Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"Honda" komandai pirms Dakaras rallija nozog motociklu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Honda" komandai pirms Dakaras rallija nozog motociklu
Kravas auto, kurā atradās nozagtais motocikls
Foto: Honda Racing Corporation

Pirms 2018. gada Dakaras rallija nepatīkamu pārsteigumu piedzīvojusi "Monster Energy Honda" rūpnīcas komanda, kam pirms došanās uz sacīkstēm nozagts vērtīgs motocikls.

Gandrīz 150 motocikli tika iekrauti kuģī Francijā, Havras ostā, lai pēc tam to transportētu uz Dienvidameriku. Vēl pirms tam nenoskaidrotas personas pamanījušās iekļūt kravas automašīnā, kas atradās ostas teritorijā, un no turienes nozaga sacīkšu motociklu "Honda CRF450", kā arī vairākas ķiveres. Zaudējumi tiek lēsti aptuveni 300 tūkstošu eiro apmērā.

Noziegums noticis dažas dienas pirms kuģa došanās aptuveni mēnesi ilgajā ceļā uz Peru, kur janvārī tiks dots starts jau 40. reizi notiekošajam Dakaras rallijam.

Jau pēdējās 16 reizes Dakaras rallijā motociklu klasē uzvarējuši braucēji, kas startē ar "KTM" motocikliem, bet "Honda" rūpnīcas komandas mērķis ir pārtraukt šo dominēšanu. Tiek ziņots, ka zādzība došanos uz šo mērķi nekādā veidā neietekmēs. "Monster Energy Honda" sastāvā gaidāmajās sacīkstēs startēs Žoans Bareda, Paulu Gonsalvešs, Mišels Mežs, Rikijs Brabeks un Kevins Benavidess.

Dakaras rallijs sāksies 6. janvārī un noslēgsies 20. janvārī, divu nedēļu laikā sportistiem šķērsojot Peru, Bolīviju un Argentīnu. Kopumā veicamā distance būs aptuveni 9000 kilometri.

Izmantotais resurss:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro