Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"Extreme E" jaunās sezonas ievadā uzvaras izcīna Rosberga un Sainsa komandas

Juris Grīns
Juris Grīns

"Extreme E" jaunās sezonas ievadā uzvaras izcīna Rosberga un Sainsa komandas
Foto: Extreme E

Nedēļas nogalē Saūda Arābijā norisinājās "Extreme E" jaunās sezonas pirmie divi posmi, kuros uzvaras izcīnīja pašreizējie čempioni "Rosberg X Racing" komanda ar pilotiem Johanu Kristofersonu un Mihaelu Āhlinu-Kotulinsku, kā arī "Acciona | Sainz XE Team" ar Laju Sancu un Freizeru Makkonelu. Jau nākamajā gadā elektriskās mašīnas vairs netiks izmantotas un vietā tiks rīkots "Extreme H" čempionāts ar ūdeņradi darbināmiem rallijreida auto.

Šogad "Extreme E" seriālā desmit komandu vietā palikušas vairs tikai astoņas. Prom devušās "Abt Cupra", "Chip Ganassi Racing", Lūisa Hamiltona komanda "X44" un "Carl Cox Motorsport". Vietā nākušas divas jaunas - leģendārā NASCAR čempiona Džimija Džonsona komanda " Legacy Motor Club", kā arī Timo Šaidera izveidotā "SUN Minimeal". Abi ir arī savu komandu braucēji, lai gan Džonsons pirmajā posmā vēl nepiedalījās.

Pirmajā posmā finālā notika vairākas līderu maiņas, bet par uzvarētājiem kļuva divkārtējais "Extreme E" čempions Johans Kristofersons un Mihaela Āhlina-Kotulinska, ar ko kopā tituls tika izcīnīts pērn. Sīvā cīņā, piekāpjoties tikai 0.167 sekundes, otro vietu ieņēma "Neom McLaren Extreme E Team", ko šogad pārstāv Matiass Ekstroms un Kristina Gutjeresa. Trešajā vietā ierindojās "E.ON Veloce Racing" vienība ar Kevinu Hansenu un Molliju Teilori.

Otrajā posmā triumfēja šī gada Dakaras rallija uzvarētāja Karlosa Sainsa komanda "Acciona | Sainz XE Team", kas ar Sancu un Makkonelu finālā parādīja dominējošu sniegumu. Otrajā vietā palika "Andretti Altawkilat Extreme E" vienība ar Keitiju Muningsu un Timiju Hansenu, bet trešajā vietā arī šoreiz ierindojās Hansena/Teilores duets. Pirmā posma uzvarētāji Kristofersons/Āhlina-Kotulinska palika ceturtajā pozīcijā.

Šogad plānoti kopumā desmit posmi. Līdz nākamajiem diviem jāgaida diezgan ilgi - tie notiks jūlija vidū Eiropā, bet precīza norises vieta vēl nav izziņota. Pēc tam Sardīnijā risināsies četri posmi pēc kārtas, bet novembra otrajā pusē dubultposms Fīniksā, ASV.

Kopvērtējums pēc 2. posma:

VietaKomandaPunkti
1.Rosberg X Racing41
2.ACCIONA | SAINZ XE Team39
3.E.ON Veloce Racing33
4.Andretti Altawkilat Extreme E31
5.NEOM McLaren Extreme E Team30
6.Legacy Motor Club18
7.SUN Minimeal Team10
8.JBXE10

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv

     [+] [-]

, 2024-02-20 15:17, pirms 2 mēnešiem
Kāda ir interese par šo pasaulē? Kāds vispār interesējas?