Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"Volkswagen" pārtrauc WRC mašīnu attīstīšanu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Volkswagen" pārtrauc WRC mašīnu attīstīšanu
VW komanda uzvarējusi četros šī gada WRC posmos
Foto: AFP/Scanpix

Lai rosinātu "Citroen" un "M-Sport" komandas palikt pasaules rallija čempionātā arī uz 2014. gada sezonu, pašreizējie kopvērtējuma līderi "Volkswagen" ir gatavi pārtraukt savu mašīnu attīstīšanu.

Visām trīs komandām šīs sezonas izskaņā beigtos noteiktais homologācijas cikls un sākotnējais plāns paredzēja, ka 2014. gadā tās startēs ar pilnīgi jaunām WRC mašīnām. Jauna rallija auto izgatavošana katrai komandai izmaksātu 2.5 miljonus latu un tas diezgan droši nozīmētu "M-Sport" vienības pazušanu no WRC čempionāta.

"Volkswagen" tagad nākuši klajā ar ierosinājumu Starptautiskajai automobiļu federācijai (FIA) atļaut izmantot pašlaik lietotās mašīnas arī nākamajā gadā, pretī piesolot savu auto attīstības iesaldēšanu.

"Mēs apspriedām, kāds būtu labākais risinājums nākotnei un kā mēs vislabāk varētu saglabāt līdzšinējo dalībnieku skaitu čempionātā," skaidro "Volkswagen" komandas vadītājs Josts Kapito. "Nonācām pie secinājuma, ka vislabāk būtu atļaut šīs pašas mašīnas izmantot arī turpmāk."

Vācieši jau kādu laiku strādā pie "Volkswagen Polo R WRC" nākamās evolūcijas auto izstrādes, taču tagad, kad nolemts jauninājumus neizmantot, tā būs ieraugāma trasē, ātrākais, 2015. gadā. Pagaidām homologācijas cikla beigas FIA ir pārcēlusi uz nākamā gada beigām. "M-Sport" un "Citroen" komandas par šo "Volkswagen" žestu ir pateicīgas.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

     [+] [-]

, 2013-06-19 19:28, pirms 11 gadiem
Manuprāt, labs ierosinājums. Domāju, attīstīt mašīnu tikai attīstīšanas pēc nebūtu tas vislabākais variants, jo galu galā šajā sporta veidā to progresu var novērtēt tikai tad, ja ir ar ko salīdzināt (pieņemot, ka arī M-sport un Citroen sagatavos jaunās mašīnas uz 2015. gadu). Lasot šo rakstu, nāk prātā situācija ar Dakāru, ka VW ieguldīja lielus līdzekļus, bet iznākums bija tāds, ka sacensībās nebija īsti ar ko sacensties, un tā arī tā Dakāras programma tika pārtraukta.

     [+] [-]

, 2013-06-19 22:18, pirms 11 gadiem
Dakāra tika uzvarēta, jo visiem tika samaksāts un tehniskie noteikumi piedzīti priekš VW dīzeļiem (lielāki restriktori un t.t.). VW dakārā tērēja 170mio e