Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sesks/Francis trešajā vietā pirms pēdējās Latvijas WRC rallija dienas

Juris Grīns
Juris Grīns

Sesks/Francis trešajā vietā pirms pēdējās Latvijas WRC rallija dienas
Mārtiņš Sesks un Renārs Francis. Foto: Red Bull Content Pool

Kamēr Kalle Rovanpera turpina ceļu pretī "Tet Rally Latvia" uzvarai, pašmāju ekipāža Mārtiņš Sesks/Renārs Francis pirms noslēdzošās sacensību dienas atrodas trešajā pozīcijā, 4.7 sekundes aiz astoņkārtējā WRC čempiona Sebastjēna Ožjē. Svētdien jāaizvada vēl četri ātrumposmi.

Pēcpusdienas cēliens iesākās ar sacensību 13. ātrumposmu "Podnieki", kura garums sastādīja 10.09 km. Rovanpera atkal bija ātrākais, par 2.6 sekundēm uzveicot Ožjē, kamēr Seska ekipāža ierindojās trešajā vietā. Šajā ātrumposmā cīņā par otro vietu latviešu ekipāža Ožjē pazaudēja tikai 0.2 sekundes, lai gan pirms tam laika ņemšanas vietās dažbrīd atstatums bija lielāks.

Kamēr kopvērtējumā Rovanpera sekundi pa sekundei turpināja palielināt pārsvaru, astoņkārtējais WRC čempions Ožjē joprojām atradās tikai 0.8 sekundes priekšā Seskam, kurš aizvada vien otro pasaules čempionāta posmu "Rally1" kategorijā un pirmo ar hibrīda automašīnu, kādas ir visiem pārējiem šīs klases regulārajiem braucējiem.

Nākamais sportistus sagaidīja 12.64 km garais "Vecpils 2" ātrumposms, ko bija jāveic arī dienas pirmajā pusē, kad Sesks šeit uzrādīja trešo rezultātu. Šajā reizē mūsu sportisti ierindojās sestajā pozīcijā, no uzvarētāja Rovanperas atpaliekot 6.3 sekundes. Latviešu pilots atzina, ka pieļāvis kļūdas un braucis piesardzīgi.

No trases šajā dopā izbrauca Elvins Evanss, noraujot atsaites reklāmas arkai. Šajā pašā vietā pēc tam apstājās Ots Tanaks, kura mašīnai piepūšamā reklāmas arka uzkrita virsū, kā rezultātā uz kādu laiku ātrumposms tika apturēts. Rezultāti tika kompensēti.

Gala rezultātos Tanaks ieņēma otro vietu, piekāpjoties Rovanperam par 2.7 sekundēm. Ožjē ieņēma trešo vietu un kopvērtējumā pārsvaru pār trešajā pozīcijā esošo Sesku palielināja līdz 3.2 sekundēm. Rovanperas pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem pārsniedza 40 sekundes.

Dienas noslēdzošie divi ātrumposmi bija salīdzinoši īsi. "Dinsdurbes" dops bija 6.64 km garš un tajā Seska ekipāža ieņēma sesto vietu. Uzvarēja Ožjē, kuram latvieši piekāpās par pusotru sekundi. Otrais bija Rovanpera, trešo vietu ieņēma Takamoto Katsuta.

Kopvērtējumā Rovanpera turpināja baudīt lielu pārsvaru, bet Ožjē tagad palielināja pārsvaru pār Sesku/Franci līdz 4.7 sekundēm.

"Tet Rally Latvia" garākā diena noslēdzās ar 2.56 km garo superspeciālo ātrumposmu "Liepāja City Stage", kas notika Mārtiņa Seska dzimtajā pilsētā. Jābrauc bija tikai pa asfalta ceļiem.

Rupju kļūdu pieļāva Tanaka ekipāža, kas ir Seska galvenie konkurenti cīņā par trešo vietu. Taisnes beigās pēc mākslīgā tramplīna igaunis nespēja sabremzēties un izslīdēja, nogāžot siena ķīpu un sabojājot mašīnas priekšējo labo pusi. Incidenta rezultātā tika zaudētas aptuveni 15 sekundes. Ātrāko laiku uzrādīja Rovanpera, kuram 0.1 sekundi zaudēja Katsuta, bet 0.2 sekundes - Tjerī Noivils un Evanss. Sesks un Ožjē uzrādīja vienādu rezultātu, zaudējot Katsutam 1.4 sekundes un dalot piekto pozīciju šajā ātrumposmā.

Tas nozīmē, ka pirms noslēdzošās sacensību dienas Ožjē ir tikai 4.7 sekundes priekšā Seska/Franča duetam cīņā par otro vietu, bet Tanaks pēc neveiksmes tagad atpaliek 20 sekundes no latviešiem. Pirms šī ātrumposma viņi zaudēja tikai virs sešām sekundēm.  Rovanperam jau 42 sekunžu pārsvars pār Ožjē.

WRC2 ieskaitē Olivers Solbergs tuvojas uzvarai. Tuvākais sekotājs Miko Heikile zaudē 26 sekundes, bet 31 sekundi atpaliek Sami Pajari. Starp šiem braucējiem cīņa par otro vietu vēl turpināsies. Matīss Mežaks/Arnis Ronis šodienas laikā pacēlās uz 11. pozīciju, bet Artūrs Priednieks/Jānis Kirkovalds pēc piektdien piedzīvotās avārijas šobrīd ieņem jau 12. vietu.

Rezultāti pēc SS16:

1 2 52 komentāri

  -2 [+] [-]

, 2024-07-20 18:13, pirms 2 mēnešiem
Šis gan ir skarbi - dabūt pa muguru 3.6 sekundes no Tanaka īsajā Vecpils ātrumposmā, kuru Seskam ir jāzina pilnībā no galvas. Cerams, ka tikai mirkļa vājums.

  +5 [+] [-]

, 2024-07-20 18:17, pirms 2 mēnešiem
Varētu jau arī kādu teikumu par pārējiem mūsējiem, lai nav pa pasaules portāliem jāiet meklēt kā tautiešiem sokās.

  -2 [+] [-]

, 2024-07-20 18:18, pirms 2 mēnešiem
Skarbi ir piešķirt rezultātu braucējam, kurš avarē un finišē aiz 2 sportistiem, kuri startēja aizmugurē.

  -2 [+] [-]

, 2024-07-20 18:21, pirms 2 mēnešiem
Kāds experts paskaidros - kā Tanaks tika tieši pie tāda rezultāta?

  -1 [+] [-]

, 2024-07-20 18:26, pirms 2 mēnešiem
Kas tur īsti bija ar Tanaku?

Rezultātu gan jau piešķīra, balstoties uz priekšpēdējo starpfiniša laiku (kavēklis trasē bija pēc tam).

https://www.wrc.com/live-timing?liv...

  -1 [+] [-]

, 2024-07-20 18:28, pirms 2 mēnešiem
Te kaut kāds video un bilde:

https://www.facebook.com/story.php?...

  -1 [+] [-]

, 2024-07-20 18:48, pirms 2 mēnešiem
Tanaku paņēma Toyota reklāma,kas uzpūta gaisu pēc Evansa, tiek protams vainoti sacensību kontroles vīri,kas dzēruši vīnu,igaunis savā stilā

     [+] [-]

, 2024-07-20 18:56, pirms 2 mēnešiem
echus rakstīja: Kāds experts paskaidros - kā Tanaks tika tieši pie tāda rezultāta?
Pēc starpfinišu ( jeb split ) laikiem ... tādi ir pieci Vecpili ... 3.3sec jau Martins zaudēja uz piekto split laiku ...

     [+] [-]

, 2024-07-20 18:59, pirms 2 mēnešiem
serbs rakstīja: Tanaku paņēma Toyota reklāma,kas uzpūta gaisu pēc Evansa, tiek protams vainoti sacensību kontroles vīri,kas dzēruši vīnu,igaunis savā stilā
Paskarbi pret orgiem ... tik pat labi tas stends varēja nokrist 5sec pirms Tanaks parādījās ... tur neviens vairs neko neapstādinātu tāpat ... lai gan Evansa video labi redzams, ka striķi tiek pārrauti ...

  -1 [+] [-]

, 2024-07-20 19:04, pirms 2 mēnešiem
Es esmu loti seksigs pirags!

  -2 [+] [-]

, 2024-07-20 19:04, pirms 2 mēnešiem
dsks rakstīja: Paskarbi pret orgiem ... tik pat labi tas stends varēja nokrist 5sec pirms Tanaks parādījās ... tur neviens vairs neko neapstādinātu tāpat ... lai gan Evansa video labi redzams, ka striķi tiek pārrauti ...
skatījos krievu kanālu,tur komentētāji uzreiz teica ka striķi pārrauti...domāju ka kontroles vīrui arī to redzēja

  -2 [+] [-]

, 2024-07-20 19:18, pirms 2 mēnešiem
serbs rakstīja: skatījos krievu kanālu,tur komentētāji uzreiz teica ka striķi pārrauti...domāju ka kontroles vīrui arī to redzēja
ja tu skatos krievu kanalus, tad man tev ir sliktas zinas, tu esi lo**

  -1 [+] [-]

, 2024-07-20 19:39, pirms 2 mēnešiem
Ja Rally 1 klasē no 10 braucējiem ir divi somi, igaunis un latvietis, tad es nekādi nespēju saprast, kur ir tā milzu konkurence utt., lai tur vispār tiktu. Man no malas tas viss pasākums izskatās uzpūsts, kur visu nosaka nauda - vari samaksāt, vari braukt. Un to gribētāju nemaz tik daudz nav, ja ir šāds sastāvs.

  -2 [+] [-]

, 2024-07-20 19:49, pirms 2 mēnešiem
Nu pilnīgi piekrītu iepriekšējām komentam!
Ja ir nauda, tad esi TOP 10...
Jo mazāk naudas jo zemāk TOP ...
F1 = gribi braukt, MAXā!!!

  -1 [+] [-]

, 2024-07-20 20:51, pirms 2 mēnešiem
izskatās diezgan drošs pjedestāls pēc 16. dopa!

     [+] [-]

, 2024-07-20 21:02, pirms 2 mēnešiem
Šādu Tanaka dāvanu ir jāizmanto un jāņem pjedestālu! Bet nu rīt būs ātra diena. Tanaks, turpinot cerēt uz čempiona titulu, gan jau ies uz maksimumu, cīnoties par svētdienas punktiem, bet Seskam var piezagties pārlieka piesardzība plus arī spiediens.

  +1 [+] [-]

, 2024-07-20 21:05, pirms 2 mēnešiem
Nav jau to spēcīgo mašīnu, kurās sēdināt tos bagātniekus- gribētājus. Tas padara šos 10 par eliti nevis naudas maisiem, kas vizinās, jo ir nauda.

  +1 [+] [-]

, 2024-07-20 21:10, pirms 2 mēnešiem
guntis86 rakstīja: Nav jau to spēcīgo mašīnu, kurās sēdināt tos bagātniekus- gribētājus. Tas padara šos 10 par eliti nevis naudas maisiem, kas vizinās, jo ir nauda.
Nu Munsteram vietu jau praktiski nodrošina Serderidis ar savu piķi. Domāju ir bariņš no wrc2, kuri varētu viņam moerīgi kloķi ielikt, bet...

     [+] [-]

, 2024-07-20 21:13, pirms 2 mēnešiem
neeeee rakstīja: Ja Rally 1 klasē no 10 braucējiem ir divi somi, igaunis un latvietis, tad es nekādi nespēju saprast, kur ir tā milzu konkurence utt., lai tur vispār tiktu. Man no malas tas viss pasākums izskatās uzpūsts, kur visu nosaka nauda - vari samaksāt, vari braukt. Un to gribētāju nemaz tik daudz nav, ja ir šāds sastāvs.
Gribētāji nav, jo ar šībrīža hibrīdtehnoloģijām, tas ir baigi dārgs pasākums. Tāpēc jau wrc štukoja atļaut bez visas tās elektro padarīšanas maukt, tad uzreiz stipri vienkāršāk kādai komandai izīrēt mašīnu, nav nepieciešami visi elektro inženieri utt. kas apkalpos to mašīnu, līdz ar to krietni lētāk.

  -1 [+] [-]

, 2024-07-20 21:33, pirms 2 mēnešiem
Visu nosaka izmaksas, šīs Rally1 ir tik dārgas, kad pat turīgi cilvēki tās neņem uz īri, jo tas ir ļoti dārgi.
Tas ir arī faktors, kurš attur jau kuro sezonu ar Rally1 braukt Solbergu.

Protams, ir braucēji kā Rovanpera, Ožjērs un vēl daži, kurus ņem dēļ ātruma un sponsoru intereses, taču tas loks ir mazs.
Piemēram no trim rūpnīcām viss sliktāk ir Fordam, kuri pa lielam dzīvo uz to, ko pārdod sporta nodaļa.

Šie noteikumi, kurus izodmāja ar hibrīda Rally1 ir iecirtuši lielus robus rūpnīcu komandu maciņos. Tāpēc savā ziņā šis ir elitārs sports, kuru var atļauties tiešām turīgie.

Uz šī fona Rally2 izskatās pievilcīgāks un lētāks.

     [+] [-]

, 2024-07-20 21:41, pirms 2 mēnešiem
backtofire rakstīja: Visu nosaka izmaksas, šīs Rally1 ir tik dārgas, kad pat turīgi cilvēki tās neņem uz īri, jo tas ir ļoti dārgi.
Tas ir arī faktors, kurš attur jau kuro sezonu ar Rally1 braukt Solbergu.

Protams, ir braucēji kā Rovanpera, Ožjērs un vēl daži, kurus ņem dēļ ātruma un sponsoru intereses, taču tas loks ir mazs.
Piemēram no trim rūpnīcām viss sliktāk ir Fordam, kuri pa lielam dzīvo uz to, ko pārdod sporta nodaļa.

Šie noteikumi, kurus izodmāja ar hibrīda Rally1 ir iecirtuši lielus robus rūpnīcu komandu maciņos. Tāpēc savā ziņā šis ir elitārs sports, kuru var atļauties tiešām turīgie.

Uz šī fona Rally2 izskatās pievilcīgāks un lētāks.
Man pietrūkst tas, ka WRC2 arī līderi izlaiž vairākus posmus, bet neesmu zinošs rallijā.

     [+] [-]

, 2024-07-20 21:41, pirms 2 mēnešiem
Jāsaka, ka mūsējie jau ir sagādājuši pārsteigumu. Lai rīt laba trase un bez tehniskām problēmām.

     [+] [-]

, 2024-07-20 21:42, pirms 2 mēnešiem
Sesks, startējot tikai 2 posmos, lielajā kopvērtējumā pēc rītdienas būs priekšā Munsteram, kurs būs braucis visos 8 posmos.

  -1 [+] [-]

, 2024-07-20 21:43, pirms 2 mēnešiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Man pietrūkst tas, ka WRC2 arī līderi izlaiž vairākus posmus, bet neesmu zinošs rallijā.
Izlaiž, jo daži posmi ir par tālu un tam nav naudas. Tāpēc mēģina izvēlēties tos posmus, kuros var cīnīties pa ruzvarām un atļauj budžets. Arī Rally2 automašīnas nav tās lētākās, sevišķi, ja iet uz TOP3, jo līderiem ir lielāka skomandas un vairāk profesionāļu (mehāniķu u.t.t.), kas izmaksas palielina.
Taču tā ir skaudrā realitāte.

  -1 [+] [-]

, 2024-07-20 21:45, pirms 2 mēnešiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Sesks, startējot tikai 2 posmos, lielajā kopvērtējumā pēc rītdienas būs priekšā Munsteram, kurs būs braucis visos 8 posmos.
Tā ir, taču no otras puses Polijas un Latvijas ceļus Sesks zin, kā viņam klātos uz asfalta etapiem, kur viņam tradicionāli arī Rally2 iet smagi? Nenoliedzami, parāda labu sniegumu, nav jātīra trase un zināmi ceļi + pašam labi stabili sanāk. Bet izdarīt plašus secinājumus nevar.

     [+] [-]

, 2024-07-20 21:46, pirms 2 mēnešiem
backtofire rakstīja: Izlaiž, jo daži posmi ir par tālu un tam nav naudas. Tāpēc mēģina izvēlēties tos posmus, kuros var cīnīties pa ruzvarām un atļauj budžets. Arī Rally2 automašīnas nav tās lētākās, sevišķi, ja iet uz TOP3, jo līderiem ir lielāka skomandas un vairāk profesionāļu (mehāniķu u.t.t.), kas izmaksas palielina.
Taču tā ir skaudrā realitāte.
Saprotu, ka viss atduras naudā, tā tikai mana nožēla par to visu

  -1 [+] [-]

, 2024-07-20 21:51, pirms 2 mēnešiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Saprotu, ka viss atduras naudā, tā tikai mana nožēla par to visu
Nu šeit es Tev piekrītu. Tā ir skumja situācija. Piemēram, gribēja tagad veidot Rally2 + klasi, tā kā Rally1 vietā, taču ražotāji nepierkita, ne tāpēc, ka negrib lētāk, bet tāpēc , ka hibrīdi ir saražoti, viņos iztērēti dēļ FIA u.c. kaudze miljonu, un viņi vnk neva rizmest saražoto un kkā jāatsit izmaksas , taču šajā gadījumā iet runa par mīnusu samazināšanu.

Te vainīgi ir FIA un organizātori, jau tad viņus brīdināja, hibrīd būs dārgi (bet iet taču uz ECO sacīkstēm), būs mazāk pieejami braucējiem no malas, taču zaļā tēma uzvarēja, kad nu ir sapratuši, ka ziepes savārītas, metas glābt. Ražotājus var saprast.

Turklāt Rally2 + gadījumā ienāktu papildus ražotāji VW, Škoda iespējams pat KIA. Šīs ir sekas sliktiem lēmumiem. Arī F1 tam tuvu 2026.gadā.

  +1 [+] [-]

, 2024-07-20 21:56, pirms 2 mēnešiem
neeeee rakstīja: Ja Rally 1 klasē no 10 braucējiem ir divi somi, igaunis un latvietis, tad es nekādi nespēju saprast, kur ir tā milzu konkurence utt., lai tur vispār tiktu. Man no malas tas viss pasākums izskatās uzpūsts, kur visu nosaka nauda - vari samaksāt, vari braukt. Un to gribētāju nemaz tik daudz nav, ja ir šāds sastāvs.
Jā ,latviešiem un igauņiem naudas ir visvairāk 🤣🤣🤣🤣🤣

     [+] [-]

, 2024-07-20 22:05, pirms 2 mēnešiem
komentāri iespārda, bet prieks, ka pamazām mainās no ceturtdienas "šis ir bobslejs" uz "kur ir tā konkurence, tas jau F1"

  -1 [+] [-]

, 2024-07-20 22:08, pirms 2 mēnešiem
Aigaro rakstīja: komentāri iespārda, bet prieks, ka pamazām mainās no ceturtdienas "šis ir bobslejs" uz "kur ir tā konkurence, tas jau F1"
Konkurence pēdējos gados ir, sevišķi, kad nestartē pilvērtīgi Ožjers un Rovanpera.
Šo salīdzināt ar bobiem būtu dumji. Lielāka konkurence, ražotāji arī vairāk.
Izmaksas , protams, milzīgas, taču šo skatās vairāk nekā bobsleju. Arī kopvērtējums parāda, ka garlaicīgi šeit nav.

  +1 [+] [-]

, 2024-07-20 22:16, pirms 2 mēnešiem
backtofire rakstīja: Konkurence pēdējos gados ir, sevišķi, kad nestartē pilvērtīgi Ožjers un Rovanpera.
Šo salīdzināt ar bobiem būtu dumji. Lielāka konkurence, ražotāji arī vairāk.
Izmaksas , protams, milzīgas, taču šo skatās vairāk nekā bobsleju. Arī kopvērtējums parāda, ka garlaicīgi šeit nav.
es šodien biju uz dopu agri no rīta pilnīgā nekurienē, gājām garām 3 km garai auto rindai ceļa malā, un tā bija tikai 1 no 20 citām iespējām, kur pavadīt šo rītu uz trases. Dzirdēju, ka pārdotas 150k biļetes, tas mani tiešām neizbrīna

     [+] [-]

, 2024-07-20 22:17, pirms 2 mēnešiem
Aigaro rakstīja: es šodien biju uz dopu agri no rīta pilnīgā nekurienē, gājām garām 3 km garai auto rindai ceļa malā, un tā bija tikai 1 no 20 citām iespējām, kur pavadīt šo rītu uz trases. Dzirdēju, ka pārdotas 150k biļetes, tas mani tiešām neizbrīna
Jā, patīk cilvēkiem rallijs, pats netiku, citas darīšanas, bet paziņas un draugi, kuri ir tur un sūta video ir gandarīti.

     [+] [-]

, 2024-07-20 22:22, pirms 2 mēnešiem
backtofire rakstīja: Jā, patīk cilvēkiem rallijs, pats netiku, citas darīšanas, bet paziņas un draugi, kuri ir tur un sūta video ir gandarīti.
nu redz, un ja skatās no viedokļa "populārs ir tas, par ko cilvēki gatavi atdot daudz naudas un laiku", tad te par rallija popularitāti runāt komentāros ir, mazākais, neobjektīvi

     [+] [-]

, 2024-07-20 22:26, pirms 2 mēnešiem
Aigaro rakstīja: nu redz, un ja skatās no viedokļa "populārs ir tas, par ko cilvēki gatavi atdot daudz naudas un laiku", tad te par rallija popularitāti runāt komentāros ir, mazākais, neobjektīvi
Protams, taču to saka tie, kas nav kursā par to. Jā, ir populārāki sporti, taču rallijam ir auditorija, un žēl, ka pēdējos gados LRČ ir tāds panīcis, taču arī tas saistīts ar naudām. Tāpēc te WRCun Eiropas rallija, kad ciemojas, ir liela auditorija.

  -3 [+] [-]

, 2024-07-20 22:28, pirms 2 mēnešiem
Aigaro rakstīja: komentāri iespārda, bet prieks, ka pamazām mainās no ceturtdienas "šis ir bobslejs" uz "kur ir tā konkurence, tas jau F1"
tas nav bobslejs, bet principi tie paši. maza konkurence, dārgs… valsts tv piedalās, valsts piedalās… tie, kas brauc skatīties, tiem patīk. nekā nosodāma. bet - neatstāj sajūta, ka produkts labi iesaiņots un tagad beidzot nolaidies līdz nabagiem, kam bedzot to parāda. labi izrēķinājuši. kā F1 nonāca līdz Baku.
1 2 52 komentāri