Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Hirvonens: "Jaunā "Fiesta" brauc kā nikna bite"

Hirvonens: "Jaunā "Fiesta" brauc kā nikna bite"
Miko Hirvonens aizvadītajos testos
Foto: sphotos.ak.fbcdn.net

Neilgi pirms Spānijas WRC rallija ''Ford'' rallija komanda aizvadīja septiņu dienu garus testus, kuros tika testēts jaunais ''Ford Fiesta RS WRC'' modelis.

Testi norisinājās gan Spānijā, gan arī Francijā. ''Ford'' rallija komanda šajos testos brauca ar ''Ford Fiesta RS WRC'' modeli, kurš bija aprīkots ar 1,6 litru turbo modeli. Uzreiz jāsaka, ka šis modelis ir tuvu tam, ar kādu komandu brauks 2011. gada sezonā (vēl šim modelim sekos pēdējie jaunākie uzlabojumi). Testos piedalījās gan Miko Hirvonens, gan arī Jari Mati Latvala. Abi piloti kopā nobrauca ap 1200 kilometriem (Hirvonens nobrauca 1000, bet Latvala 220 kilometrus).

''Ar nepacietību gaidu, kad varēšu braukt ar ''Ford Fiesta RS WRC'' mašīnu,'' iesāk Miko Hirvonens. ''Ar aizvadītajiem testiem esmu ļoti apmierināts. No šiem braucieniem guvu tik daudz prieka, cik cerēju. Esmu patiesi priecīgs par to, ko mēs esam sasnieguši. Protams, vēl sekos daudzi uzlabojumi, taču pirmie iespaidi ir ļoti labi. Šī mašīna brauc kā nikna bite. Lielākā atšķirība starp esošo un nākamo WRC automašīnu ir dzinējs. ''Fiesta'' 1.6 litru dzinējam ir mazāks griezes moments nekā 2.0 litru ''Focus'' mašīnai. Šeit būs vajadzīgs cits braukšanas stils. Šim dzinējam būs jātur augstāki apgriezieni un jābrauc agresīvāk, it sevišķi lēnajos līkumos. Tagad pilotam būs pašam jāstrādā aktīvāk.”

''Šajos testos braucām pa ceļu, kurš bija bedrains, nelīdzens un ar lieliem akmeņiem. Tas līdzinājās Dakāras rallijam. Šis ceļš no automašīnas prasīja daudz, taču braucu, cik ātri vien varēju, jo komanda vēlējā redzēt, kā šajos ceļos uzvedīsies jaunā ''Fiesta''. Esmu pārsteigts par to, cik ātri es apradu ar šo automašīnu. Mašīnas līdzsvars bija ļoti labs un dzinējs bija labāks nekā sākotnēji domāju,'' tā par aizvadītajiem testiem izteicās Jari Mati Latvala.

Izmantotie resursi:
autosport.com

  -2 [+] [-]

, 2010-10-21 17:55, pirms 14 gadiem
Plastmasas rakjete

  +2 [+] [-]

, 2010-10-21 18:05, pirms 14 gadiem
Vizuāli izskatās labi. Man pat patīk labāk kā Focus. Cerams, ka nākamgad spēs izrādīt pieklājīgu konkurenci citronam.

     [+] [-]

, 2010-10-22 10:20, pirms 14 gadiem
To cik nikna ir tā bite parādis sacīkste, gribas cerēt........????