Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

WRC2 zvaigzne Tidemands uzvar "Rally Žemaitija"

Juris Grīns
Juris Grīns

WRC2 zvaigzne Tidemands uzvar "Rally Žemaitija"
Pontusa Tidemanda ekipāža
Foto: pontustideman.se

Ar zviedru sportistu Pontusa Tidemanda un Jonasa Andersona uzvaru Lietuvā noslēdzies "Rally Žemaitija", kas bija arī Latvijas rallija čempionāta posms.

Dubultuzvaru šajās sacensībās guva Tonija Gardemeistera komanda "TGS Worldwide", pirmajā vietā finišējot Tidemandam/Andersonam, bet otro vietu izcīnot somiem Kallem Rovanperam/Risto Pietilainenam. Abi startēja ar "Škoda Fabia R5" automašīnām, bet finišā starp ekipāžām bija nepilnas 10 sekundes.

Pēc pirmajiem diviem ātrumposmiem vadībā bija nonākusi Martina Samsona/Mindauga Varžas ("BMW M3X") ekipāža, taču jau rallija otrās dienas ievadā uz pirmo pozīciju pakāpās Rovanpera, kurš ar R5 klases auto startēja pirmo reizi. Zem Latvijas karoga braucošais bijušā WRC pilota Harija Rovanperas dēls noturēja pirmo vietu līdz septītajam ātrumposmam, kad ievērojami ātrāks bija Tidemands.

Turpinājumā WRC2 pasaules čempionāta dalībnieks pakāpās uz pirmo vietu un noturēja to, finišējot 9.8 sekundes priekšā Rovanperam.

Trešo vietu izcīnīja lietuvieši Vaidots Žala/Žīgimants Žala ("Mitsubishi Lancer Evo IX"), taču viņi uzvarētājiem zaudēja ievērojami - gandrīz 2 minūtes.

Labākie no latviešiem bija Jānis Vorobjovs/Andris Mālnieks ("Mitsubishi Mirage RS Proto"), kuri ierindojās ceturtajā vietā absolūtajā ieskaitē, bet Samsona ekipāža finišēja piektā.

No latviešiem pirmajā desmitniekā iekļuva arī Mārtiņš Svilis/Ivo Pūķis ("Mitsubishi Lancer Evo X"), kuri septītie, un Edijs Bergmanis/Edgars Grīns ("Mitsubishi Lancer Evo"), kuriem devītā vieta.

Latvijas čempionāta ieskaitē LRČ1 grupā uzvara Rovanperam, aiz kura ierindojās Vorobjovs un Bergmanis. LRČ2 vērtējumā pirmo vietu izcīnīja Sviļa ekipāža, bet LRČ3 grupā - Mārtiņš Sesks/Reinis Vilsons ("Peugeot 208 R2").

Latvijas rallija čempionāta piektais posms "Rallijs Tallina 2016" notiks 26. un 27. augustā.

"Rally Žemaitija" rezultāti

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Pontuss TidemandsŠkoda Fabia R51:02:31.2
2.Kalle RovanperaŠkoda Fabia R5+9.8
3.Vaidots ŽalaMitsubishi Lancer Evo IX+1:56.7
4.Jānis VorobjovsMitsubishi Mirage RS Proto+2:14.0
5.Martins SamsonsBMW M3X+3:32.3
6.Benedikts VanagsSubaru Impreza S7 WRC '01+3:42.9
7.Mārtiņš SvilisMitsubishi Lancer Evo X+4:53.8
8.Gintauts ŠlepiksMitsubishi Lancer Evo X+5:29.7
9.Edijs BergmanisMitsubishi Lancer Evo+5:35.7
10.Aleksandrs GorelovsMitsubishi Lancer Evo X+6:01.5

Visi rezultāti: LRČ