Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Lēba jaunā komanda prezentē Dakaras rallija mašīnu

Juris Grīns
Juris Grīns

Lēba jaunā komanda prezentē Dakaras rallija mašīnu
Foto: BRX

Jaunizveidotā "Bahrain Raid Xtreme" (BRX) komanda oficiāli prezentējusi jauno sacīkšu automašīnu, ar ko 2021. gada Dakaras rallijā startēs Sebastjēns Lēbs un Nani Roma. Modelim dots nosaukums "Hunter".

Britu rūpnīcā “Prodrive” izgatavotā mašīna startēs vadošajā kategorijā T1. 1850 kg smagajam spēkratam ir visu četru riteņu piedziņa un tas aprīkots ar 3.5 litru V6 benzīna turbodzinēju, kas spēj attīstīt aptuveni 400 zirgspēkus. Saūda Arābijā gaidāmajās sacensībās ar šo auto brauks deviņkārtējais pasaules rallija čempions Lēbs, kā arī divkārtējais Dakaras rallija uzvarētājs Roma.

Mašīna izstrādāta “Prodrive International” programmas ietvaros, kas ir Bahreinas valsts finansēts projekts sadarbībā ar panākumiem bagāto sacīkšu spēkratu sagatavošanas kompāniju “Prodrive”.

“”BRX Hunter” ir radīts uz “Prodrive” pieredzes bāzes, kas valstās motoru sporta augstākajās virsotnēs vairāk nekā 30 gadu garumā,” stāsta komandas direktors un projekta vadītājs Deivids Ričardss. “Esam uzbūvējuši mašīnu, kas, pēc mūsu domām, būtu vislabāk piemērota dalībai Dakaras rallijā. Tā veidota īpaši sarežģītajiem tuksnešu apstākļiem un izmēģināta smagos testos, lai būtu īpaši labi sagatavota tam, kas mašīnu sagaida sacīkstēs.”

Lēbam šis būs piektais Dakaras rallijs karjerā – iepriekš viņš divas reizes ticis labāko trijniekā, kad 2017. gadā finišēja otrais, bet 2019. gadā izcīnīja trešo vietu. Visas četras reizes franču pilots startējis ar “Peugeot” sacīkšu auto, bet šogad, kad rallijs pirmo reizi notika Saūda Arābijā, tajā nepiedalījās.

Roma ir pieredzējušāks Dakaras braucējs, jo startējis sacīkstēs kopš 1996. gada un no tā laika nav izlaidis nevienu no notikušajiem rallijiem. Pirmos deviņus gadus viņš startēja motociklu ieskaitē, 2004. gadā arī izcīnot uzvaru, bet kopš 2005. gada pārstāv automobiļu klasi. Labākos rezultātus spānis uzrādījis “X-Raid” komandas rindās ar “Mini” automašīnu, 2014. gadā uzvarot, bet 2012. un 2019. gadā izcīnot otro vietu. Šogad Roma pārstāvēja “Borgward” rūpnīcas komandu, taču nefinišēja starp vadošajiem braucējiem.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati