Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ožjē Vācijā notur pārsvaru pār Latvalu, Mīkem kārtējā avārija

Juris Grīns
Juris Grīns

Ožjē Vācijā notur pārsvaru pār Latvalu, Mīkem kārtējā avārija
Sebastjēns Ožjē Vācijas WRC rallijā
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

"Volkswagen" komandas braucēji ierindojas pirmajās trīs pozīcijās pēc pirmās aizvadītās dienas WRC pasaules čempionāta devītajā posmā Vācijā. Līderis ir Sebastjēns Ožjē, kuram seko Jari-Mati Latvala un Andreass Mikelsens.

Ožjē rallija pirmo dienu sāka ar vadības pārņemšanu, taču pēc trešā ātrumposma līdera godā nokļuva Latvala, kurš noturējās pirmajā vietā arī pēc nākamā "dopa". Ožjē pēc servisa parka apmeklējuma un tam sekojošā piektā ātrumposma atkal kļuva par līderi un Latvala vairs nespēja atbildēt, kā rezultātā dienas izskaņā ir 9 sekundes aiz komandas biedra.

Vairāk par pusminūti jau atpaliek Mikelsens, kurš gan droši atrāvies no "Hyundai" komandu pārstāvošajiem Danija Sordo un Tjerī Noivila, pērnā gada Vācijas rallija uzvarētāja. "Citroen" pilots Kriss Mīke konkurēja ar Mikelsenu, ieņemot ceturto vietu, kad sestajā ātrumposmā piedzīvoja avāriju, krietni samazinot savas izredzes tikt pie jauna līguma uz nākamo sezonu.

Jau pirmajā ātrumposmā no trases izlidoja un barjerā ietriecās igaunis Ots Tanaks, tomēr sacīksti viņš varēja turpināt, nezaudējot daudz laika, un šobrīd ierindojas septītajā vietā.

Tikmēr WRC debijā desmito vietu ieņem "Citroen" jauno talantu programmas pilots Stefans Lafevrs.

WRC2 klasē jau avarējis pasaules čempionāta līderis Esapeka Lapi no "Skoda". Viņa komandas biedrs Jans Kopeckis jau pirmajā dienā iekrājis pamatīgu pārsvaru, par 1 minūti un 22 sekundēm apsteidzot 2014. gada Eiropas čempionu Kreigu Brīnu.

Vācijas rallija turpināsies ar ātrumposmiem sestdien un svētdien.

Vācijas rallija rezultāti pēc 1. dienas

VietaPilotsKomandaAutoRezultāts
1Sebastien OgierVolkswagen MotorsportVolkswagen1h19m13.5s
2Jari-Matti LatvalaVolkswagen MotorsportVolkswagen+9.5s
3Andreas MikkelsenVolkswagen Motorsport IIVolkswagen+34.9s
4Dani SordoHyundai MotorsportHyundai+1m06.8s
5Thierry NeuvilleHyundai MotorsportHyundai+1m08.7s
6Elfyn EvansM-Sport World Rally TeamFord+1m22.1s
7Ott TanakM-Sport World Rally TeamFord+1m27.8s
8Hayden PaddonHyundai Motorsport NHyundai+1m31.4s
9Mads OstbergCitroen Total Abu Dhabi WRTCitroen+1m35.4s
10Stephane LefebvreCitroen Total Abu Dhabi WRTCitroen+2m27.3s

Izmantotie resursi:
WRC.com®| FIA World Rally Championship |...