Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Balodis: "Uzzināju, ka arī uz grants "Mitsubishi Evo" iet vismaz uz 201 km/h"

Juris Grīns
Juris Grīns

Balodis: "Uzzināju, ka arī uz grants "Mitsubishi Evo" iet vismaz uz 201 km/h"
Edgara Baloža ekipāža. Foto: Facebook.com/rallifotograafia

Edgars Balodis un Maksims Juzikevičs pagājušās nedēļas nogalē aizvadīja Igaunijas rallija čempionāta posmu "Rapla Ralli 2022", kur guva 12. vietu absolūtajā ieskaitē un ceturto EMV5 klasē. Pilots atzīst, ka sacīkstēs ceļi bija ātri un baudāmi, bet grūtības sagādājis lietus, kas ik pa laika apstākļus padarīja sarežģītus.

“Raplas rallija ceļus braucu pirmo reizi,” stāsta Edgars Balodis. “Patika ļoti! Teju ceturtdaļa no ātrumposmiem bija asfalts. Vēl jo interesantāku pasākumu padarīja otrajā dienā brīžiem uznākušais lietus. Pat ne lietus, bet kāds musons, lietusgāzes, spaiņa lējējs vai sazin kā vēl to apstākli nosaukt. Dabūjām “laist vaļā”, jo brīžiem vienkārši neredzēju kur paliek ceļš. “Dvorņiki” ar tādu ūdens masu nespēja tikt galā. Protams, dops arī automātiski pārvērtās par kādu grūti saprotamu slidotavu. Grants daļas līkumi vairāk atgādināja kādu krievu ruletei līdzīgu pasākumu.”

Pirmās dienas vakarā ekipāžas mēroja četrus ātrumposmus, bet vēl astoņus aizvadīja rallija otrajā dienā. Ar laika ieskaiti veicamā distance sastādīja 102.7 kilometrus. Baloža/Juzikeviča ekipāža startēja ar “Mitsubishi Lancer Evo VIII”, savā klasē vien pēdējā ātrumposmā no piektās vietas paceļoties uz ceturto. Pirmajā trijniekā iekļuva Timmu Korges, Allana Popova un Raika-Karla Ārmas ekipāžas. Līdz pjedestālam mūsējiem pietrūka 45 sekundes.

“Ceļi gana ātri,” saka pilots. “Uzzināju ka arī uz grants “Evo” iet vismaz 201 km/h. Rezultāts kopumā varbūt nav tas, ko no sevis gaidīju.”

Edgars Balodis tikai šosezon uzsācis startēt kopā ar Maksimu Juzikeviču, kurš stenogrammu lasa krievu valodā. Pilots neslēpj, ka tas viņam ir visai liels izaicinājums, tāpat vēl jāpilnveido darbs ar stenogrammu.

“Ļoti jāstrādā pie stenogrammas,” saka Balodis. “Par cik šobrīd esam pārgājuši uz steni krievu valodā, tad brīžiem, pie lielāka info daudzuma, ir sajūta, ka dopa laikā smadzenes sāk kliegt – eu, saimniek, viss, gribu mājās! Neizbēgami iestājas fakta konstatācija, ka braucu un paralēli jūtos kā google translator. Bet nekas. Mēs turpinām ar idiota neatlaidību to pilnveidot un aplipināt ar man saprotamākiem un Maksam vieglāk izrunājamiem burtu salikumiem.”

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati