Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latviešu SRT komandai piedzīvojumiem bagātā Beļģijas rallijā neizdodas sasniegt finišu

Latviešu SRT komandai piedzīvojumiem bagātā Beļģijas rallijā neizdodas sasniegt finišu
SRT automašīnas servisa parkā
Foto: facebook.com/SportsRacingTechnologies

Šajā nedēļas nogalē Beļģijā startē ''SPA Rally'', kurā uz starta izgāja latviešu SRT komandas ekipāža Nikolajs Grjazins/Jaroslavs Fjodorovs, kuri brauc ar ''Peugeot 208 VTi R2'' automašīnu. Diemžēl finišu Grjazinam neizdevās sasniegt.

Pavisam kopā ''SPA Rally'' uz starta izgāja ap 100 ekipāžām, bet Grjazina RC4 klasē startēja 14 R2 klases ekipāžas.

Pirmajā dienā sportistiem bija jāveic pieci posmi. Neveiksmīgi pirmā diena iesākās un beidzās Grjazinam, kurš avarēja jau pirmajā posmā.

''Pirmā diena SPA rallijā “SRT” komandai nebija diez ko veiksmīga. Pirms starta krasi mainījās laikapstākļi. Pazuda saule, un palika vēss. Kad ekipāža izbrauca no servisa parka, sākās nelieli nokrišņi, kā arī gaisa temperatūra pazeminājās. Nomainīt riepas vairs nebija iespējams. “SRT” ekipāža devās uz pirmo SS ar sausam laikam paredzētām riepām. Papildus stresu tam deva nepierastā starta procedūra, kad startu dod ar karogu, vienkārši paejot malā. Diemžēl pirmajā SS ekipāža nobrauca no ceļa un iepazinās ar Beļģijas koku. Šobrīd mašīna ir sagatavota otrajam aplim (Leg2), un ir saņemta komisāru atļauja startēt. Šī diena būs gara, ar daudz ātrumposmiem," pēc pirmās dienas teica komandas menedžeris Džo Labuckas.

Otrajā dienā Grjazins atgriezās rallijā, kurš viņš uzrādīja ļoti labus rezultātus. Viņš bija pārliecinoši ātrākais savas RC4 klases braucējs, kā arī viens no ātrākajiem priekšpiedziņas klases braucējiem. Diemžēl noslēdzošajā posmā Grjazina ekipāža bija spiesta izstāties, jo pēc smagas piezemēšanās tramplīnā sāka karst mašīnas dzinējs.

"Rallija noslēdzošā diena iesākās cerīgi. Grjazina ekipāža uzrādīja lieliskus rezultātus. Arī laikapstākļi sāka uzlaboties. Tas ļāva “SRT” ekipāžai braukt drošāk un pārliecinošāk. Diemžēl rallija noslēdzošajā ātrumposmā atkal bija ķibele. Pēc lēciena tramplīnā sāka karst sacīkšu automašīnas dzinējs. Ekipāža pieņēma lēmumu sacīkstes pārtraukt. Jebkurā gadījumā šīs sacīkstes bija lieliska pieredze un treniņš pirms Īrijas ERČ rallija," tā komandas menedžeris Džo Labuckas.

Uzvaru izcīnīja pieredzējušais Fredijs Loikss, kurš brauca ar ''Škoda Fabia R5''.

Izmantotie resursi:
facebook.com/SportsRacingTechnologies