Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Valsts prezidents Rinkēvičs apmeklēs WRC ātrumposmus Vecpilī un Liepājā

Agris Suveizda

Valsts prezidents Rinkēvičs apmeklēs WRC ātrumposmus Vecpilī un Liepājā
Edgars Rinkēvičs. Foto: Ilmārs Znotiņš/Valsts prezidenta kanceleja

LETA. Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs sestdien apmeklēs Pasaules rallija čempionāta ātrumposmus Vecpilī un Liepājā, informēja Valsts prezidenta kanceleja.

Šodien pirmais ātrumposms Kuldīgas novadā sāksies plkst. 8.20, bet dienas laikā tiks aizvadīti vēl septiņi ātrumposmi Kuldīgas un Dienvidkurzemes novados, kā arī Liepājā, pēdējam ātrumposmam Liepājā sākoties plkst. 20.15. Sacensības tiešraidē pārraida televīzijas kanāls "Go3 Sport 1".

Pēc septiņiem piektdien aizvadītajiem ātrumposmiem, divos no kuriem uzvarēja Latvijas pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis, līderpozīcijas saglabā soms Kalle Rovanpere ("Toyota GR Yaris"), kurš par 15,7 sekundēm apsteidz Sesku, bet trešajā vietā, līderim zaudējot 21,6 sekundes, atrodas francūzis Sebastjans Ožjē ("Toyota GR Yaris").

Pārējās Latvijas ekipāžas, kuras cīnās WRC2 klasē, Matīss Mežaks/Arnis Ronis un Artūrs Priednieks/Jānis Kirkovalds pēc otrās sacensību dienas ieņem attiecīgi 30. un 32. vietu. Svētdien sacensības noslēgsies ar vēl četriem ātrumposmiem. Ekipāžām Latvijā ir jāveic 20 ātrumposmi 300,13 kilometru garumā, bet kopā ar pārbraucieniem tie būs vairāk nekā 1000 kilometri.

Jūnija beigās Seska ekipāža debitēja WRC, Polijas rallijā izcīnot piekto vietu. Pēc septiņiem posmiem pasaules čempionāta kopvērtējumā pirmo vietu ieņem "Hyundai Shell Mobis" pilots Tjerī Nevils no Beļģijas, kurš ir sakrājis 136 punktus, otrais ar 121 punktu ir Lielbritānijas pilots Elfins Evanss ("Toyota GR Yaris"), bet igaunis Ots Tenaks ar 115 punktiem noslēdz labāko trijnieku. Sesks ar deviņiem punktiem ierindojas 14. vietā.

Vēsturē pirmais WRC posms Latvijā aptver teritoriju no Liepājas līdz Rīgai, ātrumposmiem norisinoties arī Tukuma novadā, Talsos un Talsu novadā, Kuldīgas novadā un Dienvidkurzemes novadā. Sezonas turpinājumā notiks posmi Somijā, Grieķijā, Čīlē, Vācijā un Japānā. Pērn par divkārtēju pasaules čempionu kļuva Somijas autosportists Kalle Rovanpere, kurš titulu nodrošināja vienu posmu pirms sezonas beigām. Rovanpere, kurš karjeras pirmsākumos izcīnīja divus Latvijas čempiona titulus rallijā, šogad nestartē visos WRC posmos.

Izmantotie resursi:
https://www.president.lv/lv/notikum...
LETA

  -1 [+] [-]

, 2024-07-20 10:39, pirms 2 mēnešiem
Šis prezidents ir ar sportu uz TU,tas priecē.