunu rekordu - 13 uzvara pēc kārtas.

Naktī uz piektdienu Argentīnā tika dots starts pirmajam ātrumposmam, kas notika pilsētas ielās. Tur 1,5 kilometrus garā ātrumposmā ātrāko laiku uzrādīja uzreiz divi piloti – Sordo un Ožjē, kuriem tikai 0,1 sekundi zaudēja igaunis Ots Tanaks. Kā atzina Ožjē, tad labs rallija sākums, taču īstās cīņas vēl tikai priekšā.

Pavisam kopā uz starta izies 28 ekipāžas, kurām trīs dienās būs jāveic 18 ātrumposmi, kas kopā sastādīs 364 kilometrus.

Rezultāti pēc pirmā ātrumposma:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Ogier SébastienVolkswagen Polo R WRC1:29.0
1.Sordo DaniHyundai i20 WRC '16+0.0
3.Tänak OttFord Fiesta RS WRC+0.1
4.Neuville ThierryHyundai i20 WRC '16+0.3
5.Paddon HaydenHyundai i20 WRC '16+0.7
6.Bertelli LorenzoFord Fiesta RS WRC+1.5
7.Østberg MadsFord Fiesta RS WRC+2.1
8.Camilli EricFord Fiesta RS WRC+2.8
9.Fuchs NicolásŠkoda Fabia R5+3.1
10.Evans ElfynFord Fiesta R5+3.3

Izmantotie resursi:
WRC.com® |Official Website FIA World Rally...