Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Lēbs: ''Neļaušu Sordo uzvarēt Spānijas rallijā''

Lēbs: ''Neļaušu Sordo uzvarēt Spānijas rallijā''
Sebastiens Lēbs Spānijas rallija treniņos
Foto: www.rally-mania.cz

Pirms rīt gaidāmā Spānijas WRC rallija šodien piloti aizvadīja treniņbraucienus, kuros ātrāko laiku uzrādīja šī gada pasaules čempions Sebastiens Lēbs.

Jau ziņojām, ka diezgan ātri rallijs beidzās somu pilotam Kimi Raikonenam, kurš vienā līkumā pieļāva kļūdu, kā rezultātā sekoja avārija. Tikmēr pārējie piloti turpināja treniņus, un visātrākais trīs kilometrus garā posmā (puse dops bija grants, otra puse - asfalts) bija franču pilots Sebastians Lēbs. 1,1 sekundi franču pilotam zaudēja norvēģis Peters Solbergs, bet 1,2 sekundes aiz Lēba finišēja soms Jari Mati Latvala. Viens no šī rallija galvenajiem favorītiem, mājinieks Dani Sordo savam komandas biedram zaudēja pusotru sekundi.

"Cilvēki man jautā, vai šajā rallijā braukšu lēnāk," iesāk Lēbs. "Viņi grib zināt, vai ļaušu uzvarēt Sordo. Taču mana atbilde ir: "Protams, ka nē." Kad sāku braukt, tad mans mērķis ir uzvarēt. Neļaušu, lai uzvaru izcīna Sordo, un, kā jūs domājat, vai pats Sordo gribēs uzvarēt šādā cīņā? Viņš negrib, lai es atrastos vadībā un pēc tam apzināti palaistu viņu garām. Labāk tad es palieku mājās nekā piedalos rallijā, ja zinu, ka nevarēšu cīnīties par uzvaru."

Trijās dienās pilotiem būs jāveic 16 ātrumposmi, kas kopā sastādīs 355 kilometrus. Rallija pirmajā dienā sportistiem būs jāveic seši posmi. Pavisam kopā šajā rallijā uz starta stāsies 52 ekipāžas, no kurām 11 brauks ar WRC tehniku.

Treniņbraucienu rezultāti

VietaPilotsMašīnaLaiks
1.Sebastien LoebCitroën2.08.6
2.Petter SolbergCitroën2.09.7
3.Jari Matti LatvalaFord2.09.8
4.Mikko HirvonenFord2.09.9
5.Dani SordoCitroën2.10.1
6.Federico VillagraFord2.11.2
7.Sebastien OgierCitroën2.12.1
8.Matthew WilsonFord2.13.5

Izmantotie resursi:
eWRC.cz - po v