Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Mīke pārliecinoši pārspēj Ožjē Portugāles rallija piektdienas ātrumposmos

Juris Grīns
Juris Grīns

Mīke pārliecinoši pārspēj Ožjē Portugāles rallija piektdienas ātrumposmos
Kriss Mīke
Foto: wrc.com

Pēc aizvadītās pirmās pilnās sacensību dienas Portugāles rallijā, visai pārliecinošā vadībā nokļuvis britu pilots Kriss Mīke no "Abu Dhabi Total World Rally Team" komandas.

Mīke izlaida iepriekšējos divus pasaules rallija čempionāta sezonas posmus, bet ir atgriezies uz šī gada piektajām WRC sacensībām, kas notiek Portugāles grants ceļos. Ceturtdien sportisti jau veica vienu superspeciālo ātrumposmu, bet piektdien sekoja vēl astoņi "dopi".

Mīke uzvarēja piektdienas pirmajā ātrumposmā un pārņēma vadību rallija kopvērtējumā. Kopumā šajā dienā viņš bija ātrākais piecos ātrumposmos, dienas izskaņā tuvākos sekotājus apsteidzot par vairāk nekā pusminūti.

"Volkswagen Motorsport" pilots Sebastjēns Ožjē bija vadībā ceturtdien, bet šobrīd ieņem otro vietu, zaudējot līderim 31.9 sekundes. Otrais sākotnēji bija Danijs Sordo, taču "Hyundai Motorsport" pilots pārsita riteni, zaudēja mazliet laika un šobrīd ir trešais, 37.3 sekundes aiz Mīkes.

Portugāles rallija piektdienas pēcpusdienas pirmajā ātrumposmā iespaidīgu avāriju piedzīvoja Heidena Padona ekipāža. Pasaules čempionāta iepriekšējā posma - Argentīnas rallija - uzvarētāja mašīna pēc avārijas iekrita gravā un tur to pārņēma liesmas, aizdedzinot arī mežu. Piecās minūtēs jaunzēlandieša "Hyundai" pilnībā sadega, Lai gan sportistu veselībai nekas nekait, izglābt izdevās tikai ķiveres.

Tajā pašā vietā vēlāk avarēja arī igaunis Ots Tanaks, kuram arī aizdegās mašīna, taču ar ūdens šļūtenes palīdzību "Ford" izdevās ātri apdzēst un tiek ziņots, ka tehnika nopietni nav cietusi.

Tāpat no sacīkstēm izstājās Henings Solbergs, kurš nobrauca no ceļa, un Kevins Abrings, kurš aizvadot pirmo WRC posmu "Hyundai" sastāvā šajā sezonā, pēc ietriekšanās kādā paugurā, salauza stūres iekārtu.

Zviedrs Pontuss Tidemands no "Škoda" rūpnīcas komandas ir līderis WRC2 pasaules čempionāta ieskaitē.

Portugāles rallijs turpinās ar sešiem ātrumposmiem sestdien, bet noslēgsies svētdien, kad būs jāveic pēdējie četri ātrumposmi.

Portugāles WRC rallija rezultāti pēc SS9

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Kris MeekeCitroën DS3 WRC1:28:53.3
2.Sébastien OgierVolkswagen Polo R WRC+31.9
3.Dani SordoHyundai i20 WRC ’16+37.3
4.Andreas MikkelsenVolkswagen Polo R WRC+52.3
5.Thierry NeuvilleHyundai i20 WRC ’16+1:12.2
6.Stéphane LefebvreCitroën DS3 WRC+1:33.5
7.Mads ØstbergFord Fiesta RS WRC+1:46.0
8.Eric CamilliFord Fiesta RS WRC+1:49.7
9.Jari-Matti LatvalaVolkswagen Polo R WRC+3:50.9
10.Pontus TidemandŠkoda Fabia R5+3:52.0

Izmantotie resursi:
WRC.com® |Official Website FIA World Rally...